Mycket att stå i nu för tiden..

   

Det är så mycket man ska hinna med att göra mitt ibland allt annat.
Jag har varit ledig nu i 4 dagar med idag inräknat men all tid har nästan gått till flytten sånär som på ett besök hos katterna och så stunderna hos Juli såklart.

Jag har ju hunnit med en hel del men det känns inte som så ändå..
Tiden har bara flugit iväg och försvunnit spårlöst... Men nu är jag sånär som på plats i mitt nya hus iallafall och det är skönt! Hade lite svårt att sova igår med tanke på alla nya ljud och sådant är lite larvig sådär. *skäms*
Men sen sov jag som en stock och ville inte vakna =P
Det var bara att gå upp iallafall för Juli behövde byta bandage och dyl. hon har ju fått ett sticksår strax ovanför ballarna som inte är allt för vackert som måste skötas morgon och kväll. (tror jag sagt det förr)

Iallafall så har jag haft så mycket att stå i att jag är helt slut men ska ändå ut och svira ett varv ikväll även om jag är chaffis så att säga =P (bra ursäkt för att få hålla sig nykter som alltid)

När insidan här är klar är det trädgården som ska få sig en omgång hade jag tänkt har små planer som jag vill sätta fart med men insidan går först så att jag kan känna mig riktigt hemma =)

Visste du att det kan vara ganska gott att krydda riset när man inte har nån sås till det?!?
Iallafall tycker jag de när man levt på ris och pasta senaste 2 veckorna... ska bli såå gott med potatis när jag har handlat sen.

Ne nu ska jag käka här sen ska jag väl piffa till mig lite och åka vidare.
Hehe hela mitt hus skaka när grannen öppnade garageporten just.. =P
Chillevippen!

Igår och idag...

Igår körde vi grejor för fullt till nya stället och det blev helt tomt i det gammla...
Idag städade vi huset från golv till tak och de blev så fint så =)
Mamma och jag tog även en tripp till det nya huset efter en heldag med städning i det gammla och fick ihop sängen och ställde några av möblerna på plats.

Sen åkte jag till mina små katter och fotade dem och kelade lite, helt galna är de! Tindra bara äter och äter och stör sina syskon när de sover. Theodor ville mest sova men blev väckt av sina syskon heltiden, stackarn.

Åkte sedan till Juli och fick hjälp att se över julis ben.. hittade i förrgår ett sår ovanför ballarna som vi kikade på och fick fram ett rejält sticksår! =(
Tvätta, tvätta och på med bandage.. så nu blir de sår rengöring, bandagebyte, tempning morgon och kväll samt fållan som gäller i några dagar.

Nu är jag hos mamma och håkan (och lillebror såklart) men i morgon bitti bär de av till stallet och så nya huset för upp packning av kartonger och dyl.. =P
(bilder m.m kommer när jag är på plats så att säga)

Lilla hästen min...



Jullan var inte bättre idag snarare åt andra hållet.. spolat med kallt vatten och så ska hon få sova med lindor på benen några nätter så får vi se vad som händer.

Rådfrågat Julis terapeuter och några till och de tycker som jag att vila, spolning, och lindor är det bästa just nu i några dagar så vi provar.. hjälper det inte tar jag ut veterinär på studs...

Så nu blir de massa pyssel mitt iallt då jag nu i morgon (söndag) börjar flytta! *jippie*
Ska försöka få sova till 9 iallafall då jag jobbar natt ikväll. Det är ändå helt okej att jobba nätter men trött och sliten blir man och dygnet blir totalt fel jue! men nu dessa dagar i flytten ska de bli ordning på de tror jag allt. Upp skapligt på morron och i säng skapligt på kvällen. =P
Ska ev åka och hälsa på mina små katter i veckan med om jag hinner med så jag kan få gosa lite med de små liven och ta nya bilder kanske. *hihi*

Nehepp om man skulle ta och göra lite nytta innan man åker till jobbet nu... hela dagarna blir ju förstörda när man jobbar eftermiddagar/nätter för man hinner ingenting känns de som.
Chillevippen!







*Snyft* min stackars pärla...


Från vår ridtur i onsdags
(mobilfoto)


Dagen började ju bra... sitter halvt yrvaken och ska käka frukost så ringer jobbet och säger att jag skulle börjat klockan 10! Shit bara packa på sig och åka pang på bara... kommer dit och så tittar jag i schema pärmen efter en stund då jag VISSTE att de va något som inte stod rätt till... mycket riktigt.. skulle börjat 11:30! ischjanimej vilket misstag de gjorde men jag hade minsann rätt! Lite ordning på mig är det allt.
Gick hyffsat bra på jobbet ändå tycker jag.

Åkte sedan till stallet och fick tråkiga nyheter.. R-M hade tyckt Juli haltade i hagen när hästarna busade då hon kom på efterkälken och nickade med huvudet. Tog in henne och kände igenom henne men kunde inget hitta inte ens i ryggen eller korset! *lite glad*
En putte liten svullnad på vänster fram kota men ingen reaktion eller värme men däremot en rejäl hälta på rakt spår nere på asfalten och på gruset trots kratsade hovar och allt. *suck*
In i stallet och massera in arnika på alla 4 benen och vila i några dagar så får vi se om det går över...
Tråkigt men jag börjar vänja mig vid att ha det såhär... en kort period med igånsättning... vips lite hälta, svullnader dyl. (aldrig några allvarliga saker) så vila och så om igen..
Men Juli är ändå det käraste jag har...


Massa svammel...



Jobbat större delen av dagen idag, det gick bra och kändes helt okej förutom ryggen då.. men jag får nog vänja mig vid det är jag rädd.. bara jag kan fortsätta rida och motionera Juli så kan jag acceptera att leva med smärtan om jag nu måste ha den.

Kom hem efter jobbet och har fortfarande inte fått min lönespecifikation.. men de finns en kråka på mitt konto om inkommande belopp iallafall så det är väl tur det men tyvärr kommer jag nog inte lyckas särskillt bra denna månad ändå... har halva elen kvar på närmre 2000 och de drog ju hur mycket som hellst i skatt så det blev inte så mycket kvar när jag räknade efter och med tanke på att Juli ska vaccineras med så lär jag få leva lika knapert i maj.. inte mycket mat, inga aktiviteter, och snåla som f*n på bensinen. Men får hoppas nästa månad blir bättre för då har jag ingen el att betala. Vi får se hur det går, jag får hoppas på det bästa. =)

Just nu längtar jag bara efter söndag då jag får börja köra grejor till nya lägenheten så att jag sen i nästa vecka kan packa upp och inreda. Sen ska här sparas pengar till nya möbler och dyl. och i Juni kommer mina katter hem! (jag vet att jag tjatar om de men jag längtar efter dem!)

Såg på Insider om ett inslag om hästhandel osv... jag tjöt när hästen avlivades... stackars Matisse *R.I.P*... Det är en av andledningarna till att jag inte vågar göra mig av med Juli eller sälja henne till någon annan för man vet aldrig vad som händer när man sätter sin älskade häst i någon annans händer. Och jag vill inte att något ska hända vare sig Juli eller en annan människa som skulle börja älska henne villkorslöst precis som jag..

Juli har ju sina problem men vi tar itu med dem hon och jag och vi är på god väg att lyckas även om hon aldrig blir 100% frisk så kommer hon kunna vara min skogsluffar häst och det räcker för mig. Jag behöver inte tävla och träna på höga nivåer som jag drömt om sen jag var liten när jag köpte Juli insåg jag vilka band man faktisk kan få till en häst. Juli och jag kan läsa varandras tankar och allt så vi kan verkligen inte skiljas.. och det ska inte få hända heller.. Vill jag satsa på tävling köper jag en annan häst och har Juli kvar de kan du skriva upp.

Funderar på att ev ta ett föl på Juli.. har blivit erbjuden en jätte fin hingst och fått ett bra pris men jag vet inte... allt handlar om tid och pengar samt plats.. Vi måste bygga ut stallet för att kunna ha flera än de 3 vi har nu.. och skulle Juli klara av att bära ett föl utan att bli sämmre? samtidigt som Juli skulle kunna bli bättre av det med alla hormon osv som väcks till liv i kroppen hon kanske till och med skulle må bättre än nu... sådant som man inte vet i förväg. Men jag har ju lite betänke tid på mig än så länge.. och ska rådfråga veterinärer m.fl.

Aja dags att krypa till kojs... en dag i morgon med med jobb som väntar. Chillevippen!


Åh vilken underbar syn..

    

Idag började dagen med en tvångs sovmorgon då jag ska jobba natt, klev upp vid 10 och begav mig hem till min mor vid ca 11 för att hämta en matlåda och lite kläder som jag glömt där. Sen bar det av till stallet där Juli och jag tog en ridtur hem till mamma och lillebror och lillebror red på Juli!! Så nu har lillebror ridit med storasyster =D *stolt*


Pysslade om Juli lite extra i stallet och släppte sedan ut henne i hagen utan täcke då det var så varmt och det gillade hon minsann! Rulla, rulla, rulla och gno in skiten ordentligt.

Hehe så söt så hade kameran med mig såklart.


Sen hem och fixa käk och duscha och nu ska jag göra mig klar för att strax åka till jobbet och jobba hela natten *suck* men det ger pengar så jag får tänka så istället...


Inte mycket vettigt gjort idag...



Idag var jag med mamma och Daniel på babysim och vi blev fotograferade under vattnet tillsammans. Men jag vet inte om bilderna blev bra jag ser alltid ut som en mupp jue.

Vi gick till banken och fixade mitt bankort som snart går ut och mamma köpte en matlåda åt mig och de va så smaskigt så! Lite mer stadig mat istället för mina små ihopkok av de jag har här hemma vilket inte är mycket...
När jag flyttar och får en bättre ekonomi ska frysen alltid vara full av nybakat bröd och bullar! =P

Väl hemma igen försökte jag mest ta de lugnt och vila upp mig inför jobbet då ryggen krånglar som attans och i morgon jobbar jag natt, weii vad kul (inte)
Får väl egentligen va glad att jag har ett jobb över huvudtaget men ändå.. Mc Donalds borde kunna ha "normala" arbetstider eller ordentliga skift iallafall.

Nathalie hade Juli idag så jag var "stall ledig" lite tomt kändes det allt men skönt på ett sätt också att slippa stressa som en tok vilket jag ändå gör. Känns som om att jag har noll koll just nu men de blir nog bättre efter flytten när allt ornar upp sig.

Nu har jag käkat stekta smörgåsar och de gick ner det med.. ska åka och storhandla med mamma när jag flyttat in på nya stället och så med.
Bäst att försöka hålla sig vaken några timmar till då jag jobbar natt i morgon. Ska se på NAVY CIS =P *hehe*

Fullt ös medvetslös...


Många kartoger blir de och inte är de klart än..

Idag är jag ledig och solen skiner ute men jag är inne och packar för fullt har hållt på sen 9 i morse, de första jag gjorde va att slå igång en maskin med tvätt som nu snart är klar hoppas jag.
Packat massa kartonger så nu har jag några staplar som räcker nästan ända upp till taket men fler lär det bli innan jag är klar... Var bara tvungen att ta en paus för min rygg pallar inte mycket mer just nu men jag SKA bli klar iallafall med övervåningen idag, det har jag gett mig f*n på! Jag jobbar ju hela veckan sen så det är bäst att passa på nu för den 30de ska de vara klart här så nästa kan flytta in den 1e maj.

Så ska man ju äta något sen också... kanske ska ta lite blodpudding... det är gott och lätt att fixa förutom när man ska skära upp sådanna där fina skivor när de bara fastnar i kniven och går sönder. *hehe*
Sen blir det yttligare en maskin tvätt men jag måste bara komma på något att hänga nästa omgång på då jag bara har en torkställning här... hmm... inte bra, inte bra jag som skulle tvätta allt idag hade jag tänkt. Får se hur jag gör annars får jag väl tvätta den 27de på morgon när jag vaknar efter att ha jobbat natt.

Hepp nu ska jag återgå tror jag gå och knöla ner ännu mera saker i kartonger och göra försök till att sortera ut vad jag ska ha och inte ska ha och vart allt ska vara.
Chillevippen ni får veta mera senare!

Idag var det verkligen fullt ös... varit extremt rörigt i huset och jag har rusat runt och rotat i kartonger och haft mig.
Tur inte kiropraktorn sett mig idag så mycket som jag burit fast jag inte får, fast jag väntade till efter helgen som han sa iallafall.. men jag måste ju bli klar i tid så jag hinner med att städa på söndag bär det ju av så att säga.
Så mitt vardagsrum är nu nästan proppat med grejor och mitt i smeten sover jag *hehe*
Känns extremt tomt utan gardiner kan jag säga... har bara en gardin kvar och den hänger i fönstret där solen alltid tittar in så jag kan se på tv och sova gott några dagar till.

Nu ska jag krypa ner i min (pappas) sköna bäddsoffa och sova
så ska jag på babysim med mamma och lillebror i morgon.


Men nu börjar det likna något sånär klart...

Vi tillsammans klarar allt!

image204
Jag kan bara säga att jag älskar dig!

Du har funnits här för mig i 4 långa år snart och jag kan inte beskriva lyckan.
Utan dig hade jag garanterat inte varit den jag är idag..
Du är mitt allt, mitt dyrbaraste, mitt hjärta!


Idag tog vi en liten tur på morgon kvisten tillsammans med Rosmarie och Quinnie, vi hade lyxutrustning på oss kan man nästan kalla det Juli blev så fin! Även om jag såg ut som en sned kråka.
Julis humör var på tipp topp idag och hon verkar äntligen må bättre,
har fått upp hullet och blivit mycket gladare tror det är våren som nalkas som gör det med.
Idag fick hon gå utan täcke i solskenet och det verkade poppulärt men jag har inte sett om hon är lerig ännu *hehe*
Hon har ju haft täcke hela vintern p.g.a att hon är känslig för att bli kall för blir hon kall spänner hon sig och får ont i ryggen och korset istället. Men nu ska jag börja låta henne vara utan täcke dagtid när det är varmt och ha mystäcke på nätterna när det är kallt så får vi se hur hon reagerar på det. Snart dags för en kur av equiterapi iallafall både för häst och mig tror jag, fast jag tror inte det heter equiterapi till mig...

På jobbet var det fullt upp med busslaster av folk både föranmälda och oanmälda så ett tag va de riktigt fullt ös fick jobba över som vanligt och folket bara tar förgivet att man kan stanna! är glad att jag lyckades med körkortet och har egen bil så jag inte är så beroende av andra och bussarna iallafall.
Bränt sönder halva handen på oljor och grejor så det svider som attans men, men det går väl över det med så är det när det blir stressig och folket inte tillåter en springa iväg för att skölja av sig ordentligt. Då drar man bara handen på en fuktig eller blöt trasa inärheten och arbetar vidare så händerna lär ju vara riktigt fina sen då det blir blåsor och allt då man hålls i grillarnas värme i timmar.

Imorgon är det stor röjj här hemma bland alla prylar och dyl.


Ingen tid att vila...

image203
Jag önskar jag kunde sova lika gott som Theodor gör bland sina syskon (det är Tindra han har huvudet på)

Vilken dag, stressigt som vanligt... Först försöka ta sig upp ur sängen med en smärtande rygg och trötthet som förslår (jag är verkligen ingen morgon människa) efter 1 timma lyckades jag (tur man allid ställer klockan i god tid) Åkte till stallet, lämnade hunden hos pappa så hon inte skulle behöva vara ensam, hem och fixa och så till jobbet fick jobba extra idag igen. 
Mitt liv består nästan enbart av Juli och jobbet nu för tiden det finns knappt tid för annat än att vara i stallet, jobba och sitta hemma och glo eller ja.. jag sitter ju inte alltid och glor nu har jag fullt upp med att pyssla inför flytten som snart äger rum.

Juli fick vila idag och bara ha det skönt i hagen men i morgon ska R-M och jag ut på en tur. Ska prova Moddans sadel på henne och passar den får vi se om jag ska köpa den eller hur jag gör. Den jag har nu (grå/svart) sitter tyvärr lite illa sen hon tappade musklerna och Moddans sadel är bara sååå underbar! Som sagt återstår att se såg ju bra ut när vi bara la på den.

Jag längtar något grymt mycket efter att få hem mina små bebisar!

Vill även tillägga att man aldrig ska dömma hunden efter håren.. tror iallafall det är så man säger..
Jag vet redan att många tycker att jag är en extremt tråkig människa som inte kan leva loppan med livet och är alldeles "för vuxen" men jag trivs med att ta ansvar för mig själv och de mina och inte behöva vara som alla andra.
 Varför tar inte folk reda på sanningen innan de gör personliga påhopp och falska anklagelser?
Varför måste vissa människor alltid i slutändan göra saker och ting värre än vad de redan var/är?
Jag har tyvärr genom alla dessa år märkt en sak.. att de man lär sig våga lita på är oftast de som sviker en värst, är det så konstigt då att jag reagerar som jag gör när nästan alla bara väder en ryggen till. Man vågar inte lita på någon till slut... inte ens sig själv!... 

Då är det bättre att vara ensam... då är det bara mig själv jag försummar så slipper folk ödsla energi på att lyssna eller försöka vara snälla eller ens engagera sig. 
Folk verkar bara vilja hacka på mig från alla håll och kanter och samla ihop fler som ska ogilla mig.. även folket jag inte träffat på flera år! Vart f-#% är världens människor påväg? 

Tack underbara Jezz för att iallafall du finns där för mig även om vi inte kan ses så ofta som vi skulle vilja...
Men finns de jobb med bra lön och boende för bra pris så kommer Juli och jag det kan du skriva upp!

Vad tiden går fort ibland...

image202

Dagen med stort D börjar närma sig, snart dags för att börja köra grejor till nya huset jag längtar!
Har redan kommit på vad jag ska hitta på i sovrummet och vad jag vill göra till de små katterna när de kommer hem.
Packningen är i full gång men det är svårt att veta i vilken ände man ska börja ju! Mycket av sakerna ligger ju kvar i kartonger sen sist då jag inte brytt mig om att packa upp det ännu men de är ju inte sorterat så bra så jag vill gärna göra det innan jag flyttar men det tar sån tid! Och ryggen vill verkligen inte vara med om de, knappt 10 min sen måste jag avbryta för att de gör så jäkla ont *suck*

Har idag packat några kartonger och småstädat lite, men ingen ideé att städa för mycket när jag har hunden här som fäller som en toka! hehe Städar när jag lämnar hem henne till pappa sen =P
Jag kan inte packa för mycket nu heller för min rygg och jag ska ju orka jobba nu ikväll med, ingen annan nåd än att stå ut. Har inte råd med att vara sjuk så att säga som alla tjatar om.

Ikväll blir det till att gå igenom kläder tror jag packa ner allt jag inte behöver ha på 1 vecka. Går nu nästan bara i arbetskläder, stallkläder och mysbyxor. Det blir så när man jobbar iallafall för när man kommer hem byter man direkt om till stallet och åker dit, kommer hem tar en dusch och på med myskläder. Sånt som märks...

Händelserik dag...

     
Mina små katter          Sadeln satt bra             Hela gänget utom fotografen

Idag har det varit mycket att stå i..
Först var jag hos kiropraktorn och blev lite mera knäckt, är fortfarande lite sned men kommer alltid att vara troligen.
Sen åkte jag och mötte upp min mormor och blev bjuden på lunch. Sen tankade jag och hälsade på mina två små katter och fotograferade dem, men stilla kunde de inte vara för 5 öre! hehe... längtar efter att få hem dem...

Jag skulle ha åkt hem till Jezz idag och lämnat hennes sadel och grejor samt ridit Moddan och goast med alla andra hästar och hundar och dyl men hon blev sjuk så jag kunde inte komma men fick löfte om att prova sadeln på Jullan då jag blev helt kär när jag red i den sist!

Sen bar det av till Jullan där Rosmarie, Jag, Nathalie och Pernilla gav oss ut på en tur i skogen, jag och pernilla gick med Mirazon och de andra red på Quinnie och Juli. Nathalie red barbacka idag =P
Det var skönt i solen och mysigt i skogen. Nathalie och jag gick och prata en del och Pernilla och Rosmarie fann varandra bakom oss. Mirazon skötte sig perfekt! Juli och Quinnie med såklart!

Sen provade vi sadel, en kieffer lusitano kur excellent dressyrsadel som jag ridit i tidigare på Moddan, en helt underbar häst och en helt underbar sadel! Den satt som smäck på Juli! Dock inte lika passande i plånboken... *hehe*

Vill bara tala om för vissa att mitt lösenord på bilddagboken beror på överfallet som skedde utanför mitt jobb för några veckor sedan då de inte ska kunna ha tillgång till mina bilder, kändes bäst så det har funnits där nu i några veckor.

Fy bubblan..!

För att gå upp vid 4:30 på morgon... påminns ju om skoltiden när man jämt fick gå på supertidigt...
Glad att jag inte börjar 6:00 vareviga morgon fast jag skulle kunna vänja mig iallafall sommartid vid det om de skulle knipa men 7:00 är väl en mer human tid att börja. 6-16 pass är lite väl häftigt inom mc donalds där man jämt ska va på tipp topp från instämpling till ut... *suck* men de blir pengar de så de e den ljusa sidan, Nepp dags att åka!... kommer nog mer ikväll... om jag inte stupar i säng efter stallet...


Jobbat hela långa dagen men det gick bra det med, lite snurrig av alla frukost grejor och att få vara i drive in luckorna vilket jag inte är helt 100 på då jag inte fått någon ingående utbildning utan mer fått lära mig själv. Men det går det med.

Har varit hos Juli hela eftermiddagen och gosat och donat. Hon har ju en tappsko så jag kunde inte rida, hovslagaren skulle ha kommit nu ikväll men det dök upp något så han kommer i morgon kväll. Synd för Nathalie skulle ha ridit Juli i morgon men nu kommer det inte gå att rida Juli på några dagar då hoven är lite trasig och hon kommer bli väldigt ömm i några dagar om jag känner Juli rätt... men, men jag kan inte ha tur med min kuse jämt!
Vi har iallafall ett starkt band till varandra och förstår varandra som ingen annan. Mår inte Juli bra mår inte jag bra och tvärt om. 

Jag vill så gärna åka och gosa lite med "min" kisse... hon är ju sååå söt! Har redan kommit på några namnförslag men de tänker jag inte avslöja fören jag vet när hon kommer hem till mig! *hehe*
Jag hoppas verkligen att jag får ha henne i min nya lägenhet och att allergitesterna visar att jag inte är allergisk mot katt. Ska ringa om tid för det i morgon samt att det ska packas en hel del.

Katt sakerna som tillhör Snoddas ska packas ner, han lär nog inte komma hem mera inte innan jag flyttar (om 2 veckor) och kommer han hem packar jag upp det han behöver! Den/dom nya katten/katterna ska få ha hans saker sen tänkte jag även om jag säkert kommer köpa en del nytt också.
Så ska jag packa de mesta som jag inte behöver eller använder nu och rada upp alla kartonger och märka dem. Ska försöka att vara lite mera organiserad denhär gången! Det kan nog underlätta en hel del skulle jag tro.
Nu ska jag elda, duscha, och hitta någon kvällsmat, blir kanske toast de e gott!

En hel hög kattungar...



Idag var jag och kikade på kattungar och råkade tingade en..
men hon var såå söt! Hoppas bara jag får ha katt på nya stället...
Det kan vara så att det blir två till och med så hon inte blir ensam när jag är på jobbet. Tanken är att hon/dem ska bli innekatter så jag inte råkar ut för samma sak som med Snoddas att hon/dem försvinner, men de ska få gå ut i sele och följa med mig om jag åker bort och så. Kan vara skönt att ha någon/några att komma hem till och kunna mysa med när man ska sova. Då är de skönt om de inte varit ute hela dagarna och är fulla av fästingar.
Sakerna och maten har jag ju redan sen Snoddas som inte kommit hem än... jag hoppas han kommer snart!...

Men om Snoddas kommer hem tvingas jag lämna honom till någon annan då han inte kommer trivas på nya stället då de redan finns en gårdskatt som strövar fritt. Har redan fixat ett hem åt honom där han kommer stormtrivas om han någonsin dyker upp igen vilket jag tyvärr tvivlar på.

Min, min, min!
image196

Du & Jag Juli...


Vi två är nog av samma skrot och korn trots allt...

Visar sig att jag har likande problem som Juli...
Var hos kiropraktorn igår och fick veta en hel del om mig själv. Andledningen till att jag inte känner nått när jag ska stretcha utan kan knyckla ihop mig nästan hur som beror på att jag har en över rörlighet i ryggkotorna i svanken, MEN har en nedsatt rörlighet i bäckenet samt att det är snett...
Har troligen varit sned en längre tid och så har smärtorna smugit sig på då mina muskler nu är ansträngda.
(precis som Juli! förutom att hennes bäcken inte är snett bara musklerna.)

Så jag ska på återbesök nästa vecka...
Det var inte så farligt trots allt... det var värre en stund efteråt när man arbetat några timmar eftersom han rätställde bäckenet igen och det är inte mina muskler vana vid så de stramade en hel del.. och de gör de ännu så nu ska jag börja träna för att stärka mina muskler i ryggen så att jag såkallat orkar bära upp mig och inte faller tillbaka så att säga.

Precis så som Juli ska tränas att stärka sina ryggmuskler för att inte ha ont och få sneda muskler igen.
Så nu ska både häst och jag gå på massage, ha kiropraktor och laser (fast jag får någon form av el impulser istället.) och träna regelbundet.

Fy bubblan säger jag bara! Det stramar i hela ryggen idag... Gick upp för ca 3 kvart sen och fixade morgon gröt och en matlåda, jag ska ju jobba idag igen.. Jag hoppas verkligen jag klarar det.. min rygg var hemsk igår och det känns inget vidare idag heller. Tog panodil med de hjälpte knappt..
 Så får jag ju inget bära eller så heller men de kommer man ju inte undan på jobbet! Igår fick jag banne mig bära på pommeskartongerna ändå! *arg* de väger ju 12,50kg! och jag skulle egentligen inte bära någonting alls enl. kiropraktorn knappt ens mocka hos hästen.

Nathalie hade Juli igår sån tur var. Jag hoppas att det gick bra men jag har inget hört så det gick säkert bra som vanligt. Det känns lite ovant att bara lämna Juli med någon sådär men det är ju för Julis bästa ioch med att jag inte riktigt hinner med alla gånger.

Nu är det nog bäst att jag gör mig klar för att åka till jobbet kanske uppdaterar mera ikväll.

Jullan var lite hängig idag så jag tyckte hon skulle vila lite så jag gick med Mirazon när R-M red på Quinnie men tji fick jag för det då Jullan slitit av sig en sko undertiden vi var borta... Men, men den hade säkert åkt av ändå...

MIn rygg har bråkat lite idag med men inte alls lika mycket som innan, hade ridvästen på mig när jag var på promenaden för att stödja upp ryggen för att på så vis inte påfresta ryggen för mycket, synd att jag inte kan ha den på jobbet...
aja nu är det nog för idag dags att sova...

Vill inte klaga...


gammal bild på mig

Men AJ vad det gör ont... När man vaknar och inte kan ta på sig strumporna normalt då är det något som är galet på riktigt...
Hämtade iallafall in ved på morgonen och käkade frukost och begav mig sedan till jobbet och arbetade trots smärta i höften..

Det var en lite jobbig dag idag, min kropp ville inte vara med och mitt humör var inte på topp pga smärtorna va nära på att bryta ihop på jobbet när de bara tog förgivet att jag kunde stanna när jag egentligen skulle sluta bara för att de kom en buss... man frågar väl först iallafall!? inte bara kräver att man ska jobba fortare än vad man gör när man har ont och svårt att röra sig och ansvar för typ 3½ station, (1 beställning, 2 big o vanliga, 3 bop, 4 Qp sidan) Var ensam med en kille som jobbade kanon bra! men jag måste ju hålla reda på vad han ska lägga och hur mycket samt hålla ordning på alla mina ställen så alla burgare och dyl finns. bland undrar jag hur de är tänkt med personaluppställningen..
Men jag trivs ändå och personalen är helt ok men tråkigt när de bara "kör över" en sådär när man dessutom inte kan arbeta fullt ut även om man vill.
Höften blev bara värre och värre... nu värker de konstant istället för bara när jag böjer mig ner eller liknande.

Åkte till stallet efter jobbet där R-M va så otroligt gullig idag igen och hade mockat och donat så jag bara behövde fixa fodret och hämta in kusen som va halvt sjöblöt. Usch vad jag är skyldig henne en massa för att vara så snäll mot mig!

I morgon bär det av till kiropraktorn för mig med ryggen och höften, hoppas jag får ordning på det... hoppas verkligen jag kan arbeta efter det med... vill ju inte behöva bli någon tablettknaprare.

Vi får se vad det blir av mig... ska bli skönt att få ordning på det mesta vart efter... Bara ett mer regelbundet schema som saknas men det kan man nog inte begära på ett sånt jobb som jag har... *suck*
Ne nu är det väl snart dags att sova eftersom jag ska upp skapligt och knakas och knäckas... och arbeta som vanligt...

hugaligen vad kallt det var hemma...


Snoddas kom hem!!

Det var ruggigt i mitt hus är jag kom hem... varit hos mamma i ett dygn nu så jag har inte eldat något och då blir de lite kallt kan jag lova och jag har ju ingen som värmer mig... katten är ju borta! *snyft*

Idag har jag varit i stan en sväng och uträttat några ärenden undertiden mamma och Daniel och hans farmor var på babysim och så har jag fotat en del samt ätit god mat. Tack Birgitta som bjöd på mat på stan! och mamma som bjöd på middag innan stallet.

R-M va så gullig och hade gjort klart allt till Juli så jag behövde bara pussa lite på Juli och åka hem igen.
Jobb nu hela långa veckan, åkte på att jobba natt på torsdag ångrar lite att jag sa ja...
men så är det när man är för snäll när grabbarna grus från jobbet vädjar om hjälp i telefon, Marsha och Tobbe är dessvärre bra på det... jag hoppas inte det är bara  mig det biter på.

Nu sitter jag och har rensat ut en hel kartong med serietidningar samt bråkat med kaminen och funderar nu på att ta itu med lite disk men det känns mer som om det är dags att sova... men snart börjar ju Navy CIS!
Får krypa ner och kika på det kanske *smile*


Ännu en dag med nyttigheter

 
Dipmix med grönt      Wookmix made by me!

Idag har jag inte gjort så mycket vettigt mer än att ha varit i stallet donat lite smått hemma och bara tagit det lugnt. Igår var det jobb, tvätt, och rensning i huset så jag förtjänade en "slappar" dag tyckte jag när jag äntligen var ledig.

Har som synes på bilderna varit lite nyttig i några dagar vilket är lite svårt för mig annars som är en godisgris.. *skäms* men jag ska försöka nu ett tag iallafall. Måste snåla som attans på kontanterna och bensinen nu.

I morgon är det jobb igen och det är väl helt okej men det skulle ju inget göra om man jobbade i veckorna och var ledig på helgerna som på såkallade "vanliga jobb" men, men det ger pengar iallafall! Jobbar extra i veckan som vanligt vilket jag gjorde ganska mycket denna vecka med... jag är nog lite för snäll när de ringer med tanke på att de ringer tidiga morgnar samt på mina lediga dagar! (Marsha du är förlåten, du va så trevlig i telefon)

Nu ska jag se lite på tv:n sen ska jag krypa till kojs och sova bara kaminen får upp värmen lite veden är lite fuktig så den vill inte riktigt ta sig. Varje gång jag lägger in en ny klabbe så slocknar de nästan om jag inte är där och petar in papper eller blåser lite...*suck*
Tänk om man hade någon att dela livet med som hade magiska fingrar gällande kaminer som kunde konsten att få det fungera..

Promenix och hästmys


Myspys
mobilfoto

Igår kväll gick Juli och jag en promenad i mörkret fulla av reflexer och så fick hon ha stallbandage i natt för att svullnaden i benen skulle gå ner lite och det fungerade!

Idag gick jag upp tidigt och åkte till stallet för att linda av Juli och pyssla om henne och släppa ut dem alla. Gjorde klart allt så nu har jag nästan en lugn eftermiddag framför mig. Ska dessvärre åka och jobba några timmar idag på min egentligen lediga dag, men vad gör man inte för sina vänner? (Lycka till på högskoleprovet Josse!)

Min katt är ännu borta... jag vet inte vad jag ska göra han lär nog tyvärr aldrig mera komma tillbaka..
Synd på en så fin katt även om han är/var knäpp, hade tänk ställa ut honom på skojj för han har/hade en väldigt fin exteriör.

En ensam kväll men en ganska bra dag ändå...


Min Juli!


Jobbat hela dagen men tillbringade ca 1 timme i stallet med att bara pyssla, städa ryktlådan och borstarna, plocka lite i sadelkammaren och pussa på Juli såklart. Nathalie hade henne idag så hon hade redan fått sin dagliga dos av motion.
I dag verkade hon iallafall lite gladare och bättre i benen än sist *lättad*
men det blir lite vila och enbart promenader och ev tömkörning ett tag framöver.

Jag har verkligen problem med detdär med semester och massa saker... betalda och obetalda dagar, ett visst antal som får sparas, ska resterande tas ut i pengar eller ska jag vara ledig och få betalt och använda mina obetalda dagar vid andra tillfällen som kan tänkas behövas..?
Fattar nada då jag inte ens kan "välja ett önskemål" om NÄR jag vill lägga in om semestern.. *suck*
men, men det ska väl lösa sig.

Nu sitter man ensam hemma och eldar i kaminen och käkar chokladbollar fast det är fortfarade kyligt här i mitt hus...

Jag säger då det..


mobilfoto

Ena dagen är de halv snöyra och kallt, andra dagen är det skinande sol, kvittrande fåglar och vår i luften...
Lika mycket som vädret förändras förändras också mitt humör som går upp och ner mest hela tiden.

Bloggen har bråkat med mig så därför har jag inte kunnat logga in och uppdatera heller...
Det mesta går lite sisådär just nu. Men men dags att sova!