Tittut!

Hej!
Här kommer yttligare en rapport direkt från Island.
Har en del att stå i så orkar inte med att blogga vareviga kväll så det blir lite då och då.
Jag har en vacker utsikt från köksfönstret där jag kan se vulkanerna Hekla och Eyjafjallajökull varav den sistnämnda var den vulkan som stoppade hela europas flygtrafik och som fortfarande ligger och pyr lite.
Har väl ca 7 mil med bil till den.. Känns lite coolt måste jag få säga för att vara lite extra barnslig!

Jag trivs fortfarande lika bra och träningen med hästarna går frammåt och jag har fått uppleva saker jag nog aldrig trode var möjligt! Sortera får! ja du läste rätt... karlarna tog hästarna, hundarna och så lite fotgängare med sig upp i bergen får att valla hem fåren till en hage där de sen ska sorteras upp vilka som tillhör vem.

Där fick jag hoppa in, "ehh Kristbjörn hur gör jag?, vad gör jag?"
-"ta tag i ullen i nacken"
Jaha sen då!...? så gick han...

Där står jag som ett fån och glor på alla andra.. spana in sifforna i höger öra.. okej där är en som jag ska fånga.. "smyger efter..." tar tag i ullen i nacken och HEJ och HÅ stackars får, vill inte bli fångad men in i rätt fålla ska den, höll flera gånger om att drutta på rumpan för fåren skulle banne mig inte vara lätta..

Ett av mina första får LA SIG NER så jag fick släpa det hela vägen till fållan!
En annan hoppa och skutta och for som en jag vet inte vad och Madde skriker "ta tag i hornen" ja men hur då!? släpper jag så sticker han!... De fick sig iallafall ett gott skratt!
Jag fick en bonus efter den dagen.. ryggvärk, aj.. men det var det värt för det är sånt som går över!

Unghästarna har lite vila från ridningen och förbereds på att vara med på uteritterna bundna i en handhäst (motionera 3 st samtidigt)

Kan ju även avslöja att jag har stickat en halsduk i klara färger, och håller nu på med en tröja som snart kommer vara klar. Blir spännande att se om jag lyckas.. om jag gör det blir det en egen designad sådan sen, har redan sett ut färgerna som ännu är hemliga ;)

Jag med mitt liggstrejkande får.

Nepps
Vertu blessuð!

Rapport från nära havet på Island.

Allt tuffar på som på räls här.
Jag kom i lördags och i söndags träffade jag för första gången hästarna, två av dem har varit ridna i ca 1 månad men stått ett bra tag efter det. De andra två är "helt gröna".

Idag har jag varit i ridhuset med 2 av dem, Skjóni och Diljá.
Skjóni skrittade jag på i longerlina som vi sen kunde ta bort så jag skrittade runt på honom lite och så provade vi även att trava vilket gick som en dans!

Diljá var jag ensam med men hon har varit riden förut men stått sen i feb, henne red jag i skritt och trav på i ridhuset och det gick kanon!!

Sen var det Pontius ute i rundcorallen som jag satt upp på och skrittade runt på som jag även travade några varv med.

Arðis började jag med att hänga på och så sätta mig upp på, provade att få henne gå frammåt genom att ta i grimskaftet jag hade som "nödstopp" och lyckades skritta nästan ett helt varv i rundcorallen!

Sen red Madde och jag en låntur (ca 1 mil) med mycket trav och tölt, fick rida Sunna först för att sen halvvägs byta så jag fick Pilatus.
Ganska så stolt över mig själv då hästarna här fungerar på lite annorlunda vis än hemma att jag lyckas få dem i tölt och trav. Pilatus trav är super häftig! Vilka benlyft och man känner hur han riktigt tar i!

I morgon ska jag få åka på utflykt och se Gullfoss och Geisir, det blir spännande och kameran ska såklart med!
Är lite mör efter att ha ridit 6 olika hästar idag kan jag lova, grannens häst (den 7de) fick vila då den gått hela veckan.

Får väl se vad som händer.. det finns fler som ev är intresserade av att få hjälp med sina hästar när de får hem dem från betena, så vem vet jag kanske kan bo här på vintrarna och jobba med inridning!
Det kanske vore något att fundera på!?


4 av mina jobbar kompisar, unghästarna.

Mina 3 andra jobbar kompisar!


Nu ska vi på barnkalas så chillevippen!!


Rapport från Island

Allt går jätte bra, jag trivs som fisken i vattnet och trots väderomslag med vindar och regn så klagar jag inte!
Det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder helt enkelt!

Hästarna sköter sig fint och alla har redan haft både sadel och träns på sig.
Har hängt på 2 st idag samt även suttit upp på en av dem, på eftermiddagen blev det uteritt igen (såå härligt!) sen red jag lite på ovalbanan på en häst från ett annat stall och jag tror hästen hade överskotts energi...
Skulle trava och hästen bokstavligen KASTAR sig iväg.. tjohej och ptrrooo men nej just det, det fungerar inte Hooooo, nu saktar vi ner lite ja =P

Galoppen ska vi inte tala om... det gick undan helt enkelt, bushästar dethär, men kul har jag.
Nästa gång vet jag dock lite mer om hästen så då ska jag nog ha lite mera koll på hur han fungerar.
Men här på Island är det inte som i Sveriga där alla ska lägga sig i hur man sitter, hur man gör eller hur man hanterar sin häst, man kan få lite tips och så istället ingen klagar.
Så det är verkligen tummen upp för det!
(jag behöver inte känna mig dålig helt enkelt jag som inte kan sitta normalt i en sadel längre)

Nej nu ska jag återgå till min stickning här så jag får min fina halsduk att linda in mig i.
Chillevippen!


Framme på Island!

Flygresan gick bra, jag blev livrädd när motorerna startade och de kändes när det tog sats för att komma upp i luften men den var ingen otäck känsla!
Tvärtom måste jag säga! Det är ju hur härligt som hellst att flyga!!
Men ska tilläggas att jag INTE längtar efter att flyga hem, inte än! ;)

När jag blivit hämtad på flygplatsen växlade vi in lite pengar och åkte till Blå lagunen för att bada, så blått vatten har jag aldrig skådat tidigare, och så VARMT! Hur skönt som hellst, men svårt att förstå hur vattnet kan vara så blått när botten är svart sand. (man var ju tvungen att ta upp lite med fötterna och se efter)

När vi väl kom hem var jag helt slut så det blev till att äta mat och gå och krypa till kojs, jag somnade som en stock och vaknade först av alla kl 6:00 Isländsk tid vilket hemma i Sverige är kl 8:00
Har nu laddat upp lite bilder på FB som ni kan beskåda.

I eftermiddag ska vi hämta hem hästarna från betet, det ska bli spännande att se dem för det är ju dem jag kommer tillbringa mest tid med här under min vistelse =)

   


nerverna pirrar...

Nu pirrar det i magen, jag har packat klart det mesta utom datorn och kameran som ligger på laddning.
Har precis just nu insett att i morgon är sista dagen här hemma i Sverige..
Ursäkta mig nu men den som jag kommer ha svårast för att lämna är Barki, katterna och råttorna, alla två benta kan ju ta hand om sig själva men mina 4 benta kan inte det de måste förlita sig på alla andra.

Men jag vet att jag har min sambo och mina underbara vänner och släktingar att lita på, de kommer ta hand om mina guldklimpar på bästa sätt det är jag säker på!

I morgon blir det kvalitetstid med familjen över en middag, jag ska försöka hinna med en ordentlig rykt på Barki och en sista promenad med honom också..
Fick riktigt fina bilder på honom och mig idag också Tack Emilie Persson!

Nej nu är det nog dags att ta nerverna och krypa till kojs.. Ska bara bjuda på några bilder från dagen.
Ni hittar fler på Barkis egen sida här på hemsidan!