förberedelser i långa banor.

Jahopp yttligare en dag har gått och här sitter jag nu i soffan med datan i knäet och tv:n att kisa på över skärmen.
Skamligt att det inte är ett skit på tv när det är helg... menm men..

Dagen erbjöd shopping med Emelie Persson alltid lika trevligt även om vi båda linkade fram pga våra magar, hon pga operationen och jag pga graviditeten. Måste ha sett ganska roligt ut =P

Det jag införskaffade iallafall var mest till bebis här kommer en lista för nyfikna:

*litet bord att ha vid soffan
*skötbädd
*klädsel till skötbädd
*sänghimmel
*madrass till spjälsäng
*lakan till spjälsäng
*kryddburkar
*pastasked (eller vad man nu kallar det)
*2 små vita handdukar
*trådbacks ställning med trådbackar
*pedalhink till badrummet
*taklampa till sovrummet
*glödlampor

så fick bebis en jätte fin gullig filt av "tant Emelie" från babyproffsen *haha*
Nu har jag lite att göra här hemma i veckan sen =)



Nu såhär på kvällen sitter jag och spekulerar i det mesta och funderar över varför andra ska reagera så kraftigt på över vad jag vill ha för regler vad gäller mitt barn.

Det finns nämerligen vissa saker som jag kommer skydda mitt barn ifrån så mycket jag bara kan och det spelar ingen roll vad någon annan säger. 
Ska även tillägga att detta är mina egna val det är alltså ingen som sagt att jag ska ha det såhär.
Så tänkte redan nu förvarna släkt och vänner att dessa punkter jag kommer skriva nedan kommer gälla oavsett hur nära du står mig (kommer även gälla pappan!)

Rökare tvättar händerna eller använder handsprit innan de tar i mitt barn!
(handsprit kommer jag alltid ha i väskan så bara säg till annars får du de upptryckt under näsan)
Ingen diskussion om det, thats it, like it or leave it..
Det finns nämerligen inget värre än när barnet stinker rök efter att en rökare har tagit i dem
(ja lukten förs vidare, tro det eller ej! vi icke rökare är känsligare.)

Rökare får inte vistas nära mitt barn med en tänd ciggarett, gäller även vagnen.
Vill inte att mitt barn mot sin vilja ska tvingas bli passiv rökare, detta ökar risken för plötslig spädbarnsdöd så därför ber jag er tänka er för innan ni tänder en cigg nära min lilla.
Jag tycker personligen det är väldigt äckligt att stå i ett moln av rök.

Jag önskar att den som håller den lilla inte heller bara slussar vidare till nästa hur som hellst.
Alla kommer tids nog att få hålla och hinna med, det lovar jag! Känner bara redan nu att bebis inte ska behöva slussas till "tio famnar" varje gång vi är någonstanns. Mamma och pappa är trots allt den stora tryggheten och vill inte att mitt barn ska känna ett obehag av att åka iväg och förknippa det med att fara runt i olika famnar.

Jag vill inte att barnet får börja äta godis för tidigt eller mitt i veckorna.
Lördagar är det som kommer att gälla och i den mån det går vill jag försöka undvika godis tills barnet är 2-3 år.
Var snäll och ta hänsyn till det, bjud på frukt och grönsaker eller majskrokar istället.
En russin ask istället för tablettask med godis är perfekt! (och lika roligt att få)

Om någon ska köra bil med mitt barn i och jag inte är med ska bilbältet alltid dubbelkollas så det inte sitter löst.
Det är så lätt hänt att glömma dra åt om man gången innan varit tvungen att lossa på bältet när man tagit ur barnet.

Det är väl det som jag spekulerat i mest just nu... men som sagt dessa punkter är tyvärr inte diskuter bara, är du rökare får du tänka dig för. Vill du bjuda på godis välj något annat istället och håll dig till lördagarna när ungen börjar äta godis.
Hönsmamma? ja kanske!? men då vill jag få vara det också iallafall vad gäller dessa saker.

Chillevippen på er!


26 maj 2011

Nu märks det verkligen att magen växer så det knakar!
Som synes på bilderna nedan har jag nu fått bristningar PÅ magen som inte varit där förr, de på sidan har funnits ett tag men blivit lite värre nu senaste veckan.
Upptäckte bristningarna på magen vid foto tillfället inte lyckats se dem tidigare *haha*

Inte klokt vad tiden springer iväg, snart är vårat lilla pyre här!

Vecka 32+4 ( inne i vecka 33)




Byligstads tripp

Igår tog jag en sväng förbi Barki som blivit jätte fin i kroppen, bara vinterpälsen kunde få för sig att trilla av!
Han har fått B-vitamin och fäller som en tok men han har haft en så tjock vinterpäls så därför tar det tid.

Sen åkte jag vidare till Jezz och hälsade på, föör länge sedan det hände!
Lille Pino hingsten var gosig som vanligt och alla djur super mysiga.
Vi satt och snattrade om gammla minnen om bebisar och våra djur så nu är det bestämt att hon ska komma och hälsa på Barki framöver.

Vi åkte även bort till ett annat stall i närheten och fick spana in en ny bekantskaps nya häst som var så sjuukt söt! Fick även se när hennes bebis (hästen) sprang runt på ridbanan när hon red en annan häst i stallet och han var så söt den lille som inte fattade varför den andra sprang runt först. 
Mycket fina och trevliga hästar men som för mig kändes ganska så stora som mest hållt på med små pluttisar till isisar och ponnyer mest senaste åren. =P
Alltid lika tråkigt att behöva åka ifrån Jezz men får hoppas det inte dröjer allt för länge till nästa gång.
Fast gissar jag rätt blir det inte fören bebis ploppat ut då vi båda alltid har så mycket att stå i.

Så har jag än en gång trots att jag lovat mig själv låta bli gjort misstaget att börja kommentera bloggar och bollat ideer med en annan häst människa. Jag lär mig aldrig att det är bättre att hålla käften och hålla sig till att bara fråga tränare eller folk man känner väl om råd och funderingar.
Trots att man talar om att man inte menar något illa eller menar att de ska göra just så som mina erfarenheter säger så ska det vinklas till negativa saker eller att de SKA göra just så.

Så folk som klagar på att de inte får kommentarer av mig får nöja sig med att vara utan iallafall för hur eller vad man än gör här på nätet så ska det felvinklas till elakheter..
Jag har min häst och det är honom jag lägger min energi på, men vill någon bolla ideer så gärna det men hädanefter gör jag det inte med folk jag inte känner ordentligt för det blir bara fel. Thats it.
Bara så tråkigt att folk inte kan förstå att man glädjs med dem över deras framgångar och vill vara vänlig utan att ha taggarna utåt.

Men nu ska jag göra lite nytta och se om jag kan få ihop spjälsängen jag fick med hem från Jezz igår som är jätte fin! Så hoppas jag på att veckan erbjuder lite shopping så jag kan få klart på det sista som behövs innan bebis kommer =)

Bjuder på en liten bildbomb av Jezzi´s djur:


Hildur


Hildur som förhoppningsvis får en liten fölis inom en snar framtid.

Hildur igen


Campino


Campino igen, snällaste och sötaste ponny hingsten jag vet!


avslutar med yrvädret Eskil som för övrigt såg ut som en jätte råtta när han sprang i 170 över gården när jag kom. *haha*

MVC besök igen =)

Var på MVC idag för kontroll av bebis, jag väger numera 72kg, har alltså gått upp 14kg sen start inte undra på att jag känner mig tung och klumpig...
Så blev det till att klämma och känna för att lyckas mäta livmodern vilket visade sig inte vara populärt från bebis sida den blev helvild.

Så när vi skulle lyssna på hjärtat var bebis lite stressad och ville inte vara stilla så vi hörde hur den boxade runt samtidigt som hjärtat slog ganska så fort. Hon stod en bra stund med apparaten på magen så vi fick lyssna extra länge! Hon ville att den skulle lugna sig lite grann, vi slutade på 160slag/min men då var den väldigt aktiv precis som sist.
Parveln ligger redan med huvudet neråt men den kan ju vända sig fortfarande men många gånger brukar de ligga kvar och det tror jag den kommer göra då den senaste veckan mest rört sig från sida till sida och kickat med fötterna. (nu vet jag att det var en fot jag kände igår!)

Jag vill bara ha nästa vecka här nu så jag får hem alla saker och får göra klart, måste dock ta tag i mig själv och dammsuga och torka golv en omgång speciellt i bebisens rum där jag styrt med så mycket annat och haft skräp liggandes när vi flyttade in.

Min lilla råtta Puffin lever än och verkar pigg och glad han fick lite fredagsmys idag i form av en torkad majskolv (sån man köper till gnagare) spännande att se hur länge han hänger med. Haft honom sen 2008 hans bror dog ju en tid innan vi flyttade tyvärr så han blev ensam. Han verkar trivas ensam och är mer tillgiven och nästan piggare än när de var 2.
Vi gör vårat bästa för att ge honom uppmärksamhet och få godsaker och gnagsaker regelbundet.


Puffin äter digistive kex




För mycket tid att tänka

Jag har helt klart för mycket tid som går åt till att lägga upp fötterna och bara vara just nu, fast det är inget jag skäms över jag behöver det. Sov middag på soffan efter lunchen idag det var sååå skönt att somna ifrån värk och ett snurrande huvud.
Kört ett par maskiner bebiskläder idag igen men nu är det nog bara 1 omgång kvar som består av vinteroveraller och ett vagnsöverdrag.

Haha just nu i skrivande stund kände jag just bebisens fot, det måste varit det det kändes som en liten häl och formen av en fot. Häftigt!

Man hinner tänka en hel del när man är hemma hela dagarna och går runt och pysslar.

Barki växer så det knakar och jag längtar efter att få rida in honom MEN jag måste gå ner till minst 65kg först hellst vill jag ligga mellan 58-60 för att inte ha för mycket vikt på honom i början.
Det är en lång väg kvar innan det är dags då han ska ut och promenera i skogen och klättra samt tömköras för att bygga upp muskler först.
Sen önskar jag såklart att jag ska kunna prova ut en bra sadel också, den jag har idag är ju ny med utbytbara järn och ligger hittils bra men man vet ju inte hur det ser ut när han vuxit till sig, fått muskler och det är dags att börja rida.
Återstår att se helt enkelt jag har ju ponnyputan om det kniper *haha*

Just nu längtar jag bara så mycket efter bebis det är så mysigt att ordna med kläderna och se hur rummet fylls med saker. Speciellt nästa vecka blir riktigt rolig om det går som jag vill. Då hoppas jag på att få hem allt det sista och få göra min amningshörna i sovrummet samt få klart rummet och blöjbytes hörnan i badrummet.

Pratade just med en vän på Island och fy vad jag kan sakna de jag lärde känna där jag måste åka dit i framtiden och hälsa på med barnet så de får träffa oss. Och kanske finns hästarna jag tränade kvar så jag kan hälsa på dem också med lite tur. Saknar lilla Arðis, Pontius och Skjóni speciellt.
Diljá var en häst för sig så synd att hon flippade ur för hon hade kunnat bli en kanon bra tävlingshäst VILKA steg!... men humöret och psyket kunde nog kräva en och annan uppdatering, var trist att höra att hon blivit värre efter att jag åkte hem.
Sunná lärde mig en hel del och vi blev riktiga kompisar till slut efter en liten "testing" period men Pilatus och jag kom nog aldrig riktigt överens. Visst vi fungerade stundtals bara han slapp ridhuset eller att skritta från stallet *haha*
Ceasar (om jag inte minns fel) red jag åt en annan farbror som behövde få igång honom inför att hämta hem fåren i bergen, stenhård i munnen och behövde mycket stöd och drivning i tölten. Till slut fick vi till det och hans ägare var jätte nöjd med min insats.
Det som var svårt med att rida hästarna som redan var inridna (Ceasar, Sunná och Pilatus) var att de visste ju hur man skulle komma undan jobbet och att lyssna. Pilatus var värst slapp jag rida honom var jag tacksam så hade jag sällskap bad jag dem oftast ta honom, vi kom inte överens helt enkelt.

Nu blev det många olika delar och lite rörigt men så är mitt huvud just nu.
Chillevippen!

Jag och Ceeonah på en av våra utflykter
här vid en utkiksplats över en spricka som sträcker sig över hela island som blir 1-2 cm större för varje år.

Kärleksbarn

Y


Åh tiden går så fort men ändå så långsamt..
jag vill ha dig här,
i min famn,
få känna på dig,
få lukta på dig och bara sitta och beundra dig.
Älskade lilla bebis som buffar runt i magen,
du är älskad av oss alla och vi längtar efter att få se vem du är.
Har du pappas ögon och mammas näsa?
eller har du mammas ögon och pappas näsa?
Nyfikna är vi
men hur du än ser ut och vem av oss du än liknar mest så kommer du för oss alltid att vara
vår dyrbaraste och finaste lilla skatt.
Vi ska alltid finnas här för dig.
Du är efterlängtad
vårat älskade kärleksbarn!



Y


8 veckor kvar!!

8 veckor kvar helt ofattbart hur snabbt tiden går...
Och nu äntligen har jag fått hem lite av bebis sakerna så som, babysitter, bilbarnstol, gåstol, mera kläder, en stor teddybjörn (som både jag och mamma haft) m.m.

Så i morgon om ryggvärken kan tänka sig att släppa ska jag tvätta kläder och vika in i garderoben och styra! 
Nästa vecka efter löning sen ska vi köpa spjälsäng med alla tillbehör till så ska jag boka in en dag med min mamma för att shoppa hem alla olika produkter som behövs. Hon som har småbarn vet ju vilka saker som är bäst i början. 

Sen ska jag boka en dag med svärmor för att inhandla annat som vi behöver sen. 
Det är så spännande nu, bebis är ännu väldigt aktiv även om det känns att det börjar bli trångt på rörelserna. 
Nu vet jag inte vad jag ska skriva så bjuder på bilder på sakerna jag hämtat hem från mamma hittils. 
     
Och sist men inte minst en bild på MINA EGNA 1:a kläder!

Mycket aktivitet kan det bli

Idag var det mycket aktivitet!
Först kalas i ljunga hos moster och små kusiner sen bar det av till skärkind och jag och lillebror tog oss iväg till Barki för att pussa och pyssla lite. Daniel borstade och kratsade hovar som vanligt och matade såklart med morötter och äpple, Barkis kompis Hampus fick också smaka.

Var lite annorlunda bara då jag tog min ford då barnstolarna redan var monterade i den och fy jag förstår knappt hur jag kunnat gilla att köra den..
Styrningen var tung, den låter mer än volvon och jag satt ju hel knäppt med magen framför! Ne jag får nog vackert svälja mitt "våga vägra volvo" och faktiskt erkänna att iallafall volvo V70 är en av de bättre bilarna jag kört. Jag sitter bra, den går tyst och smidigt och är inte alls tung att styra.

Men för att återgå till dagen, så åkte vi sedan till Skärblacka och lyssnade på Kalle Bah och åt glass. Daniel spanade in polisbilarna som jag tror var höjdpunkten på hela dagen. 
Så åkte jag hem till Linköping och bänkade mig här och med ett öga på tv:n då sambon är ute på svensexa, får se om han ringer så jag ska hämta honom under natten.

Bebis i magen är iallafall vaken just nu och verkar "dansa runt" till musiken från tv:n kan dock inte svara på om det är av nöje eller protest *haha*

Ska iallafall bjuda på dagsfärska bilder från idag här nedan!

Daniel och Barki är riktiga kompisar.


30+6

30+6

föräldragrupp

Idag var startskottet för föräldragruppen som jag ska gå på 2 gånger till, tyckte det skulle vara roligt att träffa folk i sin egen situation men jag vet inte om jag tyckte det när jag väl gick därifrån...
Det mesta som togs upp visste jag redan (är jag extremt påläst redan eller!?)
Att sitta i diskussionsgrupper gick ju väääldigt smidigt (not) vågar inte folk prata med varann idag eller? jag fick hitta på frågor och nästan draaa ur dem ord och åsikter för att få igång dem något sånär.. *suck*

Jag är dock glad att jag bestämt mig för att gå på dessa ändå för de ger ju lite trots allt, synd bara att man ska bli "dömd" för att man modigt kommer ensam när sambon jobbar. Men jag räddade det snyggt när jag presenterade mig och min sambo som inte kunde komma pga jobb just idag.
Tur man har ett hyffsat bra självförtroende och lite vana av att tala inför folk och att man faktiskt lärt sig hantera sina egna tankar och kan skjuta ifrån sig vad andra tänker om en. "Like it or leave it" som jag säger, jag är jag och det står jag för, jag är stolt över den person jag idag är till skillnad för hur det var för några år sen.

En bidragande faktor är inspirationen jag fick 2009 av 3 personer som fick mitt liv att vända i rätt riktning, varav min sambo är en av dem. 

Nej nu ska jag sluta "klaga" och se fram emot nästa vecka när det är både föräldragrupp och MVC besök (dagarna efter varandra) och Tobias följer med på båda.

Fått veta att min häst inte heller är rädd för vatten då han försöker "bada" i vattentunnan i sommarhagen när han blir varm. Han som annars avskyr vattenpölar och att bli spolad med vattenslang och tycker det är läskigt om svampen är för blöt när man ska svampa av honom när han är svettig. 
Ska försöka bada honom med prob schampo nästa gång det är värmebölja för att förebygga klåda i man och svans om jag har ett handtag av någon. Vill inte riskera att bli klämd eller på sprungen när jag går med magen i vädret *asg*


bjuder på en gammal bild ;)

Nedrans getingar!...

Varför får jag in massa getingar när jag bor mitt i stan!? de är värre här än på landet ju! Blir gaaalen!!!
Tur jag inte är rädd för dem och att jag kan jaga ut dem själv, men nästa gång riskerar de att DÖ när de kommer in igen.. (ja jag är sur på dem)
Måste åtgärda detta innan bebis kommer, vill INTE ha någon geting i min barnvagn eller i sängen/soffan som riskerar att sticka min bebis!!

Att vara arbetslös är inte roligt, söker jobb utan framgång men det beror ju också på att jag är gravid vem vill anställa en som går hem om mindre än 2 månader? (skulle inte ens jag göra)
Arbetsförmedlingen är iallafall bra på att utnyttja situationen och göra livet surt för en, man måste GÅ DIT för att skriva nått fnuttigt papper varje tisdag (här i linköping) kan de måntro betala min buss alt. bensin och parkering?! De är ju svindyrt!! 12 kr/timme på sina ställen i stan det är inte klokt!
Fattar inte hur de anseer att man klarar sig på 5000kr/månad när man ska betala boende, mat, bensin, parkering, försäkringar, m.m. och dessutom är blivande förälder.. Jag har iallafall en enorm tur som har en så underbar sambo!!

Barki har det bra ute på betet och trivs hur bra som hellst, ser ut som ett lermonster nästan varje gång man kommer. *haha*
Men han trivs och har redan gått upp i vikt och lagt på sig en del vilket behövs då han föll ur ganska rejält i vintras tråkigt nog. Nu blev han ju inte allvarligt tunn så revbenen syntes men tunnare än vad han ska vara blev han.

Där han går på bete nu får han ibland följa med på promenad och jag tror de ska prova ta med honom som handhäst någongång och tömköra lite. Passar honom och mig perfekt, dels får han komma ifrån gräset lite och få lite motion samt träning (han som älskar att arbeta!) och inridningen kommer bara vara att ta upp när jag är redo. Men innan jag är klar för att rida in honom måste jag gå ner till MINST 65kg och få tillbaka lite magmuskler och balans, det ska Nightan få hjälpa mig i början.
Har nämerligen satt en viktgräns på Barki fram tills att han musklat till sig och lärt sig bära en människa på rätt sätt för att minska risken för ryggproblem. Vilken är MAX 65kg så jag har lite att "banta bort" när parveln tittar ut! Fast jag har ju "bara" gått upp 11kg hittils.

Det kommer gå bra i vilket fall som hellst Barki och jag får gå långpromenader med barnvagnen, löslongera, tömköra och annat där jag får röra på mig ordentligt i jakten på min "normalvikt"
Jag vill vara en aktiv mamma och ungen min kommer få följa med på alla möjliga roliga saker. =P

Igår körde jag första tvättmaskinen med bebiskläder! Tyckte jag kunde tvätta upp alla nya kläder och vika in i garderoben så det är klart till nedkomsten. Strax ska jag gå och vika in allt i storleksordning. alla 50-56 ska ner i en låda osv. det är bara sååå mysigt och helt ofattbart att jag snart kommer ha en sån liten underbar "varelse" i min famn..


4 maj Barki fick prova ett komplett träns efter Juli, och nosgrimman gick knappt att knäppa!
Den fick helt enkelt sitta ett hål för långt nerför att sitta bra.

5maj var min häst lite trött när jag kom.. han hade fått vara ensam när de andra var ute och red och hade sprungit en stund. Han orkade inte resa sig först så matte kratsade hovarna när han låg ner *haha*

bild från 29+5 (idag söndag: 30 fullgångna veckor)


10 veckor kvar!

Idag har jag bara tagit det lugnt och hållt mig hemma vilket var välbehövligt. Barki har det bra på betet och hade fått både ompyssling och rena hovar samt en promenad vilket han visat sin bästa sida på. Fick ett sms om att han var "mycket lydig och lyhörd! En riktig goding!" så jag blev allt lite stolt =)

Igår hade jag ju på förmiddagen lite ont i magen och tog kontakt med 1177 som kopplade mig till förlossningen så jag fick prata med dem. De trode att jag hade ont pga att tarmarna stannat av lite granna så jag skulle börja med att dricka ½-1 kopp kaffe om dagen och få i mig katrinplommonpurré (ser grymt vidrigt ut) 
Kaffet verkar redan ha gjort det lite bättre men fortsätter några dagar till om inte BM säger annat. 

Vi har möte på MVC här i Linköping i morgon ska bli så spännande, ny barnmorska och nytt sjukhus vilket är lite nervöst men det känns ändå bra. Har skrivit ner lite frågor för att jag inte ska glömma dem som jag tänkte ta upp. 

Nu är det bara 10 veckor kvar vilket inte är riktigt klok... 10 VECKOR det är ju ingenting jag har gått 30 veckor som gravid och jag fattar inte vart tiden har tagit vägen!... sambon är ledig i slutet på veckan så med lite tur kanske vi kan få ordning på alla dessa nedrans kartonger i barnrummet så jag kan få hämta vagn och dyl och styra lite där inne. Bebis ska såklart sova i vårat rum 1a 6 månaderna (minst) men är skönt att ha rummet klart ändå att ha kläder och leksaker i och kanske kunna köra in vagnen där istället för hallen om vi behöver platsen till annat. 

Så med lite tur kan jag hämta det mesta och KANSKE få köpa en NY spjälsäng om några veckor. Ska fråga min sambo vad han tycker, vi lär ju säkert skaffa fler än denna i framtiden och då är det lite skönt att ha en säng man känner sig säker med och vet hur den behandlats. Vi får ju ALLT annat så 2 nya saker (spjälsäng och barnstol till köket) tycker jag vi kan kosta på oss. 
Har ju 2 kassar med kläder att sortera i storlek och få in i garderoberna.
Behöver jag säga att jag längtar?!? *haha*

Hoppas svärfar kan fixa min ford så jag får skicka ut den på blocket och kan lyckas sälja den med. Så någon som är intresserad av en ford escort 96a kombi? för rätt pris kan nya vinterdäck på fälg (michelin, gått en säsong) ingå i priset.

Äntligen sommarbete!

Idag släpptes Barki ut på bete, han blev sååå glad min lille tottis!

Marie och svärmor var så gulliga och hjälpte mig, Barki spanade in transporten gick halvvägs upp nästan direkt och stod sen och spanade runt och bet tag i gummimattan han stod på (man måste ju kolla hållbarheten sa han)
Vi stod där en stund och kikade och han försökte bli en giraff för att nå moroten.
Marie lyfte upp ett bakben som han ändå avlastade på lemmen så han fick upp 3 hovar så kollade han läget och vips var hela hästen inne och de kunde stänga.
Allt detta på MAX 5 minuter! Duktiga häst!! <3

Man kommer långt med lugn, ett par morötter och tålamod!

Han trampade runt lite de första metrarna men det var nog för att hitta balansen för sen stod han som ett ljus hela den korta resan. (ca 5-6 km som tyvärr var lite långt för mig att gå just nu)
Väl framme stod han lika lugnt och väntade på att jag skulle be honom backa ut fast det var öppet bakom honom, halvvägs nere på lemmen stannar han snällt och spanar runt. Vi backar ner hela vägen och han får se gröngräset!

I väntan på polaren (som vi för övrigt kört förbi på vägen då hon red till betet från stallet) släppte jag ut honom i den mindre delen av hagen och det första han gjorde var att DYKA ner med nosen i gräset. Tog en liten tur i hagen och beta lite till. Så kom A på cykel och Barki trode nog det var hans nya kompis för han gnäggade som en tok och sprang med staketet ner till oss *haha*
Började beta igen och så fick han syn på kompisen nere på vägen och gnäggade glatt och sprang fram till staketet för att spana in honom.

Vi släppte ihop hästarna direkt fast i den stora delen (för att undvika bråk och att de skulle ha sönder staketet) men vi hade nog inte behövt tänka på det.. nos mot nos... *piiip* och börja beta... titta upp och hälsa lite *piiip* och så lite följa john och så beta sida vid sida innan de tog en springtur för att sen beta lite till.
De fann varann direkt med andra ord.

Fixade sen lite annat och åkte och hämtade hö på Lilla Ulveryd och levererade till betet då vi sagt att de får gå i den mindre hagen i några veckor och få hö för att inte BARA käka gräs då båda kommer från en varsinn hage med mycket magrare bete i. (Barkis hage har inte fått ordentlig fart på gräsväxten än) I denna hage är inte gräset så högt än men ganska så kraftigt och vi vill ju inte riskera att de ska få fång.

T är så gullig och håller koll på kusarna så i morgon får jag en hemma dag och kan vila (om inget inträffar då åker jag direkt dit såklart!) men 1a hjälpen lådan för hästen m.m. finns redan på plats.