slappar dag

Jag börjar verkligen vänja mig vid dethär med större lägenhet nu. Lagat mat för 2a gången idag just för att det är så kul och enkelt med större kök! Hade jag ingredienser hemma hade jag bakat men blir nog inte så bra på enbart margarin, socker och lite kryddor skulle jag tro.

Enda jag kan klaga på just nu är nog grannen som bara måste SLÅ i sin balkongdörr sådär var 10-15e minut och denna nedrans trafik som rör sig i storstäderna. Hatar att köra bil i rusningstrafik och speciellt då i stan!
Annars känns det hittils som en väldigt lugnt område och vi trivs väldigt bra. Tobias är glad över balkongen iallafall!

Har varit lite mycket nu i helgen med flytten så idag har jag en "slappar dag" har inte lyft ett finger här hemma mer än lagat mat och småplockat lite.

Barki fäller som en tok och har nog snart tappat den mesta pälsen ska till honom i morgon och pyssla om honom en stund på förmiddagen tänkte jag.
Ska bli så skönt när de kan gå ut på betet och ha det bra.



V 24+2


lägenhetsyra

sådär jag nu ska jag göra mig ett försök att uppdatera lite.
Det mesta sen i torsdags har handlat om flytten, packa, köka möbler, bära möbler, hämta möbler i butikerna som vi köpt, montera ihop dem och plocka ordning.
Har fått mycket hjälp av svärföräldrar och andra släktingar till Tobias så nu är det faktiskt så passa att det börjar kännas som hemma.

Bara vitrinskåp och en förvaringshylla kvar att montera ihop, få upp lite gardiner men måste lösa vissa problem med gardinstänger och uppsättingar först sen är det bara hämta resten i Kimstad när Tobias ändå är lång ledig.
Så ska den ju städas och göras klar för min hyresgäst som får tillträde 1a maj (ev tidigare om vi hinner klart)

Allt känns faktiskt oväntat bra, jag trivs, det är inte alls lika lyhört och området verkar vara väldigt lugnt trots lönehelg! (får hoppas det fortsätter så)

Ja vad mer ska man säga... saknar Barki som fått en helg ledigt från matte nu pga flytt men i morgon ska jag dit och gosa. STORT tack till RM som är så hjälpsam!

Tänker även mycket på min kära gammel mormor som ligger på sjukhuset och vill inget hellre än att hon blir frisk. Kniper om alla tummar och tår.

Nu tänkte jag bjuda på en liten bildbomb på nya lägenheten.
Ni får dock vara utan på badrum, datarum och barnrum så länge det kommer sen ;)


 


Svammel och huvudbry

Nu mera har jag väldigt livliga drömmar om nätterna och de har verkligen INGET vettigt att tillföra mig. Det kastas mellan alla möjliga saker det är hästar, hus, folk, bilar, olika platser och jag vet inte alls vad det är!
Vaknar och blir helt knasig och undrar om jag verkligen vaknat hemma i lägenheten innan verkligheten syns framför mina ögon igen.
Jag har haft livliga drömmar förr men verkligen inte som de här, undrar om det har med graviditeten att göra..?

Har varit mycket hästar på senaste tiden och det är så skönt att orka hålla igång och att ha saker att göra (om man bortser från de där 10 milen om dagen jag får sitta i bilen för att skjutsa sambon) men snart flyttar vi iallafall.
Allt går frammåt med Barki, vi går promenader och tränar på kommandon i vår "fålla" vilket han är super duktig på numera. Älskade lilla häst!
Sen är jag en del hos svärmor och hennes häst och pysslar där i stallet och gosar.

Sen är det ju många saker man tänker på som blivande förälder med.
Hur kommer det att bli?
Kommer man hinna med saker man vill göra?
Får bebisen kolik?
Kommer den sova ordentligt?
och framförallt.. HUR blir JAG som mamma?!

Där känner jag att jag nog kommer få lite "hönsvarning" som vissa vill kalla det.
Är rädd att bli för överbeskyddande men samtidigt måste jag som mamma få ha saker att säga till om känner jag.

En sak som jag vet att iallafall en person tycker jag är super töntig med är dethär med rökare.. 
Jag vill inte att någon som precis har rökt ska ta i och andas på mitt barn (inte ens pappan) utan att ha tvättat händerna och fått bort värsta röklukten ur munnen först.
Om jag tycker det luktar äckligt vad ska inte bebisen tycka då? och för att inte tala om bakterierna det kan inte vara bra för en liten.. eller är jag HELT ute och cyklar?
Visst kalla mig tönt men så önskar jag ha det kring min bebis "no smoking!"

Sen känns det viktigt för mig att första tiden vara hemma så mycket som möjligt och knyta band med bebisen, få ordning på vissa rutiner och lära känna varandra. Besökare får vackert vänta lite, vet inte hur vi gör på BB men min önskan är nog bara de närmaste som Tobias föräldrar och bror och så mina föräldrar (läs mamma och Håkan) och syskon. För jag misstänker att vi kommer vara ganska så trötta efteråt, det har jag sett på mamma nu när mina syskon kom till.

Och glöm barnvakt de första månaderna! ;)
Vi är två föräldrar vi får dela på det, bebis kommer följa med mig till stallet och allt sånt eftersom det är jag som har maten. Tobias får vackert följa med om det är något speciellt jag behöver göra, jag skaffar inte barn för att ha barnvakt stup i kvarten och ge mig ut och ränna det första jag gör mitt barns första levnadsår.
Vi föräldrar är det viktigaste barnet har i början, sen någongång ibland visst, och kan man ha barnvakt någon timme kanske eller någon som ser till lite medans jag styr i stallet men det ska inte överdrivas från min sida. Har jag skaffat barn ska jag minsann ta hand om det också det har jag alltid sagt.

Ne nu ska jag göra mig klar för ett besök i svärmors stall då jag lovat hjälpa henne idag så hon får vara hemma och vila. RM är så gullig så hon tog Barki åt mig så jag inte skulle behöva åka emellan och göra för mycket.
Kommer aldrig kunna tacka RM nog för all hjälp jag får av henne!


Barki på promenix

Nightan klar för bågskytte sommaren 2010

chillevippen!


Lycka när livet leker.

Tiden flyger och livet leker, just nu måste jag få säga att jag mår riktigt bra både i kropp och knopp!
Den lilla far runt som en breakdansare inne i magen då och då och naveln börjar puta ut, vilket jag tycker är extremt otäckt (har en konstig inställning till min navel) ingen får komma i närheten inte ens min sambo jag har till och med svårt för det själv just för att det är obehagligt på något vis. Lite som en fobi skulle man nog kunna kalla det.. undrar hur jag klara av att tvätta och styra med bebis navel sen alltid tyckt det är läskigt.

Men det löser sig med det jag har ju pappan på säkert avstånd, då kan han fixa det och jag titta på som "terapi" första gångerna innan jag MÅSTE klara det helt på egen hand, bra va?! =P

Nu på senaste tiden har det varit bra väder som inneburit mycket häst för mig. Det är såå skönt att vara ute i solen och att orka med mockning, höpåsar och dyl. Nu har ju jag valt att inte riskerna något med ridning så jag löslongerar Barki eller går promenader vilket oftast blit när jag har sällskap. Annars är det mest den dagliga visiteringen, pyssel med hovar och borstning som gäller för hans del.
Han växer så det knakar så bara bra att han får ta det lite lugnt enl både equiterapeuten och tandis.

Sen har jag varit med min kära svärmor i stallet en hel vecka nu och pysslat där, hjälpt till med mockning, höpåsar och sånt som hör till och såklart passat på att borsta och gosa.
Mycket häst blir det men kan man inte rida eller jobba dem så får man suga i sig hästdosen genom gos och pyssel, fungerar nästan lika bra.
Men så snart jag kan efter förlossningen ska jag upp på hästryggen igen, då ska Nightan och jag träna dressyr och träna upp mig inför inridningen av Barki.

Måste se till att träna upp balans och muskler någorlunda innan jag sätter mig på Barki och börjar på allvar, självklart kommer Barki få ta allt i sin takt. Jobbar en del med förberedelser fortfarande. Lillebror har ridit cilket gick kanon och det hoppas vi blir flera gånger då det är bra träning innan han får en större ryttare med tyngd på ryggen.

Idag ska vi åka till vår nya lägenhet en snabbis och kolla om vi fått någon post sen är vi bjudna på middag hos svärmor där vi ska äta kassler gratäng! *mums*
Så blir det nog en tur till både Barki och sen svärmors stall, ska se om ryggen orkar med en koll av hovarna ordentligt så hovkniven + fil ska med till båda stallen. (alltid bra att ha med sig)

Nightan och Sisco solar sig.

UNDERBART!

Min älskade lilla parvel far runt där inne i magen och det är bara sååå mysigt.
På måndag får vi tillgång till nya lägenheten vilket ska bli kul, när man får sätta igång med tapetsering och dyl.
Blir väldigt annorlunda att bli stadsbo men det ska bli kul att få lära känna en ny stad med nya möjligheter och träffa nya människor. Det gick ju bra på Island fast jag inte kunde språket i början.

Barki är en sån underbar häst! 

I tisdags tog jag med mig Daniel till stallet där han fick hjälpa mig att mocka vilket gjorde honom överlycklig, alla 3 boxar skulle minsann alla bajspluttar bort ifrån.
Sen fick Daniel rida på Barki och då ska vi komma ihåg att Barki har enbart haft ryttare i sadeln 2 gånger innan Daniel, jag har suttit på honom några gånger barbacka. Men att röra sig med en ryttare på ryggen är ganska så nytt för honom.
Först fick han springa av sig lite överenergi (Barki alltså) sen satte jag upp Daniel som såklart hade egna tyglar fästa i grimman (Daniel har bäst balans av att bara hålla i tygeln konstigt nog)
Daniel smackade på Barki högt och ljudligt och Barki lyssnade till vår förvåning! Ptroo sa Daniel och Barki stannade! Daniel upprepade detta några gånger och sen råkade han smacka på när vi redan skrittade frammåt och Barki talade om att haallåå det betyder ju öka.
Så jag sa till Daniel att inte smacka mera för då skulle Barki börja springa vilket gav Daniel den "brilljanta" ideén att han ville springa.
Detta har Barki aldrig gjort med ryttare och har även haft lite svårt att acceptera när jag ber honom öka på våra promenader. Så jag var lite osäker men svärmor sa att det skulle gå utmärkt så vi provade. Barki var något osäker först men han ökade takten om än i grisepass så förstod han ju vad vi ville och Daniel blev såklart överlycklig.

Där kan vi snacka om DUKTIGT ekipage tycker jag! Båda två är 4 år Daniel i feb och Barki i juni.
Barki ska aldrig behöva lämna mig! om det verkligen inte krisar med ekonomin och det inte går att få ihop på något endaste vis med tid och pengar. Men vaddå andra har klart av att ha stora familjer och häst så varför ska inte jag?

Nu ska jag strax in till staden och träffa bästa Lina och vi ska köpa en ryggkliare åt mig!
Mer bilder kommer sen!

Dags att uppdatera!

Tiden bara rinner iväg fast vissa av dagarna känns extremt långa.
Jag är redan inne i vecka 21 och mycket händer med både kropp och knopp verkar det som, humöret svänger och jag är extremt lätt irriterad, kan reagera på minsta lilla småsak och bara bli helt galet förbannad.
Konstigt känsla när man inte är en sån person som ofta är arg eller sur på saker på det viset, blir nästan lite rädd för sig själv emellanåt.
Sambon får skylla sig själv då han verkar gilla att retas med mig nu för tiden gärna till max så jag fräser till eller blir så arg så jag nästan gråter (hur nu det går ihop?)

Barki mår toppen efter equieterapeutens besök och resan till tandläkaren, han tuggar normalt och får numera i sig kraftfodret  i ett par tuggor (han äter som en häst helt enkelt)
Han har även börjat bli kaxig i hagen och försvarar sin mat i på ett ennat sätt vilket är positivt, förut har han bara sprungit undan och fått byta hög.

Snart kommer jag och Tobias bli sambos även på pappret då vi kommer stå på samma adress i vår nya lägenhet!
Det blev en 4a så nu är vi redo för vår egen familj, det kommer bli helt underbart!

Idag har jag haft en riktig slappar dag, skjutsade Tobias till jobbet kl 5 sen hem och somna om för att vakna 8 och ringa ett samtal, sen var jag för trött för att gå upp iallafall så jag somnade om och hade en REJÄL sovmorgon.
Det var verkligen välbehövligt efter en slitsam vecka med att skjutsa och hämta i Linköping, styra i stallet och dona så 12:30 klev jag upp för att äta frukost och sedan sitta i telefonen och reda ut allt med försäkringar, el bolag och dyl inför flytten.

Nu är det nog dags för lite matlagning och en bänkar jag mig framför tv:n med en påse tortillas chips och morötter med dipp och spanar in halv åtta hos mig.
Tobias sover hos sin bror inatt så jag slipper gå upp så tidigt i morgon han är så himmla snäll som ställer upp och skjutsar!

Ne nu är bebis och jag verkligen hungriga så vi beger oss till köket.
Chillevippen!