Shopping

Har suttit och nätshoppat lite... är ju nästan farligt hur busigt enkelt det är att bara klicka hem lite prylar.
Eller ja... så lätt var det inte fick ringa och dubbelkolla vissa storlekar och färger som inte gick att beställa via hemsidan som de var så himmla gulliga att ordna fram åt mig!
DET kallar jag service! =D
Får vi hoppas det kommer snart men bad ändå om att de skulle invänta alla varor så vi får allt samtidigt iaf, var två saker som var på ingång till lagret som för tillfället var slut.
Ingen av oss som skickar efter har ju tok brådis med att få hem sakerna, jag märkte ju igår när jag red Barki att vi har lite jobb med styrningen så att säga och tänker inte sätta på honom bett sålänge han låser nacken sådär.
Han har troligen kommit på att han kanske kan komma undan när han gör så men si det gick inte igår *hehe*
Så det blir enbart bettlöst fram tills han accepterar att jag bestämmer även uppe på ryggen ev får jag rida med både bett och bettlöst med 2 olika tyglar en tid också. Vi får se vi skyndar långsamt, kan ju ha varit en tillfällighet för just denna gång med =)
Så bara grejorna kommer blir Barki bortskämd ännu en gång *haha*
Lite av det jag beställde. Kan ni gissa vilken färg det blir på lindorna? =P

Dags för Barki

Idag red jag Barki i paddocken helt utan hjälp... tänkte berätta om hur det gick...

Tog in Barki som tyckte det var lite jobbigt att vara ensam i stora stallet men han stod ändå snällt i stallgången sålänge inte matte vände ryggen till.
Gick ut till ridbanan där ja kontrollerade kommandon och longerade honom vilket fungerade jätte bra, han travade till och med på volten runt mig!
Skulle sen sitta upp och först gick han runt lite men så fick jag honom att stanna och stå helt stilla. Han svarade på skritten direkt och gick super stadigt frammåt, dock kom han in i sina gammla vanor med att vrida huvudet till vänster och låsa fast nacken och inte gå att rubba, han skrittar trots detta snett frammåt... Så vi fick ta en diskussion om det. Ska tillägga att jag enbart rider honom med bettlöst ännu.
Hade just fått honom att släppa låsningen och skulle skritta sista långsidan när han helt utan förvarning EXPLODERAR rätt upp i luften och i luften gör någon annan sorts språng, jag var såååå nära på att åka av, dum som man är hade man ju inte helskodda ridbyxor på sig heller.
Men jag tackar för den fina man han har som fungerade perfekt som handtag för efter de där skutten la han iväg i galopp först gick det i "rejserfart" sen blev det en vanlig galopp. Sååå härlig!
Valde i detta fallet att bara driva på  honom istället för att ta en "dagkamp" och försöka sakta av när jag bara hade sidepull träns på honom. Kändes ärligt talat väldigt meningslöst så det var bara att hålla sig kvar och driva.
När han väl sprungit av sig lite blev han lugn som en filbunke och gjorde allt jag bad om, skrittade frammåt och tog flera halter och svängde åt båda hållen. Så när halten fungerade som bäst satt jag av och gav honom lite musli som belöning.
Gick med honom för att skritta av och han var såå nöjd och stolt, för att inte tala om hur stolt matte var! Det fungerade ju! =D
Älskade, duktiga, busiga, och mysiga häst! <3

Bara för att jag saknar dig...

Har städat bland alla hästgrejor och minnena väcktes till liv så bara därför får ni en rejäl bildbomb på världens finaste. Bilderna är osorterade i inlägget..
*Holiday July*
2001-2008
Älskar dig min finaste ängel! <3

Till salu m.m.

Ja här händer det inte mycket just nu men det gör det däremot runt omkring.
Barki har fått nya skor och han skötte sig exemplariskt, dock lite nervös över att vara ensam i stallet så vi fick ta in en kompis och då gick det bra. Han är helt underbar min älskade lilla kuse bus. På fredag ska vi se om jag vågar mig upp på hans rygg =)

Loke växer och busar en hel del och lär sig nya saker för var dag, idag provade han på havregröt med päron och banan smak och hjälp vad det var gott! Redan 1a tuggan hörde man *mmm* och smaskande. Hela portionen tryckte han i sig min gullis <3
Behöver jag säga att jag längtar tills flytten är klar? Det kommer bli helt underbart! och gissa om Loke och jag ska vara ute, vem vet kanske kan vi flirta in oss hos grannen och få plaska i deras pool i sommar iaf Loke och jag ;)
Har gjort en rensning i stallet, kika nedan och hör av er om ni hittar något intressant.
Priserna är diskuterbara och är även öppen för ev byteshandel.
TILL SALU

SÅLD
Nytt Halstäcke Horse pro aldrig upp packat.
Storl M.
Fästs med kardborre i täcket.
95 kr exkl frakt



Stor mankam
Perfekt när man ska frisera ex en fjording, ej namnmärkt, endast använd någon enstaka gång.
7kr

allround syntetsadel, Maxam easyfit GP.
Sutten i max 10 ggr.
17,5 tum med utbytbara järn, alla 3 medföljer.
2000kr exkl frakt

Dressyrschabrak storl full, märke Threadstone
Dock två hål på undersidan men inget som stör funktionen. (se bild 2)
Ser dock ut som om det är blekt på bilden men det är pga blixten.
70kr exkl frakt
SÅLT
Allroundschabrak storl 17 tum men känns mer som ponny, aprikos(?)
40kr exkl frakt
(några fläckar som tyvärr inte gick bort i tvätten)

SÅLT
Ljusblått allroundschabrak, storl full
40kr exkl frakt

Svart virkad huva, storl full, 20kr
Pannband storl ponny 20kr SÅLD
sadelgjord i tyg till ponnysadel(?) 80cm 20 kr
westernbett(?) storl 11,5 100kr
tungfelsgummi 15kr
soft correction 80kr SÅLD
bettskivor nya, storl ponny/shetland? 5kr SÅLD
korta koppjärn till Thorowgood
250kr st eller 450 för båda


SÅLD
Halsring storl full
Några extra hål gjorda samt ringen är ihopsvetsad.
50kr exkl frakt



Skrittäcke Mia´s ridsport storl 135, vinrött med marinblå kant med guldpaspoal sparsamt använt, enstaka hårstrån som ingår i priset ;)
300kr exkl frakt


Allroundschabrak storl full, sparsamt använt
100kr exkl frakt