En väldigt bra månad!

Nu händer det grejor! inom loppet av EN månad har jag nu varit på två arbetsintervjuer, en för att bli fotograf och en för att få jobba med hästar. Båda är drömjobb!! fatta att jag är lycklig.

Dock sprack drömmen om att kunna bli fotograf pga. att det enbart gällde säsongsarbete och att jag är tvingad att använda min egen bil att köra mellan 100-300mil i månaden med. Min lilla jetta orkar inte det och att köpa en ny med min nuvarande lön YES det funkar säkert! (INTE!) *gråter*
Så tvingades tyvärr att tacka nej till både mitt och arbetsgivarens förtret. (men har han en heltidstjänst kan han bara ringa, jag kommer direkt!)

Hästjobbet på CC Holsteiner Breeding verkar lovande, supertrevliga människor och hästarna föll mig även i smaken, fast de känns stora jag som mest håller till kring de hästar som är 120-145 i mankhöjd.
Så vi får se vad de säger om mig när jag hälsar på nu i veckan och får chansen att visa vad jag går för och såklart känna efter om det kan vara något för mig. (dum fråga för er som känner mig eller hur?..)
Finns en enda liten hake.. men de löser sig nog sen, annars tvekar jag inte om de vill ha mig!

Idag har jag smörjt Barkis sidepull och hans vanliga träns, blev jätte fint.
Han har även fått en sprillans ny alldeles egen sadel också! Bortskämd liten totto det där.
I morgon ska han få fötterna putsade och få sova inne över natten då hovslagaren äntligen kommer på tisdag morgon! Hoppas vi får bort all röta utan att behöva ta bort hela hovväggarna..
Efter att hovis har varit ska jag åka och troligen få rida STOR häst, det ska bli en helt underbar upplevelse måste jag säga! Lite pinsamt dock att man ska bli granskad från topp till tå, men med lite tur blir hela dagen fylld av hästpyssel och ridning.

Nu är det dags att krypa till kojs i morgon väntar donken...
Chillevippen!


Barkis vänster bak =(


Juli och jag våren 2007

jo tjena hejsan!

Uj då, fy skäms på mig vad jag är dålig på detta med att uppdatera.. men tänker dock inte lova att jag blir bättre på det för det kan jag inte hålla =P

Barki gör framsteg även om vi halkar ner från ribban då och då med det är livet med att vara hästägare, allt kan inte gå bra jämt.
Nu fightas vi med hans envisa röta som förstör hans hovar något grymt! Hade honom inne nu över natten för att hovarna skulle få en chans att torka... jo tjena hejsan! min häst har LEKT med vattenhinken så boxen var allt annat än torr.. han kunde lika gärna gått ute.. *suck*

Annars då?
Jo allt rullar på jobbet blir bara mer och mer stressigt så det blir spännande att se när kroppen ger upp helt då vintern varit tuff nog för mig.. (GE MIG ETT NYTT JOBB UTAN STENHÅRT KLINKERSGOLV!)

Katten är lika galen som vanligt, har nån form av "fotfetisch" och en konstig vana av att gå och småprata och vara TOK kelig hela tiden. Snart ska hon till veterinären för en hälsokontroll och ID-märkning.
Barki ska träffa "farbror hovslagare" i slutet på månaden och jag själv ska till sjukgymnasten.
(Wiie pengarna bara flyger iväg..)

Men, men nu är jag ledig en hel vecka och ska kurera mig samt se till att ha roligt med Barki och min kära sambo såklart. Får se om jag får med honom på någon kortare tripp kanske?..

over and out..


Rakel & Barki dag

Idag gick jag upp tidigt och njöt av solen! Åkte upp till stallet och red ut på Rakel och vi tränade på tölt samt galopp, hon är fortfarande väldigt svag och ojämn i vänster galopp så i morgon blir det tömkörning för att mjuka upp höger sidan på henne.
Hon gick super bra verkligen, en aning het men man kan inte få allt *hihi*

Barki då.. Verkade honom i söndags men min rygg orkade inte riktigt med så jag fick ta det sista idag istället.
Han skötte sig jätte bra förutom att vi hade en dust om att han inte får gå på mig eller försöka flytta mig i stallgången. Efter några minuters "diskussion" (denna häst lyssnar inte på tryck, och spö varförf ska man flytta sig för ett sånt som petar på en?) så gick det iallafall och han stod kvar.

Lilla jag har svalt min nostalgi och tagit ner Julis träns från väggen och fått med det till stallet vilket resulterade i att Barki fick prova det idag. Alltså har BArki haft bett för första gången! =)
Han tog det med ro, tuggade lite på det, sög lite på det och skakade lite på huvudet för att se om de satt kvar för att sedan ställa sig helt stilla och fundera så matte fick ta av det.
Stod sen en stund och bara myste med lite borstning och gos i boxen men hör och häpna!
När jag tagit på grimman och lagt grimskaftet öer hans rygg skulle jag hämta vantarna i andra änden, jag ber honom stå stilla med boxdörren öppen.. när jag är tillbaka har han inte rört sig en enda millimeter!

Sååå duktig liten häst!
(tuggar lite på bettet)