Data krach

Datorn har raserat... därför ligger jag långt efter, har fått beställa nya delar som ska komma i nästa vecka...

Livet består just nu av att jobba, packa kartonger inför flytten, vara på Ulveryd och PARTY i helgen!
Love Ya Lejna och co! See ya at the dance floor  ;P

hittade bästa presenten!

  



Snubblade över en liiiiten enormt söt ridhjälm av en slump när jag kikade på en ny till mig... Provade den på Daniel som verkade gilla den för jag fick nästan inte lägga tillbaka den. Kom då på att jag inte köpt någon present till hans 2 års dag (jag hittade ju inget bra!) så då fick han den av mig eftersom han tyckte det var så roligt att rida sist.

Väl hemma visade vi pappa Håkan och han tog på sig den efter det fick vi inte ens ta av den! *haha*
När Håkan började meka med min bil bestämde vi oss för att åka till Ulveryd och låta Daniel rida med nya hjälmen och han tjata om hästarna som en tok påvägen dit.
Sen hjälpte han mig att leda, borsta, tränsa, och kratsa hovar (enbart en fram) så duktig så! och så red vi upp till paddocken och värmde upp och de första han säger är "pinga" när han kom upp på hästen. *haha*
Sen töltade vi lite och provade trava men han skumpar värre än mig så de är svårt att hålla honom i sadeln han hamnar ju framför. Tölten är helt klart bäst!

Daniel ville bara springa och ju fortare de gick ju mer skratta han, så jag fråga om vi skulle galoppa "Jaaa" så jag lät Rakel ta 3-4 steg först och så han skratta "meeer goppa" så vi tog lite galopp i varje varv och han skratta som en tok!
Sen fick Daniel hoppa av en stund så Rakel kunde få sträcka ut sig och koncentrera sig på helt rena gångarter lite, jag tappade ju tyvärr stödet lite i tölten av att hålla kvar Daniel i sadeln så hon bröt av, eller rolla lite. Sen fick han skritta lite mer och så red vi ner till stallet.

Ärligt talat!.. skulle aldrig vågat göra det på en stor häst.. de här hästarna litar jag verkligen på.
Ulveryds islandshästar är verkligen speciella. Alla är så sjukt väl uppfostrade, tro det eller ej men till och med unghästarna är snälla fast de inte är hanterade något speciellt! häromdagen gick jag med två unghingstar samtidigt från stallet utan problem till hagen. Visst de blir svårt om ett par månader men ändå.. de funkar ju nu..
Längtar efter sommaren och min nya lägenhet....

YEEEYYY!!

Idag har det varit en ledig dag från jobbet men fullt ös ändå!
Sov hos mamma natten till idag och vaknade på soffan och tjuvkikade på en lekande lillebror som inte fattade att jag låg där först. När han fick syn på mig skrek han "Tiiiida!!" och kom och kramades med mig =)

Sen efter frukost med "Ulverydsägg" bar det av till stan där vi gick till museét och kikade på utställningar b.l.a hästmannen och den var fin =) en beundransvärd människa må jag säga!

Och så äntligen följde de med upp till Ulveryd!! Daniel fick rida med mig på Rakel i paddocken när "jämen" kommit på, och vilken lycklig lillebror!! =D
Han kunde till och med smacka och säga ptroo så start och stopp satt iallafall. Sen provade vi att tölta men Rakel orkade inte med och är ju ny vaccinerad så hon ville hellre ta traven men den var lugn och stadig så det gjorde inte så mycket tyckte inte jag. Men Daniel ville "pinga meej" *hihi* han ville inte gå av!! så han fick rida med mig ner till stallet och sa hela tiden "pinga, pinga" (vilket i översättning betyder springa)
Här snackar vi stolt storasyster!! =D =* (och psssst bilder kommer!!)

Sen gosade jag lite med Brandi och speciellt Barki när vi tog in dem för att fixa till hovarna. Såå sjukt söt häst! Blev lite paff bara när vi skulle ta in dem och Anette tar Brandi och Andri men Barki inte syns till och hon säger "var är din häst då?" hehe vaddå min häst det är väl Christers häst vad jag vet =P

Mera Ulveryd i helgen skriv upp det! ;)

Äntligen!

 
Rimma                        Jag och Rakel

Nu rullar för mig min nya bil som jag stylat lite och jag har äntligen varit på Ulveryd igen och ridit Rakel som nu sätts igång efter några veckors vila =D

Vet inte varför jag trivs så bra med henne men det är väl för att hon verkligen kan lära mig något kanske.
Hittar man knapparna klickar det direkt annars går det lite si så där *haha* får väldigt konstiga blickar från folk som ridit henne när jag säger att hon hittils är min favorit (förutom Rimma då)
Lär mig något nytt varje gång jag rider Rakel känns det som. Disa är riktigt härlig hon med men ibland är hon lite väl för mycket till lags och gör saker innan jag hinner be henne om det och då blir jag förvirrad *asg*

Jag behöver få in lite mer rutin innan jag kan lyckas rida en isis så pass bra att jag skulle kunna sätta mig på en tävlingsbana och skrammla ihop lite poäng *haha* Just nu skulle de nog bli sista plats *asg*
Skulle vara roligt att rida för en domare i början av sommaren och sen i slutet på sommaren och bli bedömd och få veta på det sättet om man går fram eller bakåt så att säga =P
(jag känner ju 2, om inte 3 domare.. får fråga någon av dem)

Min bil bråkade med mig idag... efter jobbet ville den inte starta! och jag som hade bråttom till salsan! snacka om att vara sur!

Men det ordnade sig iallafall, vi ska byta startmotorn nu i dagarna (ev i morgon) då det är den som jäklas lite.

Hoppas jag hinner till Ulveryd en sväng innan eller efter stan bara... Ska på möte kl 13 men känner inte alls för det, men det behövs.
Nu ska jag sova =)
Chillevippen!


man kan inte vara så inbunden...

Får man beklaga sig lite på bloggen såhär?

Igår fick jag ju gå hem ifrån jobbet och jag däckade på soffan och sov, och sov... var uppe och åt lite och upptäckte sen att alla mina tv kanaler var borta. Lyckades inte fixa det så jag sov lite till... Pappa kom och klev upp på en stege och skulle fixa antennen men nådde inte upp och konstaterade samtidigt att takpannorna inte höll för att gå på.. *suck*

Så det blev ingen tv alls.. och alla filmer har jag redan sett säkert 2-10 gånger.

Men får se det från den ljusa sidan jag flyttar snart och där fungerar allt som det ska i alla fall.


Mår lite bättre idag i alla fall men har visst världens dunder förkylning istället, mindre roligt.


Idag ska jag hämta hem min bil för i morgon förmiddag ska den besiktas. Får hålla tummarna för att den går igenom så jag får börja köra med den.

Det är inget roligt att vara utan bil när man bor såhär.. blir så låst och kommer verkligen ingenstans. Visst jag har en cykel men jag orkar inte cykla flera mil så som vädret växlar såhär års och grusvägarna är ju isgator eller lervälling. Så jag står nog över ärligt talat.


Nu har jag även bestämt mig för vissa förändringar som skall ske i samband med att jag flyttar så ska en stor del av mitt liv förändras.

Jag kommer inte att skaffa någon ny häst utan jag kommer att hålla till på Ulveryd så mycket jag bara kan. Islandshästar är toppen! Och faktiskt mycket stadigare och tycks vara tåligare än stora hästar även om de inte kan hoppa 1 meter. (har inget emot storhästar bara trivs bättre med isisar.)


Jag ska försöka få mer tid över till att träffa kompisar och lära mig att jag faktiskt får unna mig saker och ting. Just nu håller jag väldigt hårt i mig själv och mina pengar. Det är inte så lätt att hålla ordning på allt även om jag nu bott hemifrån i snart 1 ½ år så är det först nu som allt börjar reda ut sig ekonomiskt. Men nu blir det nog bättre skulle jag tro =)

Måste bara lära mig att våga leva också man kan inte vara så inbunden som jag varit, har börjat lära mig se positivt på saker och ting, så jag har ju tagit ett litet steg på vägen.  


Får se vad framtiden har att erbjuda men jag måste säga att jag trivs för himla bra med att vara ensam och bara ha mig själv att tänka på. (visst man saknar sällskap ibland) Men nu har jag ju mina små rådisar, och de duger bra att gosa med så länge de inte är tjuriga och biter mig *haha*

Sett på film och blivit helt kär i denna sång...
http://www.youtube.com/watch?v=qsda4GJuzcQ


Ne nu flyttar jag!...


Trött och sliten...

Dagen började ju bra.. är nu mera utan bil några dagar och fick åka med Pappa till och från jobbet.
Men i morse mådde jag inte bra alls.. och gör inte riktigt nu heller.
Mamma fick hämta mig och jag stupade på soffan och sov 2-3 timmar. Vaknade av att telefonen ringde och gick då upp för att äta lite, och nu sitter jag här med en tv som vägrar sammarbeta med antennen.. suck.. tur man flyttar snart!

Blir hemma från jobbet i morgon med kroppen vill inte alls vara med men ska se till att sova ordentligt ikväll/natt.
Sen ska j ag väl troligen hämta min bil på eftermiddagen då den ska besiktas fredag morgon. *håll tummarna!*

Nu är jag lite piggare och sitter och filosoferar om än det ena och än det andra...
Måste säga att jag trivs med att vara ensam, har ingen som tjatar eller jagar mig och vill veta vad jag gör. Det är igen som klagar när jag är i stallet hela dagarna, eller som gnäller på att jag jobbar för mycket (jobbar ju inte ens heltid) och det är heller ingen som kan bestämma över vad jag ska ta vägen och inte.

Nu flyttar jag snart (igen) och det ska bli sååå skönt att inte ha någon hyresvärd som styr och ställer och ger löften som de inte håller =P
Jag kommer även ha en fungerande antenn så jag får in alla kanaler, för det är banne mig inte min boxer det är fel på så det så! det är till och med testat nu. Och jag kommer ha värme, bussförbindelser och snart en pendel med.
Ganska nära till Lilla Ulveryd, mamma & Håkan, pappa, mormor & morfar och till affärerna! Så nu mina vänner har ni inga ursäkter för att inte komma på besök nu e de bara att ta bussen. *mohahaha* (det du Lina! köp värdekort nu.)
Har redan gjort en lista för inköp på IKEA!

Vad gör man när man är sjuk mer än sover... jag mitt nöt blev galen på disken jag hade så jag diskade av det snabbt, har blivit pedant numera känns det som.. är det stökigt bara måååste jag städa. Det kliar i fingrarna nu på att packa ner alla koppar osv som står framme, men jag varken orkar eller kan bestämma mig...

Funderar på att va hård mot mig själv och bara spara saker som jag verkligen har använt och göra mig av med alla udda glas och koppar samt de som jag bara har 2-4 st av. De tar sån onödig plats även om de är fina... älskar mina latte och cappuccino muggar men har ju aldrig använt dem!

Nu är det nog en sovtime på gång igen känns det som, hvet är tugt som bly och ögonen vill åka igen..
Chillevippen!