Party!!!

     
Marie & Juli                Partypinglor!              Partypinglor!           Dansat mig varm

Tjohej! Igår var det full rulle hela dagen, jobbade på stuteriet, åkte med mamma och Daniel för att handla, och Marie och Susann kom på besök i stallet. Marie fick provrida Juli som gick riktigt bra och Susann hjälpte mig passa in selen efteråt och jag bestämde mig för att köpa den. Så nu har vi en ny sele!
 
Efter en lång dag var det  dags för utekväll med Emelie på RFSL, drog med Emelie för att slippa gå ensam.
Det var ganska så segt när vi kom dit men vi drog igång på dansgolvet ändå! 
Kör så det ryker bara! 
Så droppade det in folk som faktiskt hängde på efter en stund. Emelie och jag dansa i stort sett hela kvällen, ja förutom då vi sjöng lite karaoke.
Träffade några "kändisar" (inga riktiga kändis kändisar nu utan gammla och nya bekanta) riktigt trevligt.
Så nu idag sitter jag här med träningsvärk i både ben och fötter.. Är inte van vid att dansa sådär, men fler gånger ska det bli!

Idag var jag med som hästskötare åt Emelie på Öjeby de hoppade 1 m. en liten miss på sista hindret i första rundan men i den andra blev det felfritt och en rosett  =D
När vi väl var hemma sen ställde jag mig och borsta på min raggboll med ryktstenen men ändå är mer än hälften av "ragget" kvar.. bara att gno mera..

Nu ska vi grilla! Hej hopp!

Idag var det som sommar!

   
Juli ny duschad         Julis box                   Julis utsikt från boxen
               (dessa bilder tagna av mig med min mobil)

Satt i skolan hela dagen och pluggade samt gjorde prov om EU som faktiskt gick bra! Det var över min förväntan.

Åkte hem och skötte om Julis sår och stod och försökte borsta bort massa vinterpäls, den tar ju aldrig slut!
Jag gnodde som en tok och hon njöt i fulla drag. När jag var trött i armarna och inte orka mer var hon som ett stort dammoln! Varenda dammkorn kom fram när jag gnodde i pälsen.
Hon såg inte klok ut och så var de ju så varmt idag och stackarn som är så mörk i pälsen just nu var ju jätte varm. Så matte fixade en dusch! Juli gillar inte vattenslangar sådär jätte mycket men med lite övertalning och en och annan muta så stod hon snällt och hon njöt till slut! Så där stod hon sjöblöt i väntan på att torka till för att kunna gå ut i hagen igen. Så fint väder ute att de skulle varit skammligt att ta in dem innan 19:00 (inte illa menat mot de som tar in sina tidigare) Men hästar är ju faktiskt ute djur =)

Rfsl i morgon kväll =) Ska bli skojj och så ska ju Emelie och Bellman tävla på söndag. så det blir ingen lång kväll ute men en liten runda iallafall.
Dags att tänka på refrängen skulle jag tro.. ska jobba i morgon på förmiddagen.
"Herrå"

Let The SunShine in!


Min Juli =D

Solen skiner igen =D
Har tyvärr varit dålig på att skriva här. Har haft fullt upp nu ett tag med skola, häst och allt.
Igår hade jag körlektion på morgonen det gick bra med tanke på att det var ett tag sen sist jag körde. det har varit så mycket annat så vi har inte haft tid. Sprang på stan till 11:30 då jag mötte upp min moster Anja som jag åt lunch med. *Smaskens!*

Så bar det av till skolan där jag hade rörligbild B och skrev manus till min dokumentärfilm jag ska göra. 
Därefter när jag slutat 15:30 sprang jag på stan med en bekant från skolan ca 18:00 var jag nere på RFSL och fixade medlemskap så nu ska jag och Tezz dit och röja på lördag. *hehe*
Åkte hem därefter och gick stavgång i rask takt i ca 30 min riktigt skönt sådär på kvällskvisten!
Sen gjorde jag inte så mycket mer tog en dusch och kröp till kojs efter att ha kikat lite på tv.


Idag sitter jag nu i skolan och har religion, ska skriva om New age visserligen bättre än Buddha!
*suck*

Ska till Juli när jag kommer hem =D gosa lite med henne och ev. ta en ridtur beroende på när jag kommer hem och hur jag känner mig. Åhh.. jag vill hem! men snart är det student ändå ca 5 veckor kvar till studentveckan så ca 6 veckor kvar =P WOOOOHOO!

Chillevippen!


Inkörning på G?

Hittade en sele på annons idag som kan passa Juli! Ringde på den och ska få prova den iallafall.
Snart blir jag av med min som är för liten för Juli. Tjoho! Inkörning på G alltså. Bara kälken/vagnen som saknas. Men får börja med ett par skacklar och bildäck skulle jag tro. Återstår att se hur det går får hoppas selen passar orentligt bara.
Tjohej och hopp i galopp!

Killar alltså....!

Me don't like!

Var tvungen att få det ur mig...
Killar = Problem

Kan ingen söt tjej komma och rädda mig?

♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣

Tävlings dag!

(Emelie och Bellman i full fräs, hann dock inte zooma in dem)


Inte min tävlingsdag men min dag som hästskötare åt ett vackert ekipage nämerligen Emelie och Bellman!
De tävlade på SRS och fick en placering! *weeiii* (1,10 klass)

Väntan var lång men vi hann se många ekipage innan och det var spännande hästar i alla dess färger och former.
Till slut var det äntligen Emelie och Bellmans tur... Jag gjorde mig redo med kameran (dock inte den jag brukar ha) utan en kamera jag knappt vet någonting om.
De gick undan och Bellman såg minsann ut att ha kul även om Emelie fick trycka till honom över hindrena. Bilderna blev sisådär tycker jag.. men det är bilder iallafall =D
Och jag hoppas Emelie är stolt för det gick verkligen bra!

När vi väl kom hem var vi trötta allihop utom Bellman som rejsa ut i hagen till "sina brudar" de fick mumsa hö och vi gjorde klart. Så åkte jag hem och nu sitter jag här och ska snart äta middag. Sen borde jag plugga lite om ljussättning och samhäll.. *suck* men det måste göras...
Studenten vankas... och den står snart runt hörnet!
Herrå!


Lilla Lullan!


Paddocken nyligen påbörjad (mobil)

Satt i skolan idag och pluggade på ordentligt. Blev ensam kvar vid 14:30 så min lärare sa att jag fick gå hem så jag hjälpte mamma och Daniel att handla.
Sen bar det av till stallet och stapla hö och göra iordning för insläpp. Jullan var gosig idag och vi tömkörde lite med bettlöst.. dock har hon känningar i ryggen igen men det kan bero på vädret att hon spänner sig samt att hon vilat nu pga att jag blev skadad. Hon mår bäst av att röra på sig och använda musklerna.

Så jag tömkörde lite idag i vår paddock. Det gick bra men hon blev lite snurrig då matte hade bettlöst, men de klurade vi ut efter 2 snurrningar och lite övertalning. Sen gick det som en dans "höger" vänster" "haaalt" stiiilla" "baaacka" det räcke med orden till slut! behövde inget mer! Hon var såååååå duktig min lilla kicka =D *stolt* Så vi ska ta lite promenader och tömköra lite smått tills jag kan ha hjälm på mig igen.
Nu sitter jag här hemma med ett värkande öra och massa skoluppgifter som måste göras innan fredag nästa vecka. plugga, plugga, plugga... så nu vet ni vad jag gör om kvällarna några dagar framöver.
Chillevippen!

Snö igen!..*Grrrrr....


En super trött Sunnasol (mobil)

Dagen startade med regn och kyla men jag trode de fanns hopp om sol..
men ack så fel jag hade..
När jag väl kom till stallet blåste det så de ven i knutarna och taket slog. Kämpigt att mocka men det gick, men var nära att inte komma ut ur Belles box  då dörren blåste igen som även har en special anordning för att han inte ska kunna öppna innifrån! Det gick till slut iallafall.. annars hade jag fått sitta där inne tills någon kom..

Juli fick in ny fräsch halm idag och det verkade hon gillade. Tog in de små busen först kom Billan som skötte sig exemplariskt och sen Belle som va rädd för det mesta så jag va nästan rädd att han skulle nocka mig i huvet men det gick bra, jag sitter ju här!
Och så "lilla Lullan" som hade lite bråttom då hon blev sist. Men hon förstod att hon skulle vara lugn och var så snäll så. Förutom att damen lyckats få hälften av manen på fel sida så hon såg ut som en raggig ponny som inte blivit borstad på flera år. Tog itu med man och svans.. eller svans.. det var ingen svans! det var en enda sörja av brunst och massa lera! så Lullan bullan fick gå ut och duscha rumpan och svansen i rusket. Piggborsten gick inte genom pälsen ens på bakdelen. Yeak!

Men sen fick hon komma in i boxen igen och få på sig täcket för att hålla sig varm så flätade matte fast manen på en sida =P Så vi får se om den håller sig där nu.


Tog mig hem sen iallafall och käkade pizza tog en dusch och pratade lite med lillebror bus. För att upptäcka att de sedan snöa igen! JAG VILL INTE!
Fast iofs bättre de kommer nu när jag inte kan rida! Får ju inte på nån hjälm på huvet ännu. *suck*

Men de kommer. Läker gör det för det kliar som in i %&#¤!
Nån som vill bli medryttare?
Hej hopp i galopp! *vinkar*


Hemska tankar...


Daniel och jag taget av vår mormor

Dagen har varit seg... varit hemma och tagit det lugnt, örat har varit ok men de känns i det kan jag lova. Liten anspänning i huvudet pga svullnaden men det är sådant man får ta. Får vara glad över att det inte blev värre... Hade kanske inte suttit här då... kanske inte ens på sjukhuset... Hemska tanke.

Åkte över till Felicia och firade hennes 1årsdag som vi missade igår pga av att vi satt på akuten. Hon var glad och sken som en sol som vanligt. Kom hem igen och vi grillade korv smaskigt värre.

Saknar min lilla Juli som jag inte varit hos på 2 dagar nu... och det lär inte bli i morgon heller =(

en dag på akuten...

Dagen började bra men jag var lite seg på morgonen åkte till jobbet som vanligt och började hugga i ut med kusarna och mocka så skulle de in också. Då blev det en liten olycka som slutade med en spark i huvudet som gav mig ett jack i örat på köpet.

Akuten nästa...
Kom in ungefär vid 12:30 till akuten och fick sitta och vänta i evigheter. Så fick jag ett eget rum och de tvättade rent lite och lade små "blöta bollar" och där fick jag ligga på en stenhård brits och bara vänta, och vänta, och vänta! Sen kom de in tvättade rent igen och kikade på hur det såg ut. Fick invänta kirurgen som kom och konstaterade att det behövde sys, yttligare lite väntan, sedan kom de in och lade på lite bedövande salva som fick verka innan de lade lokalbedövningen och gjorde klart för att sy.
Så nu är jag nog så gott som ny =P

Lägger upp några bilder här men de som är känsliga bör kanske inte kika..




           
Före                            Efter                              Ihop lappad             värsta grejorna        

kunde ju inte ha stallskor på sig


Invigning av ridbanan!

                
(Geisli & jag på en tur)   (Ridbanan under uppbyggnad)

Idag var det jobb på morgonen. Alla små tottisar skulle ut och få mockade boxar =P Städ dag så det var full rulle överallt och lite trevlig grillning.
Tog en tur på Geisli som var enormt pigg och halvt galen. Han ville bara springa men jag ville bara ta det lugnt. Vill ju inte köra slut på kraken när han inte är van att gå så mycket, fast det verkar inte han tycka han vill ju bara springa!

Emelie och jag tog ett moppe rejs till Brasken och smaskade glass i sommarvädret *mums*

Invigde även ridbanan efter att ha plockat lite sten. Den ser så fin ut så, även om det ligger lite mera jobb bakom den. Juli var pigg som en mört och låg på bettet rejält (nedras krutpaket) , men hon svarar inte riktig heller. Bytte till det bettlösa och det gick mycket bättre men då var hon ju redan lite trött också.. Så nu är det bettförbud i 1 vecka sålänge jag inte ska tömköra ute. Så får vi se vad som händer. Tandläkarbesök väntar runt hörnet oavsett..

Nu ska jag sova jobb i morgon med. Tjohooo

"Den har kommit tillbaka igen.."

Våren alltså =D
Skoldagen var väl sisådär... Religionen hade jag gärna skippat men rörligbild B var kul. Spännande att leka med kamerans alla inställningar.

På bussen somnade både jag och Emelie och sov säkert som så grisar. Jag vaknade dock i tid för att väcka Emelie och komma på att jag glömt ringa efter skjuts... Har ju drygt 4 km hem från närmsta busshållplats så gå kändes lite tradigt när stallet vänta.
Emelie och jag red ut idag med våra små bus! Juli gick kalas och skorna satt kvar och vi galoppa lite till och med =D racerfart men de va skojj!
Vi mötte buss, släp cyklist m.m Jullan vifta inte ens med svansen.
Vi skrittade hemmåt i lugnt tempo och helt plötsligt skuttar Juli i luften med alla 4 kändes det som, inte ett skutt utan 3 tror jag.. Hon blev rädd för en tillplattad lerkaka hon just näst intill satt hoven på!
Vad vi skratta Emelie och jag Speciellt Emelie som fick se det!
Vi var inte klara i stallet fören 21:30 idag! Inte klokt! Kallt och ruggigt var det att köra moppe men hem kom jag och käkade god mat och tog en varm dusch.

Chillevippen nu har jag bättre saker för mig.

Ridtur


Red med de nya bootsen idag, Juli gick kalas bra men var super pigg! Skorna satt kvar och det gjorde även jag! Bloggen bråkar =( kan inte alltid logga in så därför blir det bara lite kort.  

Slaske blask...

                               
Julis vackra och kloka öga        Julis boots (mobil)                    Julis lilla odling av havre (mobil)

Vatten, lera och snö... inget kul jue! Sommaren skulle ju komma =(

Ska åka till Granngården och kolla på skor till Juli! =D
Hoppas det är bra pris på dem, isåfall ska jag köpa dem så fort jag vet storlek och har pengar. Det blir troligen Easyboots de verkar vara bra. Och de sitter inte ovanför hoven heller.
Spännande värre dethär. Det är tur man sparar sina pengar så man KAN köpa när man behöver.

Ska till Juli senare sen och ta hand om "lerhögen" hon ser ut som.. Jag som gjorde henne så fin och friserade manen i förrgår.. Men, men alltid kul att pyssla om henne =D

Uppdaterat 1
Jag äger nu 2 st easyboots (602kr st) så nu hoppas jag bara de ska passa fröken häst också.
Och så upptäckte jag häromdagen att min häst odlar HAVRE i sin box! *ler* (bildbevis)
Kan fråga sig hur länge hon smusslat med det...
Får uppdatera om tillpassningen senare!

Uppdaterat 2
Skorna passade :D Hade liten mys stund med Juli och så hjälpte jag Emelie lite med Belle. Här är resultatet av Julis hovar i bildform!

     
(Tjusigt värre men nu kan hon gå på grus igen )


Snöblask och kyla....!?!!!

    
Vad gör snön här!? våren och sommaren var ju påväg! Galenskaper... Påsken har varit här med massa kycklingar och sådant med. och några påskägg..



Vet inte vad jag ska skriva idag... Vädret gör mig ganska så nere...

Rida i skogen är det bästa som finns!

              
Jag sitter på Geisli              Vår vy från ridturen när vi kom ut från skogen

Idag fick jag rida Geisli igen. (lånade honom i förrgår med) Var ute i skogen, tog svängen kring Öna och det gick kalas bra. Idag tog han till och med traven vilket han inte brukar, han töltar hellre =P
Han är mysig han den lilla kramgoa nallebjörnen. Han ser nästan ut som en sån med sina små öron och jätte långa päls. Mysigt var det iallafall!
Jag har alltid varit isisfrälst och kommer nog alltid att vara det. Det är så himmla mysiga och goa och deras temperament är det något speciellt med. Önskar jag hade pengar, fast jobb med fast inkomst.. Då skulle jag köpa Brynjar... om han blev till salu.

Jag letar febrilt efter funktionsskor till Juli men hittar inga bra och plånboken tryter... Granngården nästa för att spana in deras sortiment.
Ska åka till Juli om en stund och ta hand om stallet där och pyssla om henne lite. Ska ev ta med henne ut på vallen och träna trix så hon får tänka lite vi får se vad hon är på för humör.

Full rulle!

           
2 bilder på Brynjar!♥ (fotat av mig)            Belle & jag (fotat av Emelie Persson)

Idag var det full rulle på jobbet, kul med lite rörelse!
Och jag kan inte släppa lilla fina Brynjar! jag är så himmla kär i den hästen alltså! Han måste vara underbar att rida så fint steg som han har! Det visade han mig i hagen idag...

Väl hemma i stallet fick jag mig en ridlektion av Emelie på Belle.. jag var nervös! Men jag fick rida i dressyrsadeln iallafall. Jag måste säga att det var kämpigt men hur kul som hellst! Jag fick verkligen RIDA så himmla härligt! och vilken bärande fin galopp! Till skillnad från min lilla rara tjeja som bara rusar än så länge =P
Det var kämpigt och det kändes att jag är ovan kan jag lova. Men jag är nöjd ändå jag har ju knappt ridit Belle innan =)

Juli och jag måste träna men först blir det till att köpa "funktionsskor" så att vi kan träna. Det gick ju inte riktigt som jag tänkt mig sist med skoningen. Men så kan det vara ibland man kan inte få allt...

Solen sken och vinden ven..

 (Min Juli taget 3 april 07 av mig)

Imorse bar det av till jobbet. Släppte ut alla små kusar och började mocka. Det gick kvickt och det bar av hem till Juli. Fixade iordning hos henne och sp gick jag ut med henne på vallen för att göra lite lydnad, trix övningar. Lydnaden gick sådär.. hon spanade mer på gården mittemot och hästarna en bit bort istället för att vilja tänka på mig. Men det gick till slut iallafall. Buga och lyfta hovarna kommer hon ihåg än *glad* däremot är hon osäker på att backa utan ryttare så ska finslipa på det lite. Mycket beror nog på att hon är öm i fötterna med skulle jag tro, hon är inte ovillig annars.

Sitter nu här hemma asnervös inför i morgon då Emelie fått för sig att jag ska rida Belle. Han kommer ju va som en fijolsträng med mig på och med hoppsadeln kommer aldrig jag bli avslappnad... får se hur de går.. trillar jag av så gör jag, hjälm o säkerhetsväst på! tjohej!

Ska denhär dagen gå åt skogen?

 (Min Juli♥ taget 2 april av mig)

Det börjar med regn, förtsätter med molnighet och blåst... och när som hellst kommer himmlen öppna sig och regnet falla ner antar jag.. Just bara för att jag fått tid för hovslagaren och inte har någon "inneplats" att sko på. Juli bor ju nu mera i ett ute stall och trivs hur bra som hellst!

Det enda nu för att vi ska komma igång på riktigt är att få på skor bak.. Juli har slagit personligt rekord, framskorna har suttit i 11 veckor! *peppar peppar ta i trä* de åker väl av när som hellst nu! 
Bak satt dock bara 5 veckor efter det tvingades jag ha henne barfota bak vilket hon varit i 6 veckor nu. Men hon klarar det inte länge till =(
Hon har jätte dåliga hovar, ändå har de blivit bättre sen jag bytte foder och började sko henne var 4de vecka på sommar halvåret. Hon kunde inte gå mer än 4 veckor försökte man tappade hon dem ett par dagar senare är 4 veckors dagen. Sikken häst...

Vi får se.. får väl i värsta fall anlita en specialhovslagare som får ta på specialskor bak och plasta, limma och sömma fast dem! Och så bootsen på i hagen...

Min hovslagare är otroligt duktig, jag är jätte nöjd med henne! Det är bara Julis hovar och Juli själv som är hopplös. Får hon skorna sitta perfekt ska Juli alltid förstöra genom att trampa av sig dem eller kila av dem i hagen. Jag hoppas verkligen vi får på skor bak idag.. bara vädret håller i sig.



Vädret höll i sig men åt skogen gick det ändå.. Julis hovar hade inte växt tillräckligt för att hovväggen skulle räcka till för att sömma i =(
Så nu blir det till att ställa av henne för jag kan inte träna henne på vallen vareviga dag då kommer hon avsky arbete till slut! Om jag inte gör ett försök med barfota skor liknande old mac's som hööks har. Men det finns ju fler märken än dem! och vilka ska man välja? Old mac's e ju svindyra! men det är bara jobba plugga jobba antar jag...
Känns så hopplöst när det blir såhär... Stackars totto...

2e april helt enkelt.

 (Min fina Puch!)   (Min havremoppe! som inte går på havre)

En dag fylld av shopping med mamma och Daniel. Daniel hade de skönt han, han bara sov i sin vagn när jag spatserade där och nästan somna ståendes. Men, men! Väl hemma bar det av till min kära Juli och vän Emelie! Vi tog en kort promenad med våra tjejor.

Jag är så seg idag.. vet inte varför men känns nästan som om jag är påväg att bli sjuk.. Det vill jag INTE bli.. Får se. I morgon kommer hovslagaren till Juli iallafall hoppas vi får på skor bak.. annars får jag kanske prova nån annan hovslagare. Skor måste hon ha bak hon ömmar grymt på gruset nu =(

Och Emelie ska visst ta död på mig.. Jag ska rida lektion för henne på Belle så jag får komma igång med ridningen och chans att skärpa till mig lite..
1. Belle är hög som ett höghus
2. Han är urstark och tycks ha väldigt mycket egen vilja.
3. Jag är som en flugskit på honom, tjolahopp så åker jag väl av!
HEHE men de ska nog gå bra.. bara jag slipper hoppa så är jag nöjd. Kan hoppa sen =)

Men, men ska kila vidare och dricka upp min läsk här.. vidrig sak men de går ner ändå.
Bye Bye

(för den som undrar får Juli Naturmusli ett basfoder från St hippolyt)

♥Juli!