Hästar förgyller verkligen en solig dag!

Åkte till Barki som fick beta gröngräs en stund medans jag gnodde bort vinterpäls, min lilla lurvetuffs har fortfarande massor av päls kvar ändå får han B-vitamin men de trillar nog snart av för fy vad pälsen yr! *haha*

Idag "glömde vi bort" att jag är gravid och tog en promenad ensamna, på med tränset och repgrimman över så gick vi. Ena hagkompisen tyckte dock inte att det dög med sällskapet han hade så han lekte "klarar mig inte utan Barki" så Barki svarade några gånger och "råkade gå på mig" så då fick jag lov att bli riktigt arg och ryta i. Men efter att ha talat om att jag inte accepterar "trampa på matte" lekar så gick han hur snällt som hellst hela vägen. Fick lite brådis när vi vände hem med räckte då med att påminna honom om att gå bakom genom att ta upp handen och säga "ähp" eller säga "psscht" min fina lilla kille! <3

Begav mig sen upp till svärmors stall mockade och pysslade om "min" häst för dagen, gnodde bort massa päls och gosade.
En riktigt mysig dag med härliga hästar och underbart väder!


Luggen på sniskan och en slick kring munnen undrar om han spelar tuff? =P <3


Barkis första uteritt.

Idag var det en stor dag för Barki. Han fick nämerligen ge sig ut på en premiärtur UTE med ryttare på ryggen idag. Min kompis Tessan var så gullig och ställde upp som ryttare så fick jag leda, dels är jag för tung och dels är jag för rädd om parveln inne i magen (och Barki med för den delen)

Började löslongera med hängande stigbyglar så han fick känna på hur det kändes som en liten påminnelse. Tessan hoppade upp direkt från marken då vi inte hade något bra och säkert att stå på. Han stod helt stilla som så när på att bredda frambenen för att få in balansen men det räknas inte enl mig såhär i början.
Så skrittade vi runt 2-3 varv inne i fållan så han skulle få in balansen så gick vi på promenix med Quinnie i täten först. På vägen hem ledde Barki ledet och var hur nöjd som hellst.

Det är en bra bit kvar men det är iallafall en start som verkar lovande inför nästa vår när jag kanske kan börja inridningen mer på allvar. Blir inte lika intensivt här hemma i Sverige som på Island där hästarna lärde sig grunderna och reds ut på lite mindre än 3 mån. (jag la upp träningen efter deras önskemål, annat land = annan kultur och hästhållning)

Så stolt över min stora lilla häst! <3 (bildbomb från dagen kommer nedan)

Vi fick även vår nya bil idag och den är såååå fin! Tittade till den när jag kom hem nu på kvällen då jag tog sista turen med "fordis" som får uppehålla sig ute på landet tills jag hittat en köpare.
Jag kan ju säga såhär.... larmet i bilen fungerar!! råkade öppna med fel nyckel och jäävlars vad det tutade och tjöt! tur jag hade båda nycklarna med mig och kunde ta rätt nyckel till att stänga av larmet med. *haha*
Sambon är så sugen på en tur med nya bilen så jag ska hämta honom på jobbet sen för att vara snäll så hrä en fredagskväll.

Bildbomb:

   
    
En väldigt glad och nöjd häst!
(han kände något som luktade såå gott så han flemade *haha*)

det är mycket nu...

återhämtar mig hemma i Linköping, dock har barnen smittat mig med sina förkylningar (jag som hållt mig frisk hela graviditeten!) så jag är extra trött. Nästa vecka blir tuff då Daniel har påsklov och blir så rastlös av att inte vara på dagis.

Det tråkiga är att jag känner av stressen med att fixa lägenheten i Kimstad, den ska hyras ut from 1maj så vill få klart så jag inte behöver tänka på den då jag måste fixa med lite pappersarbete och lyckas skriva ut kontrakt och dyl.
Den som ska hyra behöver ju ha lite tid att få läsa igenom och begrunda innan påskrift med.

Sen är det massor kvar att göra här hemma för det händer bevisligen inget när jag inte är hemma.. eller jo! tvätten, disken och dammråttorna förökar sig!...
Körde lite multitasking och lagade mat samtidigt som jag diskade första halvan nu är det snart dags att ta nästa halva för att sen sova då jag ska vara i Skärkind 7.30 i morgon igen.
Tvätten och dammsugningen får vänta tills jag kommer hem nästa runda.

Jag hoppas innerligt att bebis där inne i magen orkar med och står ut med allt som mamman gör och inte är lika trött som jag skulle vilja/kunna sova minst 3 dygn i sträck känns det som...
Men jag kan inte säga nej till mamma och H, vet att de alltid skulle ställa upp för mig och känns som om jag skulle svika dem om jag sa ifrån.
En del av mig vill vara hemma ett par dagar och bara vila då kropp och knopp är helt slut men jag kan inte säga nej nu... jag har ju lovat att ställa upp!


98 dagar kvar!

Tiden bara springer iväg, det är läskigt egentligen HUR fort det kan gå!
Det är bara 98 dagar kvar till BF idag! När jag insåg det fick jag nästan en chock tiden har bara flugit iväg!

Nu vill jag göra iordning i rummet så de bara SKA tömmas på kartonger så vi kan åka och hämta spjälsäng och få till det. Vill inte vänta längre =P Vill kunna gå och strosa och pilla på kläderna och bara njuuuta av sista tiden. Avskyr att vara ute i sista minuten hela tiden med saker som ska göras men ibland blir det så. 

Måste fixa klart lägenheten i Kimstad så det går att flytta in 1a maj så det finns saker att göra men inte lätt när man är trött och tung i kroppen och det ska hända saker runt om hela tiden...

Men nu taggar jag konsert med Norrköpings musikklasser ikväll!


Shopping och Maktlöshet

Den här känslan av att vara just maktlös är så extremt jobbig...
Jag vill att alla i min omgivning ska må bra min familj, släkt och vänner!

Var igår i Ullared med min röda fara tillsammans med Lina, Linn och Elin, vi hade super trevligt, åt god mat och shoppade som tokar, jag var den som hade högst summa på kvittot så jag var väl den värsta token men jag skyller på sambon! Jag ringde honom då och då och han sa åt mig ta fler saker än vad jag tänkt och dyra saker till hans kära älskarinna (datorn)

Tänkte ni ska få se det som jag handlade igår, en lång dag blev det 6-23 kanske lite senare ändå men vi lever och hade kul!
Bara jag som är mörbultat i ben och rygg men smällar man får ta!
Bildbomb på det jag köpt:
(bortsett från 12 pack strumpor, 6 par kalsonger, 4 pack mamma trosor och en BH)


2 pyjamas, 2 omlott bodys, 1 body, 1 par byxor och 4 par strumpor
 
2 collegie tröjor till mig och 2 till Tobias samt 3 t-shirts 
 
1 tunika till mig och en skjorta till Tobias
 
2 jeans till Tobias, 2 mamma byxor och 1 par capribyxor till mig
 
bäddset, sparkskydd till bilen inför barnstolen i bilen, disktrasor, one touch, halkmatta, batterier & tandkräm
 
CD-fodral och usb minnen till Tobias
 
Lite till Barki, en hink med lock, pälsglans och en borste B-vitaminen är till Svärmor

1 lampa till vardagsrummet, glödlampor och ett durkslag. 

Naturligtvis behövs lite "gottis" också, 400gr nappar, dubbla chokladflarn, pringels och mint pingvinstänger


rubriker är svårt..

Idag är en tröttis dag, jag har knappt sovit inatt pga toabesök stup i kvarten, en hostande sambo och en parvel som tyckte det var jätte kul att fara runt inne i magen så mamma vaknade.
Mysigt är det när den far runt men det gör ju inget om man får sova på nätterna när det är tänkt att man ska sova =P

Skjutsade sambon till jobbet 5:15 och har varit vaken sen dess då jag har en tid i stan att passa, dags för MVC besök igen *spännande*
Tyvärr jobbar ju sambon men Lina är så gullig och hoppar in med kort varsel som sällskap trots att jag lyckades väcka henne. Stackars Lina om jag inte väcker henne så lyckas jag ringa preciiiis när hon lagt sig eller ska sätta sig och äta. Så typiskt mig, är likadant när jag ringer mamma, då ska de äta och ändå försöker jag tänka på vad klockan är för att inte ringa mitt i maten *haha*

Igår gick jag en promenad med Barki som lånade en barbackagjord med stigbyglar på. Det var 1a gången han hade hängande stigbyglar på sig men han bryr sig inte ett dugg om nya saker längre!
Han fick även prova en westernsadel men den var på tok för stor så den åkte av lika snabbt som den kom på *haha*
Promenaden gick jätte bra och han brydde sig inte ett dugg om bilarna som kom från båda håll, halterna satt klockrent och han hade bra fokus på mig.
Hovarna har hållt sig jätte fina men nu är det snart dags för hovis igen då tårna börjar bli lite långa, jag har inte klarat av att verka honom själv nu efter att jag fick foglossning.
Sen syns det att pälsfällningen tar mycket av honom så har ökat på maten och så får han såklart B-vitamin sen ungefär en månad tillbaka.

Lägger ut en bild på hur Barki såg ut i western sadeln men påminner er om att han fäller OCH var blöt pga regn.
 


Hästigt värre!

Idag har jag varit ute nästan hela eftermiddagen, åkte och gjorde klart allt i stallet hos Barki och plockade sen upp svärmor för att åka till hennes stall. Vi plockade in två skitgrisar till hästar och började go dem rena så fick de springa av sig i paddocken lite. Nightan är såå söt springer och ska titta rakt in i kameran och "styla" den andra hästen hade bara "rycket" och sprang av lycka och energi. Så roligt att de dem *haha*

Så släppte vi ut dem och vips hade de rullat sig i leran igen! Men man får vara glad ändå det tyder på att de triva och mår bra =)

Sen åkte jag till Barki igen för att ta in dem och tog då en gos stund med Barki som fäller något grymt mycket. Passade på att löslongera i fållan vilket gick jätte bra. Lät även Tilda (8 år) prova och det visade sig att Barki är lite FÖR lyhörd för kroppsspråket. Så fort Tilda kom lite för långt fram mot bogen stannade han och ville inte gå frammåt riktigt om hon "stängde in honom" (det vill säga hade axeln som pekar mot hans huvud vänd in mot honom istället för ifrån) var roligt att se måste jag säga. Och Tilda var jätte duktig som faktiskt aldrig gjort det förut! Inte lätt för någon på 8 år som inte är van att jobba med hästar hålla ordning på både kropp och häst. Men det var ett mycket bra och tappert försök!
Behöver jag säga att jag är stolt!?

Blev lite longering av Quinnie och Mirazon också då Tilda tyckte det behövdes men då ville hon bara titta på då vi behövde ha lina till dem och det var inte lika lätt som utan =)

Det är så skönt att få röra på sig och för att en liten stund nästan "glömma bort" att magen är i vägen och känna sig så fri på något vis. Ett liv utan häst det fungerar inte för mig och det bevisade jag ju det året jag var hästlös och mådde så grymt dåligt på flera vis.

Vi får väl se sen om vår lilla parvel blir häst eller cross tokig eller kanske helt galen i något annat.
(mamman hoppas ju på bågskytte av någon form och hellst då till häst så vi kan använda Barki ihop)


Nightan var linslus idag!
(blev tyvärr inga bilder på Barki då jag hjälpte Tilda istället)

hemmafruar har det inte lätt...

Det är jobbigare än många tror att vara "hemmafru" jag har idag slängt in två maskiner tvätt (har tur så maskinen finns i lägenheten numera) Städat ur alla skåp i badrummet riktigt ordentligt och fått alla saker på plats, även röjt och möblerat om i skåpen i köket för att få in alla saker på sin plats och packat upp alla nya saker ur sina kartonger.
Vi tog en promenad ner till centrum för att handla hem helgens mat då vi inte haft tid eller ork att storhandla ännu och nu står jag vid spisen och lagar mat. Jag är helt slut!
Visst jag är gravid och det blir tyngre och jobbigare då sägs det men iallafall!
Stackars mamma som fick dras med mig när jag var liten och en envis tonåring som vägrade städa, FY SKÄMS på mig själv!
Nepp maten på spisen kallar!
Chillevippen