Tjolahopp!


 

                          
       Juli så fin så!                        Tjolahopp!                            Försöker se vackra ut. 
(Foto: Emelie Persson)



Brynjar
(fotat av mig med min mobil)



Idag vaknade jag upp ur en mardröm och trode dagen skulle bli helkass.. men den tog en vändning.
Väl på jobbet var hästarna snälla och goa och hingstarna skötte sig fint! och nu vet jag vad min favorit heter Brynjar!
Han är så himmla vacker och reslig och han är verkligen lugnet själv (än så länge) Tog lite längre tid än väntat då de hade gjort om hagarna och i hingst stallet var det verkligen mycket att mocka. Att så "små" hästar kan skita så mycket!

Men iallafall. Väl i stallet så fotade jag Emelie och Bellman när de hoppa och så fick min syster Angelica rida Juli lite såg jätte bra ut! Så hoppade jag upp en stund för att trava av henne lite men hon fick syn på hindrena och blev helt tokig så vi provade ett kryss och ett lite högre, hon älskade det! Men hon är en liten räv! Minsta lilla man släpper efter för tidigt springer hon på sidan... hehe.. träna.. träna..träna..

I morgon blir det skogen med Emelie och Belle bara ut och luffsa lite och ha kul. Inga större krav. Men ingen mer hoppning nu på ett par veckor. Vi har annat att kämpa med som equiterapeuten sa. Vi ska ut i skogen och klättra kliva över pinnar och allt bråte vi ska inte "jobba" som i jobba utan mer "leka" fram musklerna och skaffa kondis såklart. Skönt med en veckas lov och en super pigg liten totto!


Aja nu ska vi snart grilla i vårvädret =P

Chillevippen!


Det var längesedan jag kände mig...

 (Juli och jag för något/några år sen på hösten. Fotat av Susann)
Det var verkligen längesedan jag kände mig såhär glad och sprallig! Det har bara hänt bra saker idag!
Men det bästa är att jag fått klartecken på att Juli är bättre och att hon ska börja ridas mer!
Ska ut i skogen och lyfta på benen och springa lite och ha allmänt kul ev arbeta ca 5 minuter då och då och gärna klättra lite! och vill vi får vi ta ett skutt ibland!
Jag är så "jävla" lycklig!

Så åkte jag med och hälsade på en gammal goding till häst som inte verkade ha så jätte mycket problem längre så han får börja ridas smått igen han med! Åhh jag är ännu mera lycklig!
Och vad mer kan man begära när Juli stormtrivs på Stall Kvistrum!?
Kan det bli bättre =P

Våren är här!


Ska börja med att tala om att mitt internet hemma har lagt av.. lika så telefonen.. *suck* irriterande. Men, men nu vet ni varför jag inte skrivit så jag börjar i ordning.

27 mars 2007 (igår)
Jag slutade tidigt och begav mig hem för att käka glass ute i solskenet. Därefter begav jag mig till stallet där jag bestämde mig för att ta in Juli och ta mig en ridtur innan jag började mocka och styra, ville passa på medans det var ljust ute. Juli följde så snällt med så men Billan blev lite ledsen och stod länge och ropade efter Juli. Men Juli tyckte det var så spännande att det skulle hända något så hon var upptagen med att försöka klura ut vad. Hon hade till och med svårt att stå stilla när jag skulle putsa rent henne från all lera.

När väl sadeln var på stod hon snällt men var fortfarande ivrig. Red iväg bort mot gårdeby där vi mötte RM från förra stallet som ville följa med ut på en tur så hon tog med sig Mirazon och Quinnie på en promenad när jag red. När RM sen ville vända fortsatte Julie och jag en bit så Juli skulle få springa av sig lite. Hon travade super bra och jätte fint på tygeln utan att "gå över" som jag säger.

Vi provade även galoppen, hon blev lite väl ivrig så det blev lite "travartrav" innan hon slog över till galopp. Man måste ju börja någonstanns, hon måste muskla sig mer för att orka skjuta ifrån så hon lättare fattar galoppen.
Sen vände vi och travade lite till och så tog vi en galopp till och nu fattade hon den nästan direkt!

Det var en raksträcka där på vägen så jag lät henne länga ut men hon vågade inte riktigt, så då skrek jag YYEEEEHAAAA och släppte tyglarna då förstod hon direkt och drog på så tårarna rann på mig av viddraget! Hon njöt verkligen! Vi hann till och med ifatt RM med Mirazon och Quinnie igen. Men pigg och glad som Juli var hade hon gärna sprungit en runda till men det fick hon inte. Det blev sammlad trav en liten bit och sen en avslappnad trav med låånga steg och sen skritt hela vägen hem. Sista biten till stallet satt jag av och spände upp sadelgjorden o nosremmen så hon skulle pusta ut. Tog av all utrustning och stretchade alla benen och ryggen. Så spolade vi av benen och svampade de svettiga ställena så fick hon ett mystäcke på sig så jag kunde mocka hennes box innan hon fick gå in.

Jag gick för att ta in Belle och Billan och tänkte "äsch jag tar båda så slipper en vänta". Kopplade fast båda grimskaften och båda stod snällt och väntade. Öppnade grinden och skulle just be dem gå och Billan bara springer rakt ut! då blev jag arg! OCh tog tag i henne på skarpen då passade Belle på att försöka göra likadant! Då blev jag ännu mera arg så båda fick ställa sig brevid varandra och vänta!
Så fort de försökte gjorde jag ett ryck i grimskaftet och sa NEJ till slut fattade båda två och vi kunde börja gå. Men de testade igen och igen så då fick de göra halt vare sig de ville eller inte, tror de blev var 10e steg om inte mer. Men de förstod sen att det var ingen idée att konstra så de gick så snällt så.

Tur att min Juli inte är sån =P Men jag är ju ny för dem båda så de måste väl testa mig.
Nattade hästarna och lämnade dem i sina mysiga boxar för att åka hem och sitta ensam framför tv:n utan telefon och utan internet.. tiden sniglade sig fram... innan den övriga familjen kom hem.
_________________________________________________________________________________________

Idag har jag insläpp i stallet igen så när jag kommer hem ska jag mocka och plocka in dem och så ska jag nog ta en promenad med Juli efter igår. I morgon kommer en Equiterapeut och ska titta igenom henne och ev behandla.

Nu sitter jag i skolan och tråkar och väntar på att lektionen Rörlig bild ska börja det blir kul, hoppas jag. Aja ska kila vidare. Ciao


Vårstädning!

       
(Dags att sätta fart! fotat av Emelie Persson)

Idag sken solen och våren verkar äntligen ha kommit. Emelie och jag började städa vår nu gemensamma sadelkammare, grejor överallt! Vi smörjde sadlar, träns m.m. och jag min sele som ska säljas. Poppade musik över hela stallplanen riktigt trevligt var det. Inte hunnit med så mycket annat.. Pysslade om Juli lite exta nu på kvällen, hon verkar verkligen trivas och Billan verkar hon gilla lite extra. Juli stod och pussade en bra stund på henne innan hon skulle gå in i sin box. 

Det är synd att jag inte har tid och råd att ta föl på henne hon skulle bli en riktigt bra mamma. Hon älskar ju fölisar och ponnyer (dock inte sådana kaxiga ponnyer som sparkas och vill bråka jämt..)
aja pluggandet väntar..

Juli står på Kvistrum!

                                  
1a kvällen vid kvällsmat.         God morgon matte!             Hallå hälsa på mig då!

Juli fick flytta igårkväll då det var bättre att hon bekantade sig med de andra hästarna över natten innan det var dags för att träffas i hagen. Allt gick bra och Juli verkade trivs direkt, det fanns ju mat i boxen!

När vi släppte ihop dem blev Belle väldigt bitchig och sparka efter Juli men han ville ju bara tala om att det minsann är han som är herren på täppan. Det blev lugnt efter en stund och de gick och betade så lugnt så. Billan och Juli verkar ha funnit varandra.
Ska tillbaka vid 19:00 och ta in dem känns skönt att få veta att det är lugnt även vid insläpp innan jag överlåter det till Emelie och hennes pappa. Det är ju min häst så jag måste ju se till att hon vet vilka regler som gäller från början. Hon får inte dyka i krubban fören grimman är av, hon ska gå lugnt in och ut ur boxen, hon ska kunna stanna kvar i boxen även om båda dörrarna står på vid gavel, hon ska inte kasta sig över maten när man kommer in utan stanna på avstånd och vänta på "varsegod" man vill ju inte bli nertrampad. =P
Så jag hoppas hon gör så med de andra med och inte bara med mig.
____________________________________________________________________________________

Just nu sitter jag här hemma och har lite trist... Är ensam hemma vilket är skönt men känner mig lite ensam på något vis... troligen för van vid att det alltid är någon hemma nu för tiden.
Jag är ju en pratglad person. 
Jag mitt nöt ringde ju ett samtal förut men "fel person" svarade och "rätt person" var tydligen inte hemma. Det blev lite jobbigt... Känner mig nere... avskyr när det blir så.

Jag hatar känslor... måste de finnas? Blir ju bara kaos ändå. Ena stunden är det upp och andra stunden är det ner... Blir galen på dethär...


Önskar jag vore liten utan en massa problem och stora ansvar...
Åh.... orkar inte mer.. ne nu kilar jag vidare...


Seg dag och en ensam kväll...

Skolan började segt med religion... såååå roligt (inte) redan läst det där sjuttiotolv gånger om sen mellanstadiet! Men, men hade en lite roligare rörlig bild lektion, satt och skrev manus. Men snacka om att jag varit trött idag jag undrar om jag är riktigt frisk.

Städat mitt rum idag sen har jag mest suttit instängd på mitt rum och hållt mig själv sällskap.

I morgon (fredag) ska Julis sista utrustning flyttas över till Emelies stall. Och på Lördag morgon ska jag släppa ut Mirazon, Quinnie och Juli och städa stallet efter oss så att vi lämnar det snyggt innan vi tar vår promenad till det nya stallet. Kommer nog sakna Värla lite det har sin charm fast det är litet och slitet. Men dethär blir bättre för Juli och roligare om inte annat. Nu får hon ju två full i bus som kanske vill leka lite mer med henne än vad de andra. Vi kommer nog trivas båda två. Bara Julis matte som är lite smått larvig inför första natten i utebox. Juli är expert på att öppna knutar och varför inte få upp översta luckan för att kanske öppna den understa? det vet vi inte än. =P
Översta kommer hon säkerligen öppna men understa vet jag inte om hon kommer på. Men det skulle inte förvåna mig...

Längtar faktiskt! Men de blir mycket cyklande om inte moppen blir klar =P Kan ju iofs cykla bort med Juli så slipper jag gå och hämta cykeln sen, hon är superduktig på det! Tål att tänkas på...

så blir jag säkert kvar några timmar så jag vet att allt är lungt så kommer jag va med och ta in. Förhoppningsvis ska jag våga släppa och åka hem innan kvällsfodringen. Men jag lär vara uppe med tuppen för att vara där och morgon fodra och släppa ut dem. Sen kan jag nog känna mig lugn sålänge det inte blir världens liv i hagen.

 (bilden tagen av Emelie Persson 3 Feb 2007 besök på Kvistrum)
♥Älskar dig min Juli!♥

Bara 2 dagar kvar...

 (Besök på Kvistrum 3Feb 2007)
Idag (igår om man kollar klockan) Var jag i stallet hela dagen. Började med att  mocka alla 3 boxar och fixa vatten, sen packade jag ner täcken, träns, grimmor och annat smått och gott som jag inte behöver på några dagar och cyklade bort med all packning till nya stallet och stuvade in det i sadelkammaren där Emelie så snällt gjort plats.
Emelies pappa hade köpt sadelhängare m.m så att jag ska få plats med min sadel och sele.

Sen bar det av tillbaka till stallet där Juli står nu.
Var ute med R-M och Mikaela på en tur. Valde att tömköra idag hon var super duktig min lilla Juli även om hon inte riktigt var med på alla noter från början. Men nu ryggar hon perfekt även i tömmen!

Åkte hem till pappa och somnade nästan på soffan! (skäms) Fick lunch där och inväntade att klockan skulle bli 17:30 men jag orkade inte vänta så jag begav mig till Emelies stall och mockade samt fixade de jag kunde. (kan inte hästarnas foderstater än) så maten fick hon fixa själv!

Så styrde vi lite i sadelkammaren och dona så nu sitter Julis sadel och selhängare uppe och väntar på att utrustningen ska komma på plats. Vilket dom kommer göra på fredag då Håkan ska hjälpa mig att köra över fodertunnan, sadel, sele och alla stora saker jag inte fått med mig. Så ska Juli få ta en promenad på lördags förmiddagen till sitt nya fina stall. 
 
BARA 2 DAGAR KVAR!!

Jag mötte en kråka..& Daniel träffa Juli!

 (En kråka på morgon promenad 20 mars2007)
Det är inte varje morgon man möter en kråka som är ute och spatserar på trottoaren.

Jag har just hämtat min studentmössa!
Det är verkligen inte långt kvar nu! Kunde inte låta bli att prova den...

Kom hem skapligt så Emelie och jag red ut med Belle och Juli. Jag hade sadeln på Juli trots fel sadelgjord. Den glider inte sålänge man bara skrittar.

Mamma och Daniel kom förbi oss och stannade så Juli fick titta på Daniel i bilen men han bara sov fast Juli stack in huvet och kände på honom med mulen. Hon var super försiktig!! Har bild på de =P (dock fortfarande kvar i kameran mamma har med sig)

Juli var så pigg så hon fick trava en liten bit och gick superfint på tygeln! Vi red hem till Susann och stod där och babbla ett bra tag och visade upp våra hästar. Juli fick även prova galoppera vilket var väldigt populärt! Men matte fick hoppa av och dra bak sadeln lite efter det.

Stod en stund och prata med Susann medans Emelie lät Belle rusa av sig lite på grusvägen som var så mjuk och fin. Juli stod blilckstilla trots att de susade förbi i full kareta samt när bilarna, skolbussen, och moppeden kom. Inte en enda reaktion! Min lilla Snutta är riktigt duktig och väluppfostrad =)

Nu är yttligare en dag snart avverkad och en dag närmre flytten till Kvistrum. Skulle flyttat lite prylar idag men det blev inte så. Har studiedag i morgon så jag ska passa på att flytta lite saker då tänkte jag.

En regning men bra dag...

 (Juli besöker Kvistrum och fick låna Billans box 3feb 2007)
Dagen började med att klockan ringde och jag gick upp... ne vars så detaljerad ska jag inte vara, ta de lugnt!
Åkte till skolan och satt och plugga riktigt duktigt om jag får säga det själv så kom Emelie på besök =)

Vi åkte hem till henne och gjorde iordning Julis nya box för jag har bestämt mig.. Jag flyttar dit, så vi blir "Kvistrummare" vi med. Emelie och jag plockade iordning alla foder tunnor ett tungt jobb om jag får säga det själv (det var foder i) men vi var ju två så det gick fort. Så mockade vi ur halmen som låg där inne och strödde med nytt fint spån så fint så! Så började Emelies pappa köra lite med oss så vi fick städa lite extra runt stallet så jag fick börja arbeta direkt =P 
På fredag ska jag flytta de mesta av utrustningen så jag bara har att flytta Juli och nått smått jag kan få med mig på vår promenad. Det är så nära så jag behöver inte transportera henne utan vi går istället.

Längtar till lördag hoppas bara Juli är snäll mot sina kompisar men de har ju träffats förr de gick ihop i sommras och vi tränar dem ju ihop med så.

Tränset jag köpte hade exakt samma färg som sadeln och det passade Juli! *Glad*
Så nu matchar vi!

Ne nu ska jag hugga in på min glass med maränger strössel och kolasås här
Chillevippen!

---Stall Kvistrum soon we come...---

  (Emelie hoppar fram.)
Idag var jag med Emelie som hästskötare på Hageby ridklubb! Träningstävling som hon skulle starta 2 klasser i. Belle var så snäll så och jag hoppas jag gjorde bra ifrån mig. Han var nära trampa mig på tårna ett par gånger när han for runt men jag hade stålhätta och en bestämd hand iallafall.

1a clear round gick kalas! Superfina både Belle och Emelie!
2a rundan slutade i en tvärnit så Emelie for av. Dock var Belle ganska trött så mycket var det. Men duktiga var de mina små sötnosar!

Hemma hade vi gäster och ståhej så vad jag käka glass, maränger och kolasås med strössel då =P Mumms!
Var en snabbis hos Juli men orka inte hämta in henne då hon var lägnt bort. Lite onödigt att hämta in för att prova ett träns för att sedan släppa ut när insläppet var 2 timmar senare lixom.. Vilodag idag.

Har hittat ett kalas bra stall för Julis hosta och min utrustning (har massor och behöver mycket plats) samt bra personer som kommer komma bra överens med Juli. Gissa vart det är!
Jo det ska jag tala om.. Stall Kvistrum!
Ska alltså flytta Juli till ett stall med utebox, en sadelkammare med värme, ridbana och massa andra bra saker. Men det bästa är att det är att det är Emelies stall! Så vi kommer kunna träna ihop så jag kommer igång med mina små tävlingar snart.

Så inom kort kommer Juli troligen bo på Stall Kvistrum. *Glad*

Kul på jobbet och Ridtur

  (Nya fina tränset)
Vakna pigg som en mört kl 7:45 klockan skulle ringt 8:00 men, men. Ringde och väckte pappa som skulle skjutsa mig då  moppen är kajko samt att det är punka på cykeln (Hur ¤%# lyckas jag?!?)
Men iallafall tog mig till jobbet och släppte uta hästarna och påbörjade dagens tunga arbete, mocka skit, nyttig motion =P
Sen var det till att byta plats på hingstarna det är 4 hingstar som turas om, om 2 hagar. Då passade jag på att mysa lite med mina favoriter Mimir och en stor svart hingst som jag aldrig kommer ihåg vad han heter. Mysiga är dom de två! Även om Mimir idag blev helt till sig när han såg tjejerna i hagen brevid så att han stegra rakt upp ovanför mig. Tur man är kvick och springer undan! *hehe*

Väl hemma var det till att byta om och åka till Juli och eftersom det var så vackert väder bestämde jag mig för att kolla om Emelie ville rida ut på en lugn tur. Och det ville hon, så efter mycket om och men och tvekande valde jag att ta min nya sadel trots att jag inte fått hem rätt sadelgjord. Men det gick kalas bra ändå. "Den satt som smäck"
Jullan gick så fint så arbetade henne lite i skritten och lät henna trava några steg då och då, hon är riktigt duktig faktiskt!
Och så har matte köpt ett nytt träns ett svart med grått foder i. Super fint. Och ett Vintertäcke är på ingång inför nästa år. Moster hitta på rea =P Man får passa på =D

Ne nu ska jag äta sen ska jag till Emelie för i morgon ska hon tävla och jag ska vara skötare! Super kul!

Sol & Fågelkvitter!

   
(Man blev lite ego såhär på morgonen men Juli fick vara med också)
(Ja det är min naturliga hårfärg i allra högsta grad)


Sovmorgon hade jag och solen skiner och fåglarna kvittrar utanför mitt fönster!
Så retligt bara att man inte hinner till stallet innan skolan såhär på morgonen. Tar ju 15-20 min om man ska gå eller ta cykel så ska man ut och rida/tömköra/promenera och fixa klart och hem och duscha... Jag hinner inte när jag börjar 12:15 och bussen gå 10:48 men idag har jag tur för pappa skulle in till stan så jag får åka med honom. Men hinner inte stallet innan iallafall det är lite synd.

Equiterapeuten kommer inte på lördag pga sjukt barn, det var synd men hon kommer 29de istället =) Juli visar ju inget direkt just nu så väntar vi lite är det ingen fara.
Väntar ännu på mitt paket... jag hoppas verkligen det kommer snart... Juli skulle älska att komma ut i skogen och få sträcka på benen. Hon är super pigg nu! Så skulle jag ge mig ut barbacka i skogen.. då skulle jag säkert åka av =P
Har ju westernsadeln jag får låna av R-M men jag tycker inte jag sitter så jätte bra i den. Skänkeln kommer så långt bak. Men, men snart så, jag får ha lite tålamod. Ska nog tömköra idag eller ta mig en liten tur barbacka på bettlöst.

Får uppdatera dagens händelser ikväll nu ska jag till skolan och ha fotografiskbild! =D


 


Fyndat


Igår fyndade jag rejält i hästaffären på st:persgatan hittade ett par ridbyxor för 198kr! (ordinarie pris 675kr) Supersnygga! dock en aning stora men inte farligt. De får gå ändå =P Kan ju inte begära för mycket.
Snart kommer mitt paket med sadelgjord och stigläder och nästa vecka kommer en tjej till och provrider Juli så får vi se om de två passar ihop. Tjejen som var ute nu kunde ju inte tyvärr.. Det var synd de passade så bra ihop..

Ska jobba på lördag och då ska Juli få akupunktur behandling. 
På söndag ska Emelie tävla och jag ska vara skötare. Länge sedan jag var med på tävling nu men Belle är så snäll så det ska nog inte vara några problem. Bara han inte blir helt knas och springer på mig *ler*
Får sträcka på mig så jag blir "stor", det ska bli riktigt spännande.
Ska själv förhoppningsvis kunna starta några klasser i lättare dressyr framåt sommaren. Får se till att komma igång även om de ska gå sakta men säkert för Julis del. Måste få på skor bak först och främst innan jag kan börja träna på allvar. Men det ska nog gå :) Nu har vi ju en superfin sadel och de vi behöver.


Jag kommer få träningsvärk..


Kom hem från skolan och då gav RM och jag oss ut med Quinnie och Mirazon. Juli fick en vilodag för att ta igen sig lite efter i söndags. RM red Quinnie och jag Tog Mirazon med tömkörningsgjord, snodd och träns och skulle promenera. Det gick kalas bra för oss båda! Mirazon gick på tygel några steg då och då efter att jag tagit på tyglarna och gick brevid för att styra.

Väl vid stallet satt jag upp på honom utanför stallet, inga stängsel ingenting, han tog frivilligt 2 steg fram som om "jaha sitt där så går vi" så stannade han och då satt jag av och vi gick in.
Måste ta en sak i taget men snart så kanske man kan rida honom =)

Efter det följde jag med M och S upp till deras stall där jag hade Juli förut. Var ju nyfiken på S nya häst. Ett fjordsto på 14 år(?) ganska rund om magen men jätte fin och urgullig. Fick prova rida henne lite barbacka och vad man fick ta i med skänkeln! Ingen direkt känslighet där inte =P Men frammåt kom vi till och med i galopp efter mycket om och men. Men vilken kramp jag hade i benen efteråt.
Så bytte jag och M häst så jag fick rida hennes halvblod och det var som att sitta på en glasspinne i jämförelse med den andra! Han var frammåt och jätte känslig istället men den hästen har gjort framsteg!

Det var en riktigt rolig dag faktisk och i morgon ska Jullan och jag ut och gå eller tömmköra är det tänkt.


Victoria dagen

 (Solen sken så fint på vägen hem från stallet)
Namnstag idag och det var vårväder ute! Tyvärr satt jag ju inne i skolan på lektion när solen var som skönast men lite sol fick jag allt. Promenerade upp till Eber och hoppade på bussen där, kom hem och åkte till stallet där RM och jag tog en promenad med alla tre hästarna. Juli var lite seg efter gårdagen först men sen pinnade hon på bra. Lyssnade på mina tecken, behövde inte alls ha mycket röst för att hon skulle förstå. Det är kalas bra!

Längtar efter sadelgjorden nu.. vill ju komma igång lite smått. Jullan var nästan helt bra i ryggen idag bättre än på länge, träningen ger alltså resultat! och på lördag får hon akupunktur och lite massage igen så får vi se vad hon säger om jag ska fortsätta som jag gjort nu.

Skola i morgon och så ska jag och RM ut med hästarna en sväng =)
Hej hopp!

Invigt den nya sadeln!

 (Nya sadeln av märket Pioneer)

Idag har jag invigt den nya sadeln (som det nu finns bild på)
Hade en tjeja som skulle provrida henne idag men jag hoppade upp först för att visa lite hur hon går och för att känna så att sadeln kändes bra. Och det gjorde den och allt gick kalas, förutom att den gled fram men de beror på sadelgjorden, har beställt en speciell som ska motverka att den glider fram. Dem kommer väl i veckan eller nästa då kommer även Juli gå bättre. Nu blev hon lite "ihoptryckt " men galoppera ville hon ändå =) och det gick bra för "N" att rida. 

Helgen har varit helt perfekt, haft kul med kompisarna och varit i stallet det kan inte bli bättre! Varit ute och fottat en del idag med natur mest då jag passade på då jag gick hem från stallet.

Sadel!

Yeeey! Juli och jag har en sadel! En super fin Pioneer (bild kommer)
Har skickat efter special sadelgjorden och nya stigläder, så hon ska bli så fin så fin min häst ♥
Nya schabrak i lila, blått, rött och vitt har vi också.
Och på söndag kommer en tjej och provrider. Spännande! :P

Friluftsdag

 (misslyckad bild av mig, på mig)

Ojoj vad dagen har varit bra även om den starta med mulet och en regnskur. Sov hos Emelie och låg och garva år Madagaskar innan vi somna. Emelie din sömntuta, du somnade ju!
Aja.. cykla till mitt stall och släppe ut Juli och Mirazon i hagen och gjorde iordning Quinnie för en ridtur.

Så begav Emelie, Belle, Quinnie & jag oss ut i skogen där vi klättrade i backar, travade och galopperade och hade roligt. Sen fick Quinnie gå ut och Juli komma in och äta mat! *gott*
Så tog vi en "picknick promenad" med Billan och Juli.

Billan hade sadel och var såå fiiin och duktig. Dock var en stor vatten pöl jätte farlig så Juli fick komma till undsättning och hjälpa till över, vilket gick kalas! (Juli själv brukar vara livrädd för vattenpölar men inte idag =)
Så hälsade vi på Susann och stod där och babbla i minst 3 kvart. Billan stod så snällt så och Juli med såklart även om hon hellre "snoffsa" på Susann eller smaka på syrenbusken.
Så gick vi hem till stallen och jag gjorde ordning allt och nu är jag hemma och väntar spänt på morgondagen då jag ska få prova ut min ev. blivande sadel =D *längtar*

I ♥ My horse!

Grådassigt väder och halvtaskigt humör

Jahopp ska de bli en dag med grådass, slask och regn nu igen.. *vill inte ha* Sitter i mitt klassrum och väntar på att lektionen ska börja... den där hemska medieproduktionen.. *suck*

Längtar bara hem till stallet just nu! Vill Pyssla om Juli och träna Mirazon lite. Han börjar bli riktigt trevlig nu när han litar på mig lite bättre. Ska bara få honom att acceptera all utrustning igen men vi tar ett steg i taget. Han är ju redan inriden och så men har troligen någongång blivit skrämd så jag hjälper R-M att komma på fötter med honom det är ju inte så lätt ensam. Tur man slutar tidigt idag =)

Gårdagen var hemsk men hästarna var underbara!

 Bilden är tagen av mig Frida den 4 mars 2007

Igår... jag höll på att bli tokig! Jag tog mig till och från jobbet med moppen men det går troll i den alltså!

Åkte hem ringde Emelie och bytte om och åkte till mitt eget stall dit Emelie kom så vi gick en promenix med Mirazon och Juli. Och naturligtvis med kameran i högsta hugg!

Därefter blev det mopparna hem till Emelie och då minsann gick den hur bra som hellst! Moppen kanske blev glad över den andra moppens sällskap, vem vet? 45 kom den upp i iallafall vilket är sällsynt.
Vi fotograferade hästarna lite och satt och asgarva åt Emelie och mig som fastnat på vissabilder med grimarser överallt. Kul hade vi iallafall!

Så var det dags att ta sig hem med moppen, trögstartad men det gick dog ett par gånger innan jag lyckades komma iväg men så bar det iväg. Stannade i mitt stall en sväng och hjälpte "R-M" som just tagit in dem. Sen skulle jag åka hem sitter och kör i godan ro med så helt plötsligt går det inte gasa!!! bara hunnit komma ca 500-700 meter! Så arg jag var! har ju ca 4 km hem. Ringer Håkan som inte är hemma och kan hjälpa mig.

Laga moppe i kolsvartet går inte så bra speciellt inte när man inga verktyg har. Men det var bara att sätta igång och gå och dra den #¤%&# moppen med sig! Tungt, lerig grusväg, uppförsbackar m.m. Hade jag fått hade jag tagit sönder den ännu mer med bara händerna! *HATA Puch Dakota!* tacka vet jag min Puch Maxi.. min lilla moppe som är orange. Den kunde man lita mer på...


Men nu idag är det glada miner!! Solen skiner, och vi ska in till BB med lillebror som ska på undersökning och så ska vi fotograferas... men jag skulle mer än gärna hellre stå bakom kameran än framför =P


Snöblask, trasig moppe, men en urgo häst!

Bilden är tagen 3 Feb 2007 av min kompis Emelie Persson!

Snöblask överallt så man knappt tar sig fram och pga det havererar min moppe påvägen till jobbet. Tog mig dit med nöd och näppe. Men hem.. Usch de var nog värst! Hatar saker med motorer och 2-4 hjul!

Sån tur var så var iallafall Juli (min häst) gosig idag så vi hade en mysig promenad och gick och gulla lite på vägen. Får se om jag ska tömmköra i  morgon kanske "gullet" skulle behöva det.