Överlycklig!


En bild säger mer än 1000 ord!

Idag var jag Barkis ägare överlycklig, jag tog mig den äran att låta Tessan leda runt oss i vår lilla hage så JAG fick RIDA på min underbara häst.
Precis som Tessan sa när hon fick rida sist så är han verkligen stadig som en klippa, positiv och frammåt.
Han tog till och med ett par halter och brydde sig inte ens om skänkeln när jag provade den vi en av starterna utan gick snällt frammåt.

Så tack vare att min häst är så underbart snäll, helt underbar och en häst på miljonen så har jag beslutat mig för att trots att jag blir förälder i juli att vi ska försöka behålla honom.
Finns ju andra som klarar av att ha unghästar och barn så varför inte jag?
Är ju ingen brådska med inridningen utan vi kan ju ta den i vår egen takt.
Mamma vill gärna ha honom 1 dag i veckan, R-M är helt underbar hon med och ställer upp.
Sommartid går de ju ändå ute dygnet runt på bete så då är det ändå en lugn period, bara kolla igenom kroppen och hovarna, borsta av och mysa samt spraya med flugmedel och ta någon promenad när kvällarna är svala.

Barki är Bäst!!!!

Barki är en klippa!

Idag har jag mått väldigt bra och jag var i stallet med Therése, Svärmor och så kom Rose-Marie också.
Började med att löslongera Barki som lite uppvärmning och för att få film på hans gångarter, sen la jag på sadel och han fick röra sig lite med den.

Sen var det nästa moment, Therése fick agera försökskanin och sitta upp på Barki för att skritta runt lite.
Barki har aldrig tidigare haft sadel på sig när någon suttit på honom, jag har suttit på honom barbacka ca 4 gånger tror jag det är.

Svärmor hjälpte Therése att komma upp så jag kunde prata med honom under tiden, hon började med att hänga för att sen sätta sig upp. Han stod blickstilla hela tiden och hon kunde rätta till sadeln och sätta sig tillrätta.
Så fick han självklart lite godis och så började vi gå lite försiktigt, han knallade på som han aldrig gjort annat stadig som en klippa!
parerade upp Therése och höll reda på alla fötter, gjorde halt och stod stilla och vi fick till och med spänna sadelgjorden ett hål med Therése kvar på ryggen! (behöver jag nämna att han stod stilla?)

Så skrittade vi några varv och så bytte vi varv och för varje halt blev det godis och såklart när Therése suttit av.
Vilken häst! jag kommer inte kunna sälja denna häst även om vi nu ska ha barn... han är verkligen en häst på miljonen... han har fångat mitt hjärta och jag kan vara trygg med honom även när det är barn runt om!
Lillebror kan leda honom och hjälpa till att borsta, till och med krypa in under magen på honom och ut på andra sidan utan reaktion!! (jo lillebror var lite för snabb för storasyster en gång på Lilla Ulveryd därför vet hon det)

Film finns på FB samt här på hemsidan. Bjuder på ett bildbevis här nedan!


Äntligen officiellt!

Nu äntligen behöver jag inte vara tyst längre..
Idag var vi på ultraljud och fick se vår bebis som sprattlade med ben och armar.


17/7-11 är den beräknad

Jag tror nog de flesta lyckats räkna ut nu varför jag valde att avbryta min Islandsvistelse och åka hem tidigare.
Tobias besökte mig en vecka på Island så vi får en liten "made in Iceland" och vi ser verkligen fram emot
att bli föräldrar!

"den" kunde stå på huvudet
<3