Foto av totto!

     
Min älskade häst och jag!  
        
       Blazing & Emelie         Rådisen" Loppan"                 Emelie & Belle tränar.

Idag var jag inne i stan en runda och lämnade in datan på skolan och så letande av studentkläder som jag lyckades hitta hmm.. snarare som mamma hitta! Det blev en vit klänning. 

Sen bar det av hemmåt och jag åkte till stallet med kameran i högsta hugg!
Fotade Emelie när hon tränade Blazing ca 10 min skritt på stora volter. Mest lite lydnad och balans sådär.
Såg riktigt fint ut!

Sen fotade jag Belles galoppövning många panoreringar *mums* så fick jag ta två av galopp passen (ca 6 min, 3 min varje varv) och träna min fältsits J*#¤% jockey läder hoppryttare ska ha! Höll på att flyga av hur många gånger som hellst!
Jag måste dessutom sett jäkligt rolig ut.. Emelies hjälm som säkert är 2-3 storlekar förstor nere över ögonen, såg bara marken och Belles hals inte vart vi va påväg, ett par förstora regnstövlar jag fått av pappa som jag va nära att tappa och inte nog med det jockey läder så knäna var under hakan! (jag skojjar inte!)
Jag skulle inte ha ridit bara fotograferat så det var därför jag inte var klädd för det. (för de som undrar) Men jag satt kvar så det blev ingen tårta där inte! =P

Så myste jag med Emelies lilla råtta "Loppan" sååå söt alltså! Vill ha en sån.. SKA ha en sån i framtiden =P

Sen fick Emelis fota mig och Jullan lite, har inte så många bilder på bara oss jue. Så det ska fixas. =P

Får hålla till godo med de som finns än så länge =)

fotomodeller och massage dag

   
                 Juli och jag gosar!                           KRAM! 
                    
                                         knasbollar!

Idag slöade jag lite på morgonen sen åkte jag med Mamma och Daniel till öppna förskolan och lärde mig baby massage.

Inspirerad av massage blev det massagedag för Juli idag, hon var lustigt svullen fram i bogen så hon kan ha blivit sparkad eller något.. ont hade hon så det fick bli helkroppsmassage istället för ridning.
Hon NJÖT! jag blev verkligen trött i armarna och händerna, min häst är så stor! Men jag kämpade på för hennes skull hon behöver det! Ska sätta in en "massagedag" varje vecka nu.
Hon var dock väldigt trött och hängig så hon fick sova inne inatt för att vila upp sig och hon verkade nöjd. Ingen feber iallafall.

Emelie och jag fånade oss lite med min mobilkamera ni ser resultaten här ovan.

Nu ska jag hitta på nått eller gå och sova. SKa ta ut Juli runt 8-9 samt åka in till stan och ha körlektion 14:10.. så håll er borta från vägarna. 

*hehe*


Hästsnack

 
                     Juli och jag!

Idag hade jag körlektion som faktiskt gick ganska bra tycker jag!

Sen hämtade Jezz och Liza upp mig och vi åkte hem till stallet. Liza kan prata med djur och skulle få prata med Juli om Juli ville prata. Och Juli var inte sen med det, de pratade en bra stund.. (nu fungerar de ju inte som med oss människor.) Men i stort sett allt som Liza sa att Juli sagt stämde in något grymt bra... och varken jag eller Emelie hade sagt något till någon av dem! Jag tjöt när Liza prata om Julis problem som toligen är orsaken till alla Julis skador som kommer och går... som dessutom suttit i ända sen hon var liten, kanske ända sen hon föddes! *snyft*
Men Juli har "lärt" sig parera upp det på ett sätt hon tycker är bra.. men nu gäller det för mig att hamna steget före och ta itu med problemet innan Juli gör det. 
Jag ska även börja rida mer på allvar och börja träna på riktigt för Juli behöver det. Det ska bli både kul och skönt även om jag kommer att behöva "lära om" mig en del. Jag är "för försiktig" det tycker även Juli.
Och vi ska träna ledarskap då hon mer ser mig som en kompis hon måste ta hand om. (ungefär) Vi värnar om varandra helt enkelt vilket resulterar i att vi krockar istället för att mötas på halva vägen.

Min lilla totto... Jag ska göra allt för att få dig bättre!
Juli♥

Mors dag...

 
Min älskling & Jag!     Jag i studentmössan!

Full rulle hela dagen näst intill...
Först jobba ett par timmar, sen stallet till Jullan och kolla till henne ute i hagen. Sen hem och städa och feja, fast jag fick mest ha lillebror ♥

Så kom det gäster och vi firade mormor och morfars bröllopsdag och mors dag samtidigt. Åt massa mat och tårta.. *burp..* och sitter nu och svullar chips.. det är inte klokt...

Nu får man iallafall ha studentmössan på sig =P
Väntar på att nått kul ska hända... vilket inte kommer hända just nu.. men "day dreams are free"

Avslutnings fest

Kan man nog kalla det iallafall.
Det var mösspåtagning och middag på skolan iallafall så bar det av med buss till arbis där festen ägde rum.

Dessvärre vad JB 3orna lite sega på att "festa" de satt ju bara och glodde på varann. *HAHA*
Jag och Emelie intog dansgolvet iallafall och ett par st hängde på efter en bra stund. Sen ville inte Emelie vara kvar och ringde efter skjuts men jag kände mig inte frestad till att åka hem.. kvällen hade ju inte börjat än...
Så jag hängde på ett gäng från klassen och deras kompisar ut på stan. Stannade till utanför världens bar och satt i gräset och glodde ett tag. Sen bar det av till Babyl house tror jag det hette. Mysigt ställe faktiskt, där satt vi ett tag och tjattra och efter en del diskussioner kring olika drinkar vad som var drickbart och inte fick Isak beställa in en drink åt mig.
Hans egna blandning blev det... vad var de nu då..? Nånting med apelsinlikör, seven up, och nått mer... fatta aldrig det där! *asg*
Aja det blev 2 sådanna under kvällen helt okej. Vissa blev bra på lyset och då talar vi inte om mig. Kul hade jag iallafall. Var hemma runt 01:30 de flesta hade bussar att passa om jag förstod det hela rätt. Inte lätt att höra exakt vad alla sa i den där "dunka dunka" musiken.

Nej nu är min frukost slut.. Dags att åka och jobba.. (kommer mera ikväll+bilder)

Tottis!

                 
Juli äter långt gräs!     Belle gillar läget!             Blazing mitt i blomstren!

Idag passade jag på att fota lite med mobilen i sommarhagen när jag släppte ut Juli där. De bara äter och äter och äter =P
I morgon kommer hovslagaren och ser över bakhovarna så får vi se om det blir skor eller om vi får fortsätta med easybootsen ett tag till.
Bråkat lite smått med vissa datorer idag och bränt ut skivor, tror det gick bra.

Sen bar de av till stallet en sväng till för att ta in Juli för natten. Hon ska ju skos på morgonen lika bra hon är inne och inte lerar ner sig totalt.

Snurrigt värre nu, mycket som händer:

Fredag 25 maj: mösspåtagning, samt avslutningsfest.
Söndag 27 maj: Mors dag med gäster.

Måndag 28 maj: körlektion
Tisdag  30 maj: körlektion
Torsdag 31 maj: körlektion
Söndag 3 juni: Daniels dop

Onsdag 6 juni: Emelie tävla
Torsdag 7 juni: STUDENTEN
Lördag 9 juni: Emelie tävla

Onsdag 13 juni: Juli åka till tandläkaren

Blir en del men så är det ibland =) Ser fram emot STUDENTEN

Sommarbete!

Idag fick tottisarna gå på grönbete över dagen och jag filmade till min film. Mitt i allt passade jag på att städa mina hyllor i sadelkammaren för att få plats med det nya jag fått från börjes. Gossade med Jullan som va så snäll när jag red runt nya hagen barbacka med bettlöst för att kolla läget.
Gick även en promenad med Daniel, skönt i solen!

I morgon ska jag köra en körlektion (bil) och boka tid för tanläkarbesök åt Jullan samt arbeta med dokumentärfilmen. Det blir full rulle men ändå kul =)

Vet inte mer vad jag ska skriva så jag avslutar innan det blir massa svammel =P

Uteritt på Kvistrum


Bellman och Emelie fotat av mig

Horse show idag, lite segt men ändå spännande. Blev inspirerad av dressyren... och fick dessutom veta att jag är sned till vänster då jag fick prova att sitta på en dyna över en bock som registrerade exakt hur man satt.. Mitt sittben på vänster sida gav utslag dubbelt upp än höger. Inte bra så det ska jag försöka tänka på och få bukt med. har troligen alltid varit sned... *suck* Men nu vet jag och kan göra nått åt det.

Idag var hela stall Kvistrum ute och red, ja nästan iallafall Roger och Jessica var ju hemma.
Jag & Juli, Emelie & Belle, Madde & Blasing det gick kalas bra! förundrad över hur duktig lilla Blasing är redan nu.

Jag och Juli ser nog inte ut som ett "vanligt skogs luffar par" Vi har allt möjligt på oss så vi liknar nog mer ett par vandrande julgranar eller nått mer än ett dressyr/skogs ekipage *HAHA*
Måste fixa en bild på oss när vi är "fullt utrustade" alltså!

Bellman var "dressyr häst" idag med knoppar och allt! Super fin! Emelie gör ett bra jobb med honom =D
På tisdag kommer Linda och behandlar hästarna dessutom, skönt att få Juli kollad igen det är ett tag sen sist nu men vi skulle ju avvakta och se vad som händer.


Nej nu är jag trött efter en lång dag med hästar, hästar och åter hästar, men avkopplande har det varit. Tagit paus från mitt skolarbete för att ta i med nya friska tag.

Chillevippen!


Jordgubbar och rabarber...


Natur bild tagen med mobilen

Ja de har faktiskt börjat komma nu, vårt rabarber land är proppat! Såg sommarens första jordgubbsförsäjare idag när mamma, Daniel och jag var och handlade i Norrköping. Tiden går fort... Daniel är snart 3 månader redan...

Och snart fyller jag år och det är ett evigt tjat om önskelista så de ska få de. Men det blir ingen enkel sak hehe.
VAD önskar jag mig? jo det som står högst på listan är ju naturligtvis en
Nikon D80 med objektiv (halvsystem kamera för den som inte vet) dessvärre dyr.
Så efter den kommer en
Fujifilm Finepix S9600 (också en halvsystem kamera) lite billigare och kalas bra att ha innan Nikon D80.
Sen är det bara pengar som gäller, Jullan behöver träffa tandläkaren (säkerhets syfte)
Får sitta och knåpa ett tag =P

Smaskar nu choklad och lime cola... *onyttigt* men ibland måste man få skämma bort sig själv och inte bara hästen. =P
Jullan har ju fått mycket nytt nu på senaste.
Sadel
Special sadelgjord
Stigläder
En teddypad
Träns
Sele
Easyboots 2 st. (skor att trä på)
vanliga boots
En egen termometer
Snoddar till manen
Pälsglans
Flugmedel men de är självskrivet nu när sommaren kommer
och massa mer småsaker som alltid går åt.

Dyra grejor en del.. men än så länge går det. Skulle vilja köpa in lite nya schabrak och benlindor även en lädergrimma och lite annat smått. Ett nytt bett är det snart dags för med så man har något att byta med ibland, det ska ju vara bra sägs det.

Snart dags för kalas sen blir det avmaskning i stallet ikväll så att de ska kunna släppas på betet vart efter. Vill ha lite bättre stadigt väder först.

Servett vikning och tossig totto...

       
Servett vikning                 Bellman i galopp                          Filmning 

       
 Jag och Juli                                Blasing hoppar!
 
Idag hade jag sovmorgon *skönt* Sen var det bara upp och plugga... och det gjorde jag!
Mamma kom in i rummet med en rolig idé om att vika servetter till små tröjor, hon hade hittat en beskrivning så hon tyckte JAG skulle göra dem. Hmm.. iallafall jag testade och det var riktigt kul men småknepigt innan man förstod hur det skulle vara. Men tjusiga blev dem.

Åkte till stallet och filmade Emelie och Bellman till min dokumentär, och så fotade jag lite med mobilen.
Tömkörde Jullan lite, det gick "sådär" idag. Hon tramsade med att snurra i tömmen och dumma sig mot matte så vi hade ett par duster om vem som egentligen bestämde. Men vi rede ut det och jag vann till slut och hon gick kalas på slutet!

Fotade Emelie och Blasing med som så duktigt tog galoppen och några fina och mindre fina skutt över ett litet hinder. Men den totton har nog inte sett några hinder förr heller...

Aja packar för fullt.. Stockholm och Idol i morgon igen *nervös* bye bye

En hel eftermiddag i stallet...

          
  Blasing longeras!                                                                    Såhär såg vi ut!  

Guu vad skönt! äntligen är de flesta skolarbeten klara. 2 uppgifter och 1 film kvar "bara".
Unnade mig iallafall en hel eftermiddag i stallet med Juli, borstade och friserade henne ordentligt och myste massor!
Så kom Emelie hem så jag var med och longerade Blasing, en riktigt go häst det där!

Det var så skönt att bara få koppla bort allt en stund.
På torsdag bär det av till Stockholm igen till Idol... *nervös* blivit hes så jag vet inte alls hur det kommer att gå... Men men det är sånt som märks. Lägger upp en bild på mig och Carro så kan ni se hur vi såg ut =)
Dags att sova! Chillevippen!


Idol i Stockholm...

       
Stockholm                Tunnelbanan             Vi kom fram!            Köar...! 
   
     Lååångt kvar..      Wooh snart framme!         Inne!

Helt oväntat hamnade jag där.. satt med näsan i skolböckerna när Carro börja tjata på mig om att  hänga med. Jag hade ju faktiskt inte tid.. skulle plugga hela helgen men mamma  tröck på och till slut sa jag "ok då.."
De beställde biljetter och dagen därpå (fredag) satt vi på bussen till Stockholm.

Väl i Stockholm var det ju hur mycket folk som hellst på centralen som sprang som yra höns.. *läskigt*
Vi kom slutligen fram till Blackeberg ett ganska så gulligt område måste jag säga där vi fick sova hos en vännina till Carros mamma som bjöd på god mat och var så snäll mot oss så!

Vi gick upp 4:20 och tog första tunnelbanan till Hötorget.. (skojjiga namn de olika centralerna har måste jag säga)
Vi var på plats ca 06:10 i kön och då var redan ja jag ljuger inte om jag säger att  MINST 1 tredjedel av torget var fyllt med folk redan då...
Vi stod där i kön och glodde och prata och käka vår matsäck och träffade ett riktigt trevligt gäng som vi språkade en del med. Vi försökte stötta varann lite allihop och jag tror det gick bra =)
Runt 14:30-15:00 kom vi äntligen IN i huset! fatta vi STOD 8-9 timmar i KÖ.
Väl inne var det ännu mera väntan! Nervositeten var inte så farlig ändå... Kom upp på andra våningen... meeeera väntan...

Till slut var det min tur.. jag gjorde ett litet misstag då nervositeten tyvärr tog över inne i rummet. Tappade bort texten och de blev kaos i huvet men jag körde på ändå, tog i från tårna iallafall
Och jag gick vidare!!
Hade inte alls väntat mig det..
Väl nere vid kontoret visade det sig att även en från "gänget" vi träffade i kön också hade gått vidare =D
Så på onsdag blir det Stockholm igen så får vi se vad det blir.
Om det blir en resa till eller om äventyret får sluta där... det får vi se...

Nu händer det mycket...


Emelie Persson fotade mig för ett tag sen!

Slutar tidigt och åkte till Juli och gnodde vinterpäls och provade lasta henne, det gick super bra! hon var inne med 3 ½ hov i transporten! Den sista var halvt ute på lemmen men jag nöjde mig med det =D
Så duktig så!

Och inte nog med det.. satte mig och började plugga här hemma men då kom Carro det buset med att jag ska med till Idol audition på lördag.. så i morgon bär det av till Stockholm!.. Jag kommer säkerligen inte komma med men en kul grejj iallafall =)
Lite hastigt bestämt sådär på kvällskvisten....

Så packar väskan och ger mig av till storstaden på äventyr!
Weeiii!
Kul att få se sig om lite =)


Kram kram


Foto/akvarell kurs på Island...

         
                Naturbilder av mig..

Jag har alltid velat åka till Island, drömt om det ända sen jag var liten och drömmer om det än!
Naturen varkar vara så himmla vacker.
Och så hittar jag nu en sommarkurs i foto/akvarell som pågår en vecka på Island!  (29 Juli - 3 augusti)
Fatta en hel vecka på ISLAND med kameran i handen...!

Jag tror jag dör! Jag VILL, VILL, VILL!!
En vecka kan Juli vila, bara någon tittar till henne ute på betet så klarar hon sig utan mig...
Men varifrån ska jag få tag i en bra digitalkamera (de är dyra) samt 11 000kr?!?
Dethär är en kurs jag verkligen skulle vilja gå! *nedrans*
Så typiskt att det ska vara så dyrt med utbildning när man väl hittar en kurs man verkligen vill gå...
*snyft*

Slut på ideér...


Ett ljus jag fotade hos min mormor en helt oredigerad bild knäppte den så

Idag gick jag upp tidigt och åkte till stallet dit veterinären kom och vaccinera Juli. Juli som inte ens vickar på öronen för sprutor va så snäll så. Inga problem, fixa färdigt stallet och åkte hem för att åka till skolan.

Väl i skolan försökte jag plugga som en annan pluggis men det gick inget vidare. Komplettering på en uppgift... *skriker*
Kommer aldrig hinna till nästa vecka! inte när jag har 2 filmer att göra... *hjälp!*

Kom hem från skolan och tänkte ha en kväll med pluggande vid datan men då ringer Emelie och säger att de är påväg hem med en häst. (de som bara skulle titta =P, inte ta hem första bästa.)
Så jag åkte dit, fin liten kuse men som kommer kräva en hel del jobb. Jullan blev bitchig som vanligt när det är nya ston i närheten. Pep och sparka i väggen innifrån boxen, tur hon är barfota nu annars hade väl skorna flugit av...

Åkte hem och skulle plugga igen vilket jag gjort nu varenda dag/kväll/natt men är så himmla trött så jag har nog bara fått ner några meningar här och där. En rejäl sovmorgon skulle vara på sin plats... då skulle jag orka fixa "skiten" på en gång.
Har nog just nu tagit mig lite "vatten över huvudet" med skola och jobb på en gång. Men jag gillar mitt jobb ändå.
 Får se vad det blir av det hela...
Dags att sova nu...

Ett litet blötdjur...

  
Är dom inte bedårande mina små änglar!

Idag hade man lite sovmorgon för att sedan sätta sig vid datan och plugga... var iväg och jobbade 1 timme och åkte sedan till Juli. Hann precis mocka färdigt då sprack himmlen upp och det blev ösregn! Jag blev lika blöt som ett blötdjur! stackars lilla mig... blöt och kall.

Stannade hos Emelie tills det värsta lagt sig och åkte hem för en varm skön dusch och sen lite mera "plugg" vid datan... Mamma och jag tog en tur till Norsholm och lämnade lite prylar i återvinningen och gissa vad! Jag övningskörde i regnet. Välbehövligt... uppkörningen står ju runt knuten och lurar..

Kom hem och slog mig ner för att plugga igen.. är bara så nedrans trött på detta nu! Plugga är det enda jag gör om kvällarna! *suck*

Inga mer RFSL kvällar här på ett tag... de som va så skojj... rocka loss på dansgolvet bara *ler*

Men ett stort dragplåster är ändå att det närmar sig studenten... det ska bli såååå skönt!
Jobb, jobb och åter jobb =D bara jag slipper sitta på ett kontor och sortera papper och inte göra ett skit så är jag glad.
Jag vill starta eget! Det längtar jag verkligen efter har stora planer och vet verkligen hur jag vill ha det. Men det tänker jag inte avslöja här och nu. =P


Ne nu ska jag plugga lite till sen ska jag sova veterinären kommer till Juli i morgon och ska ge henne den årliga vaccinationen.


Som en sommar dag!

                           
Jag (trött) i fin tröja.      En glad lillebror på biltur.    Solnedgång

Gick upp tidigt och åkte till jobbet där det redan var full rulle. Hästar skulle lastas och åka iväg det är visning nu i helgen. Håller tummarna för Hinni och gänget!
 Fick en riktigt tjusig tröja av Lena som är jätte fin, tack tack, tack!

Åkte hem och bytte om och åkte till min kära Juli. Men innan jag gosade med henne tog Emelie, Madde och jag tag i vår nya sommarhage och fixade tråden i den. Guu vilka taggiga buskar det kan finnas!
Men klart blev det bara lite sly och buskage som ska bort vid tråden så elen kommer runt ordentligt. Sen är det bara för hästisarna att smaska gräs!

Filmade lite till mitt skolarbete och jag tror det blev bra. Tog in Jullan och försökte få av lite mera vinterpäls och det gick nog bra för det var som ett moln kring oss och jag var TÄCKT med hennes päls!
Gjorde oss klara för en ridtur med sadel och så bettlöst efter att ha fått på bootsen så att säga. Men vi börjar få in snitsen på dem nu.

Hade tänkt ge mig ut i bettlöst barbacka men det var ett tag sen vi gav oss ut själva på ridtur samt att hon är ganska så pigg och glad!

Red iväg och mötte Hasse på vägen som hade en trevlig mysstund med Juli, och så red jag hem till mig så Daniel fick träffa Juli, det blev tyvärr inga bilder men Håkan, mamma och jag vet ju. Skrittade mest men vi travade lite smått med och hon gick kalas!
Fixade klar stallet och rullade hemmåt men passade på att fota lite på vägen =P
Och så blev de lite bråk mellan mig och min dator...


Ge mig ett eget liv och ett hus...

                         
Julis öga.. så klok och fin...         Julis nya sele (mobilbild inte så bra vinkel )

Juli har fått en ny sele, det är en bättre begagnad men super fint skick. Var ute och tömkörde i den i går hon gick kalas bra, nästan piaff på töm!

Full rulle i skolan... slutspurten... en vecka kvar sen ska de vara klart för betygssättning... *nervös*
Funderar på att söka stipendie för att kunna få ett "startbidrag" till min framtida studio.
Hade jag råd skulle jag köpa en kamera direkt samt fixa en studio här hemma och vem vet.. man kanske skulle kunna få ihop ett eget företag. Jag har mina små planer men tänker inte avslöja alla så någon tar min idée!

Känns inte bra nu.. Vill bara hemmifrån och ha nått eget.. Jag gör ju inget annat än sitter instängd på mitt rum här hemma. Annat vågar man ju knappt göra... är det inte den ena som är på dåligt humör är det den andra... och de gör ju inte mig mer uppåt...
Det är tur jag har min häst så man har någonstanns att ta vägen och kunna känna sig hemma en stund iallafall.

Jag vill ha ett ordentligt jobb med fast inkomst, jag tar vad som helst! bara jag tjänar tillräckligt för att kunna flytta hemmifrån och klara av det samt hästen.. Utan hästen skulle jag inte kunna leva.. Hon är mitt allt trots våra motgångar. Utan henne vat jag inte vart jag stått idag... Inte här iallafall så mycket vågar jag säga...

Ge mig ett EGET liv.. ett eget boende och en fast inkomst så är jag nöjd sen..
Sov gott  MVH Sunnasol, instängd på rummet... 

Du underbaraste!..

       
             Juli och jag tränar dressyr            MC livet igen!            Den åkte jag på!

Kära lilla häst.. vad skulle jag göra utan dig!?!
Red dressyr igår (måndag) på Juli inne i vår fin, fina paddock hon gick hur bra som hellst, är riktigt stolt faktiskt! Och jag har Emelie att tacka för de fina bilderna! 

Hon var frammåt, villig till att arbeta och trampade under sig riktigt fint även om jag fick påminna lite då och då. Men jag kan inte begära hur mycket som helst i och med att vi inte tränat så jätte mycket! Är stolt över MIN fina häst!

Idag åkte jag med Jasse i 1a maj tåget. Härligt att åka MC igen! Spanade sedan på fina bilar och så myste jag i stallet med juli. Och nu.. ja nu sitter man och pluggar som en mupp.. studenten står bakom hörnet...
*sätter näsan i böckerna*