Städning i stallet

Idag har det varit full rulle igen för ovanlighetens skull... så skönt ändå att inte bara sitta hemma och glo efter jobbet även om det vissa dagar tar emot att vara ute när det är kallt (gillar inte kyla alls egentligen) bara när man kan åka skidor! vilket jag inte fått göra något alls i vinter.. =( Sälen var ju bara att glömma när man inte hade någon med sig samt att pengarna gick till annat i sommras.. (ni som känner mig vet till vad)

Men idag iallafall åkta jag och släppte ut hästarna och mockade boxarna och gosade med kaninerna som bråkat genom burarnas galler och rivit varann på nosarna så de var blodiga... knasiga djur... den ena fick jag tvätta av lite den andra var en huligan som hette duga så han fick vara. Är helt kär i den lilla svart vita.. .sååå mysig.. vill ha en kanin igen.. (hade en svart vit som hette Jocke när jag var liten)

Åkte sedan till Ulveryd och red Rakel och Anette red Disa och hade Pila som handhäst, Pila fick gå lite med mig och Rakel med, och prova att springa lite Rakel töltade och stackars Pila hängde knappt med först. Rakel ville inte korta steget eller ta hänsyn till sin kompanjon inte.

Rakel började bra men när jag skulle kräva lite av henne blev hon motsträvig och ville inte alls! Vi hade några dispyter där ett tag speciellt när de andra töltade iväg och jag ville ha en bra start då ville hon bara sticka för mig vilket hon INTE fick. Snacka om sur häst kan jag lova! Vore hon inte så snäll och rädd om ryttaren som hon är skulle hon lätt explodera i luftsprång och stegringar *haha* men nu gör hon inte det, hon visar sitt missnöje genom att hänga sig i bettet och vägra lyssna så det enda som hjälper är att vända henne helt om. Knas häst men det är en rolig utmaning!

Visst folk kan säkert tycka att "vaddå rid en känslig och lyhörd häst istället som gör som du vill" Visst jag kan rida Disa som är mycket känsligare än Rakel också men hon är inte lika rolig =P
Utmaningen sitter i att övervinna Rakels envishet och på något sätt så känns det som om att vi hör ihop.. jag kan inte sätta fingret på varför det ska bara vara vi, känns fel att ta hand om de andra hästarna och inte henne. *haha*
Rakel och jag ska bli ett team vi ska visa att man kan gå från att vara hård i munnen och ha svårt för tempoväxlingar till att bli kanon bra på det! Vi måste bara hitta formen och lära oss komma överens lite bättre när vi har sällskap av de andra.

Rider vi ut ensamna går hon som en klocka men med de andra är det precis som om hon bara MÅSTE bestämma allt! hellst ska hon försöka hinna före de andra och fort ska det gå! att sammla sig och gå lugnt är inte Rakels melodi då inte. Ser fram emot kursen och hoppas jag ska kunna gå varannan månad sen framöver iallafall den kostar ju lite men det kan det vara värt! Tränaren känner ju reda hästen sedan tidigare =P

Efter Ulveryd bar det av hem till andra stallet dit min halvsyster Angelica kom och vi röjjde gärnet in med kaninerna i burar och boxar och in med hönsen i en gallerbur och börja städa ur boxen och hönsgården. Men fint blev det! och stallet fick sig en omgång i farten med så nu är det fri passage överallt utom i sadelkammaren jag ska ta i morgon tror ja =P

Ena kaninen fick bo i boxen utanför hönsen och den andra i buren som numera står i stallgången så de inte ska bråka mer, tror det blir lugnast så, så får ägarna till djuren avgöra hur de ska göra. Men nu är det tjusigt och rent iallafall.

Så tyckte jag att Angelica och jag behövde äta så vi åkte till norsholm och köpte pizza och käka framför tv:n hemma hos mig. Smaskigt värre och mätta blev vi. Hehe... inga chokladbollar idag inte *asg*

Åkte och tog in hästarna sen och skjutsade Angelica till pappa där jag stannade en stund och prata lite skit med pappa. sen nu ska jag sooova!

Full rulle och ingen tid att vila..

 

Före och efter frisering


Igår hann jag inte blogga, var visserligen ledig men hade fullt upp ändå, först släppa ut hästar sen åka till Ulveryd och rida Rakel och sen till blacka för att fixa bensin till nya bilen, hem och fixa stallet och rida Quinnie en sväng med Emelie och Esso, trevligt värre. Men hehe storhäst känns enorma nu för tiden *haha* 
sen hem till mamma och Håkan och tanka nya bilen käka god mat m.m. och sen kvällsfodra hästarna.
 
Idag fick hästarna gå ut kl 5 igen då mamma inte hade någon bil och jag började jobba kl 6, stackarna blir halvt förrvirrade när man kommer så tidigt, de är vana att gå ut mellan 8-10 tror jag. Va så trött att jag som vanligt denna vecka fått kämpa för att hålla mig vaken när jag suttit bakom ratten.. =S Väl framme på jobbet har jag låst in mig i bilen och sovit 15-20 min extra alla dagar jag börjat kl 6 *skäms*

fick sluta ca 45 min tidigare idag och åkte direkt och tog hand om Mirazon och Quinnie och de andra djuren, tänkte rida men tyckte Quinnies hovskägg såg så hemskt ut så vi tog tag i det istället, började väl ca 14:30 och ca 16:55 var jag klar så det såg hyffsat ut på alla 4... snacka tovor och grejor... (bilder finns på bilddagboken)
Sen bar det av hem efter att ha mockat och fixat allt inför insläppet. Idag fick de gå ute till 21 då de var för tidigt att ta in dem kl 17:15 tyckte jag vädret vad ju bra och jag skulle på salsa.

Salsa kursen gick bra men fy fabian vad ben och rygg värker på mig och vad trött jag var innan adrenalinet kom till. När man får fart så går de av bara farten och det är så grymt kul att dansa med någon som kan föra bra. Shiet vad vi snurra och for runt över golvet ett tag jag och Mario (läraren). Super kul!!
Han hade med sig en tjej som dansat salsa i 3-4 år snacka om duktig! De visade oss hur salsa kunde gå till när man väl får upp fart och kunde stegen och shiet alltså! JAG VILL! synd bara att killarna är ute på byggden är så fega... Salsa är super kul och härligt att se på om inte annat.

Nej nu ska jag sova och så ska jag släppa ut hästar och åka till Ulveryd och så besikta bilen och fixa hästar igen kl 17 kommer foderleverans och hovslagare, i morgon.
chillevippen!

Många järn i elden..

Denna helg har varit fartfylld. Jag har tagit hand om Rosmaries alla djur nu när de fått barn och måste stanna på sjukhuset en tid. Det är hos dem jag hade Juli inhyrd och de har ingen annan att be om hjälp så självklart att man ställer upp när det behövs! (en oskriven regel för mig när det händer oväntade saker)
Quinnie och Mirason verkar glada över att jag kommer och busar och fjantar med mig om vart annat.
Men nu när man är van vid de små isisarna är ju dessa två stora som höghus! *haha* hovarna är ju som tallrikar! och jag som tyckte Mirazon var liten kan meddela att han är inte så liten trots allt! En riktig biff =P

Har 3 katter, 3 hönor och två kaniner och två hästar samt X-antal fiskar som jag inte lyckats räkna att se över, + att jag ser över huset och posten åt dem. Hunden är hos en släkting till dem.

Fick sitta på Mirazom i boxen idag, så han litar på mig ännu *lycklig* men vad hög han kändes! så nu om jag bara får sällskap ska jag se om jag kan skritta honom lite kanske bara några meter men ändå. Det är ju ändå ca 6 mån sen någon satt på honom sist. Duktiga hästen!

I morgon blir det Ulveryd och jag får ÄNTLIGEN träffa Rakel igen! *sakna* (och människorna med förståss!)
Måste bara släppa ut kusebusarna här först innan jag åker och hemkommen från Ulveryd blir det ju till att mocka m.m. vaddå många hästar!? ska man räkna alla som står i vila m.m. på Ulveryd blir det ju just nu... 12 st... eller 14 om man vill eftersom det är 2 hästar i en på 2 st *haha* (dålig humor jag veeet!) 2 ston är dräktiga =)

nej nu ska jag göra nått och sen sova så jag orkar i morgon på onsdag är det salsa igen!
Och förresten! jag har blivit erbjuden fler lektioner av min salsalärare + att hans kollega som dansat salsa i många år övade med mig sist och tycker jag är en naturbegåvning redan nu efter 3 gånger! Jag SKA fortsätta =P
*thihi*


Måste livet vara så orättvist!?

Idag har jag haft en relativt bra dag men jag vill inte skriva så mycket om det.
Jag vill istället skänka en tanke till en väldigt speciell familj just ikväll...

Jag och min familj tänker på er!


Let´s Dance!

 
Idag blev det stallet som vanligt när jag är ledig, Red Rakel och Anette var med så vi red ut och vi hade Pila med oss som händhäst, snacka om att den tösen är duktig! Rakel med som faktiskt skötte sig bra med sällskap när vi övade mer på extremt små försiktiga hjälper.
Sen gosade jag med Rimma och borstade henne och släppte ut henne men sen skulle Anette och Christer ut och gå med Willimey och jag tror de tänkte ta med Rimma men hon ville inte komma till dem så de tog Ganti och jag tänkte jag skulle enbart prata med Rimma men de hämtade en Grimma så fick hon med följa med på promenad. 

Sen rullade jag hemmåt och diskade och stod i sen bar det av till salsa kursen. Fy fabian vad kul det är alltså! Idag fick vi lära oss att snurra och något som kallades "crossbaylie" (hur de nu stavas) för att vi skulle kunna byta sida samt få in en snurr i den. Det var svårt men det gick till slut! och jag bara älskar det! (än så länge) *haha*
Men fy fabian vad fega killarna måste vara, det är 4 killar resten tjejer haha de räcker inte till alls.*fniss*
Jag tror jag kommer fortsätta med salsa sen om jag har råd med det, det är bara så jäkla kul!

Nu ska man bara hitta ett nytt boende då jag idag sagt upp min lägenhet så i slutet av april ska jag vara ute...
Sen är de bara att jaga en partner som gillar att dansa salsa (eller vara aktiv åtminstonde) så är nog den största kvoten fylld *haha* nej du glöm det.. i dagens läge har jag så stora krav så den personen finns nog inte. (Jo Jezz påstår det men jag vet inte om jag ska våga tro henne..)


 


Premiär tur...

Idag var jag i stallet hela dagen igen =)
Red ut på Rakel som var på ett konstigt bus humör och bara ville springa och göra tvärt emot mig så idag blev det att öva mycket halter och start om och om igen mycket ställa och förflytta. I morgon tror jag att jag ska tömköra hon behöver det vi får se vad som händer =)

Anette var bättre idag så hon visade mig ett nytt sätt med Disa att longera på, lärorikt men jag vet inte om jag klurar ut det *haha*
Sen longerade jag Pila och hon var busig som få och busade en hel del, det var bara sååå roligt tyckte hon! Sötis hästen! Men hon lyssnade jätte bra och gjorde bra ifrån sig ändå men jag blev yr som få.
Så tog Anette över linan och jag fick sitta upp men hehe hästen lilla är så rund att sadeln gled när vi gick på volt. Både start och stanna fungerade både med röst och hjälper så vi tog även några travsteg som slutade i lite hoppeskutt! *haha* alla hästar gör bus med mig, varför blir det jämt så? bara för att jag tycker det är kul och skrattar åt dem? =P
(för de som inte vet har Pila enbart haft ryttare 3 gånger innan jag satt upp idag)

Pila är bara för söt! Ser fram emot att följa och arbeta med hennes framgångar traven är riktigt fin och det lilla jag sett verkar även tölten kunna bli riktigt fin. (med det där med tölt och pass lämnar jag nog till de andra)

Hemma blev det julgrans plundring och jag har nu barr överallt trots damsugning och kommer nog inte äta pepparkaka på ett tag heller, taket på pepparkakshuset fick vara nog! *haha*

Stall städning!

Tjohej! idag gick man upp tidigt och åkte till Ulveryd men det blev ingen ridning på schemat det blev gårds sysslor och städning av stallet!
Skulle vara barnvakt till lillebror och hade en tid att passa så jag ville inte ge mig ut i skogen eller sitta och rida runt, runt på ridbanan i snöoväder med blåst, det är inte riktigt min grej.. tycker bättre om att träna hästarna ute i naturen det ger så mycket mer! =)

Så stallet fick sig en rejäl omgång av ordningsplock, sortering av grimmor (till och med i storleksordning) ordning på alla prylar som låg framme och avputsning av avlastningsytor och en rejäl omgång med sopborsten av golvet som även Jeppe kom och hjälpte till med (fast han sopade allt åt fel håll, in under trappan igen) *haha*
Det enda var att jag inte rörde sakerna i "medecinskåpet" för det vill jag att de själva ser över innan jag ger mig in på *hehe*

Men lite stolt var jag efteråt och bilder finns men de kommer i morgon då jag nu sitter hos mamma och inte har sladden till kameran här.

Imorgon blir det en heldag i stallet då jag planerat motion av främst Rakel och Disa och om jag hinner även Pila om inte Anette blivit så frisk att hon vill ta Disa själv förståss =P
För Rakels del tänkte jag fortsätta där vi avslutade sist med direkt rekation av mina hjälper samt att övertala henne att lyssna på mig istället för att nonchalera mig så jag slipper ta tag i henne. Vi ska ju trots allt sammarbeta! =P

Hoppla!

 

Idag blev det som vanligt när jag är ledig att åka till Ulveryd på förmiddagen!
Tog in Disa och vi tog en uteritt i skogen, vi tränade på lugn skritt samt sammlad trav och bara luffsade runt i skogen som mer eller mindre hade halvt skövlats, det var kämpigt att ta sig fram men Disa var stadig på benen och hittade vägarna runt allt bråte bra.

Sen blev det Rakels tur och vi tog en tur ute vi med och jag tror allt tömkörningen har gjort susen! Jag hade enbart halvlånga tyglar och fick henne i form ändå! *stolt* Vi tränade mycket på direkt reaktion av hjälperna då hon är ganska så nonchalant mot mig när jag rider, ungefär sådär "jag gör som jag vill, sitt där och slit och dra du jag bryr mig inte"
Rakel är ganska så hård i munnen och därför bestämde jag mig för idag att jag skulle prova vara tvärt om och låtsas att hon var lika känslig som Juli. (Juli behövde man nästan aldrig ta i!)

Istället som Rakel förväntar sig att man ska slita och dra och ge henne en kamp så gjorde jag halt och väntade ut henne. Satte mig djupt i sadeln och plockade ner henne med halvlånga tyglar, styrde helt enkelt upp henne med skänklarna när hon flyttade åt sidorna och sa "neej stå still" gick hon frammåt la jag spöet snett fram på bogen istället för att dra i tyglarna och backade hon då så drev jag in henne i handen. Till slut stod hon stilla som ett ljus med böjd nacke =D tog inte så lång tid alls som det kan verka på texten.
Gjorde om det där flera gånger när hon vägrade lyssna så tillslut fungerade stanna och start på sekunden efter några gånger och jag behövde inte ta i henne =D
Sen blev vi busiga och hittade en stock i kanten på ett gärde och hoppade den 2 gånger hon tyckte det var jätte kul!
Det häftigaste var att även om hon blev het på gärdet så lyssnade hon på mig behövde bara säga ptroo och lägga spöet snett fram på bogen så saktade hon av istället för att jag behövde dra i tyglarna!
Hon fick massa bamse kramar efter det!

Tyvärr blev hon helt till sig när hingstarna fick syn på henne och gnäggade från sin hage så hon ville springa hem och sånt avskyr jag! En häst ska kunna gå lugnt både från och till stallet, så vi hade en mindre dispyt med massa halter och volter innan hon förstod att jag vägrade låta henne springa samtidigt som jag vägrade dra henne i munnen.
Vi fick till och med gå förbi stallet och göra sido förflyttningar m.m. innan hon lugnade sig och gav upp. Hehe envis som en åsna! men det är jag med =)
Så direkt verkan av hjälperna ska vi öva mer på och hårdheten i munnen ska vi också bota för det fick jag prov på idag att det är mest lat och envishet damen håller på med hon är inte så hemsk i munnen som man tror, bara man har tålamod med henne. Jag tror även det är lite av tömmkörningen som har gjort sitt med =)

Nu ska jag åka och dansa Salsa! skriver kanske mer om det sen =P

Fy fabian vad kul jag har haft ikväll!! Jag var väl den näst yngsta deltagaren tror jag, en tapper liten kille var med mamma och försökte hänga med så gulligt!
Men guu vad salsa var roligt, vi fick lära oss de 3 grundstegen och att snurra men snurren var så svår så vi gick tillbaka till grundstegen och övade på dem.
Hoppas bara att jag ska kunna vara med... onsdagar kl 19 och söndagar kl 16.. det är 3 söndagar som är lite kärva annars kan jag alla 10 gånger (om jag blir av med de sista timmarna på söndagarna..)

Jag tänker helt klart fortsätta synd bara att det är så få killar som är med... de måste va fega här i kring Norsholm och Skärkinds trakterna *haha*

In my dreams...



Igår var det exakt 6 månader sen Juli somnade in.

Natten till idag drömde jag om henne... att vi var på ridläger men jag kunde inte rida för hon hade fått ont i ryggen igen så vi gick en promenad istället och det var så himmla verkligt! Dumma väckarklocka att ringa just då! Ville bara somna om men det gick inte... =(  Saknar henne något grymt just nu!

Snart ska jag åka till stallet och jag tror det blir motion för Rakel, Pila och eventuellt Disa beror lite på vem av dem som vill följa med in och Pila lär nog vara på hugget *hehe* men en ridtur ska jag ta idag iallafall men vet inte vart eller på vem ännu. (Det blir inte på Pila för hon är inte inriden ännu henne arbetar jag med förberedelser inför det med)
Härligt med sol! jag väntade lite längre med att åka idag bara för att solen skulle hinna komma upp ordentligt =)

"vi ska börja jaga nu"


(enbart mobilfoton från ridtur, longering och promenad)


Jag sov hos mamma och Håkan i natt för lillebror ringde igår (med lite hjälp) och sa att han ville att jag skulle komma så det fick bli så. Åkte till Ulveryd och tog in Rakel och vi tog en uteritt runt sjön där så himmla härligt och solen sken =D
vi tränade på formen och lyckades ganska så bra speciellt på slutet då vi även fick in en kanonfin lugn samlad trav! Denna dam har lite svårt för att samla sig om hon inte är tillräckligt uppvärmd och mjuk tror jag.
Släppte ut Rakel och fixade foderhinkarna till alla 10 hästar innan jag tog in nästa häst.

Sen skulle jag ha ridit Disa men Pila var så nyfiken och ville vara med när jag kom ut i hagen med Rakel och Disa bara blängde på mig precis som "fick inte jag följa med förut tänker jag inte följa med nu"
Så Pila fick följa med in i stallet och så skitig hon var!! lera från topp till tå! Piggborsten fram och börja gno.
Hon skötte sig exemplariskt och lyfte alla hovar fint dock lite bufflig och vägra flytta sig åt sidan, en liten nonchalant dam kan man säga =P
Hämtade ett sidepull och en longerlina och så gick vi upp till paddocken där jag även fixade en grind idag då jag känner mig lite säkrare OM jag skulle tappa linan till någon av unghästarna eller så. En så pass enkel trygghet kan faktisk göra mycket både för häst och ryttare (person)
Pila och jag började med att lära känna varandra och göra förflyttningar från tryck, jag tröck lätt på bogen och hon rygga och så släppte jag trycket direkt, gjorde det även på bakdelen och framdelen gick kanon! men hon tappar lätt koncentrationen om man gör samma sak för många gånger.

Sen longerade jag henne i skritt och trav och det gick bra även där, hon fick ett par ryck och ville slå lite bakut (om man kan kalla det för det hovarna lättade knappt) så jag fick korrigera henne och hon lyssnade jätte bra! Vi hade ingen sadel idag då jag ville bekanta mig med henne och se lite av hennes "normala" tillstånd och sätt att vara eftersom vi bara hälsat på varann i hagen förut.

Jag vet jag är en mes! men jag vill ge alla hästar en chans att veta vem jag är och mig att veta vilka de är. Vi ska ju trots allt sammarbeta med varandra en lång tid! inte motarbeta varann. Så avslutade vi med lite följa john och förflytta från tryck, hon följde mig som en hund! söta hästen! så när det gick som bäst och hon var som mest koncentrerad gick vi ner tillbaka till stallet igen och gjorde oss klara för dagen.

Slängde till de 3 stona som är på bantning deras middag samt hingstarna och hämtade in Rimma som faktiskt bara tog 2-3 steg från mig idag och sen kröp i grimman =)
Vi skulle gå en promenad i skogen men lagom när jag kom upp för backen trots att de inte hade bommen öppen lr hade satt upp en skylt kom en sur gubbe och sa "vi ska börja jaga nu" så vi fick vända.. kan inte jägarna hålla sitt avtal om att göra nått så enkelt som att se till att skylten är uppe när de ska jaga har de nästan inte där att göra enl mig... men, men Rimma var glad ändå och vi travade lite (jag springer självklart brevid då hon inte är ridbar på långa vägar) men min kondis är sämst *haha* sen blev det massage efter det och det gillade Rimma skarpt.
Hon fick även äta sin foderhink inne i stallet medans jag gick ut i de 3 olika hagarna och gav alla andra deras mat och gjorde i ordning säckarna med ensilage till bantar damerna och fyllde på vatten till alla hästar.
Så släppte jag ut Rimma och städade stallet efter mig och blev inbjuden på soppa och smörgås.
och jag tror minsann att jag förvånade Christer och Britt lite när allt till hästarna redan var klart.
Christer undrade vad han skulle göra mer än att ge hingstarna samt de bantande damerna kvällsmat men det fanns inget att göra mer än att ev fylla i lite mera vatten till de dräktiga stona som druckit en del. Var lite kul att se hans min när till och med ensilage säckarna inför i morgon var klara =P

Nu ska jag prata med mamma och sen sova ska vara i stan tidigt i morgon och sen blir det stallet! =D
                    Chillevippen!

Då blev det krut i Rakel...

   

Var på Ulveryd idag igen red ut på Rakel med Anette och Disa och tränade lite tölt men Rakel och jag var inte så samspelta idag men min sits förbättrades massor när jag red utan ridväst! =D
På slutet fick jag ta Anettes spö och då blev det krut i Rakel som bara väntade på mina signaler och bara bad om att jag skulle göra något *haha* så vi fick till en fin tölt faktiskt *stolt* så nu ska vi öva mer på allvar inför kursen. Blir lektion för min del i helgen med Anette så jag kan ha en chans att få en bra tölt på kursen och iallafall lära mig något mer och förstå vad som menas med alla saker man måste tänka på med extra gångarter. =P

Efteråt fixade vi en hage åt 3 damer som behöver bantas och vi longerade Pila för att jag skulle få se hur Anette arbetar med hästarna och vi har lite olika sätt, jag är mer mjuk och mesig och kan inte longera med spö *haha*
Men jag ska lära mig det med =) på slutet satt Anette upp när jag longera och till och med travade några steg och gjorde fina halter och det var 3dje gången som hon hade ryttare! =) Finis hästen.

Nu ska jag åka hem till min mor och sjuka lillebror han ringde och ville att jag skulle komma, vem kan motstå det?...


Full rulle i Ulveryd!

   

Idag har det varit full rulle! Började dagen med frukost och sen bar det av till Ulveryd igen!
Var så sugen på att tömköra så Rakel fick bli stackars test hästen *hehe* men enl Anette är hon ju tömkörd så tuta och kör tänkte jag.
Stod utanför stallet och tänkte tömköra därifrån upp till paddocken men Rakel ville inte vara med på noterna först så hon tänkte sticka iväg så jag fick gå vid sidan om upp till paddocken och börja lite snällare och vara närmre henne på sidan.

Sen gick det som en dröm!! Hon hittade formen jätte bra i vänster varv efter att vi värmt upp med lite slalom (serpentiner) och stora samt små volter. Höger varv var jätte jobbigt först hon ville inte alls och gick med huvudet i vädret men så kom hon på till slut att det var ingen mening med så hon hittade formen även där och släppte loss i höger sidan! Vad lycklig jag blev! men det retligaste av allt var att det inte var någon som såg det!

Så kom vi till traven och först blev det något som jag inte vet var det var *haha* trav eller tölt med bak och nån form av galopp liknande sak fram *asg* så jag saktade av och började om och lyckades få världens finaste trav på henne! hon gick i form i båda varven och både sammlad och lite mer ökad trav! Jag bara måste bli bättre på att rida henne!
så sjukt synd att ingen såg oss!! Men stolt till 1000 var jag över henne så vi avslutade när det gick som bäst.

Sen gick jag och fixade alla 10 hästars foder och blandade iordning och donade lite så tog jag in Disa och funderade på vad vi skulle göra, men det blev ett pass i paddocken som Anette önskade häromdagen. Gick kanon men snacka om het liten häst =P
Hon var inte alls lika svår att rida som Rakel men hon tyckte tölten var roligare än traven tror jag. Hon gick fint i form i alla gångarter (utom tölten för den vill jag inte träna på ensam) jag tränade på min sits och lyckades faktiskt riktigt bra till slut. Vi fick till en jätte fin trav både i sammlat och i ökat tempo och även en fin sammlad galopp i form där avslutade jag direkt och lät henne trava på lång tygel innan vi skrittade av. Vi båda var svettiga och nöjda tror jag.

Sen fick Willimey komma in för lite gos men vi tog bara en promenad för jag tyckte det räckte för damen med tjocka magen. *hihi* allt handlar ju inte enbart om ridning =)
Så fick alla hästar foder och Pila tänkte byta hink med Ganti men det tyckte inte jag var någon bra idée då Pila får äta alger men inte Ganti som får mineraler så jag skulle säga ifrån och snacka sur häst *haha*
slickade öron bakåt och hon använde kroppen för att putta bort mig, hon lyckades inte så bra för jag använde hela min kropp att säga ifrån med tillbaka så hon gick till sin hink och såg sur ut. Tror hon blir rolig att jobba med det kan jag lova! *hihi* ser redan fram emot det =)

Stalldagar är bäst!

   

Det är så skönt med ett par lediga dagar så man kan rensa huvudet och ladda lite batterier och inget går upp emot 2 helt underbara dagar i stallet!
Igår hade jag stallet för mig själv och fodrade och myste lite med alla 10 hästar! Rimma och jag hade en riktigt mysig stund och för att inte tala om lilla Hrisla som var riktigt gosig! *hihi*
Rakel och jag tog en barbacka tur i kylan och övade på min sits, formen samt provade lite tölt och tog en busgalopp, underbara hästen och jag börjar äntligen förstå varann! =D

Idag gick jag en promenad med Rimma som var på hugget och till och med ville springa frivilligt så jag lät henne göra det men fyy vilken taskig kondis jag har! *hehe* Rimma såg ut som ett frågetecken stackarn när jag var tvungen att stanna för att andas. Hon börjar slappna av mycket bättre nu än i början på promenaden idag var hon inte mycket spänd alls.
Sen blev det en fika för att återfå värmen för att sen bege sig ut på en barbacka tur med Anette och Christer.
Vi skrittade bara idag då Willimey har blivit så rund om magen och inte orkar så mycket. Fast med den motorn hon har så kan det nog gå undan ändå men stackars fölisen skulle tummla runt så mycket då *hihi*

Och så fick jag ett helt underbart erbjudande som jag inte kan motstå! Anette undrade om jag ville följa med på en heldags kurs i februari och rida för en tränare från Stockholm tror jag det var. Kunde man tacka nej då??
neeeej! Så jag ska på kurs i februari med Anette och Christer uppe på Gibraltar! Anette rider Disa och jag och Christer delar på Rakel skulle jag tro =) på så vis får jag en chans att se hur bra Rakel kan gå och få SE hur jag ska göra =P
Ska bli super kul verkligen! lilla jag på en ridkurs!
Så nu ska jag träna i veckan, är ledig ons-fre (det ska ingen få ändra på) då blir det stallet varje dag och jag ska rida både Rakel och Disa samt gå promenad med Rimma, har lovat henne en långpromenad i veckan =)

Ni anar inte hur lycklig jag är över att få vara på Ulveryd och hjälpa till! Jag lovar att jag gör allt jag kan för dem! Rimma och jag ska dessutom bli kompisar och försöka få henne frisk från skadan det ska jag ge mig sjutton på! Hon är så väldigt speciell så man kan inte låta bli att tycka om henne, idag ville jag bara kasta mig kring halsen på henne och krama om henne men hon skulle bli så rädd då stackarn *hihi* så jag får smyga mig fram istället.
Längtar redan tills på onsdag...