Jag vet att livet måste gå vidare...


Jag saknar dig min älskade häst! kom tillbaka!

Mitt liv är omtumlat och jag vandrar som i en dimma, jag vet inte riktigt vad jag gör, varför jag gör det eller hur jag gör det.
Jag vet att livet måste gå vidare men det är så jäkla svårt!
Mitt liv har kretsat kring Juli hon har alltid funnits där för att trösta mig, bära mig genom skogen på sin rygg och låta mig höra hennes hovslag, hennes andning och naturens alla ljud för att lugna mina sinnen och må bra och känna stressen rinna ur mig.

Nu finns hon inte här och ingen annan häst kan ge mig det som hon gav mig. Ingen är så trygg och säker som hon.
Juli gjorde allt för sin ryttare och även om hon blev rädd så höll hon alltid koll på att ryttaren skulle sitta kvar jag föll av henne 2 gånger under de 4 år som jag fick tillbringa med henne. 
En gång då jag och Madeleine Nordh var ute i skogen i början av Julis inridning och hon blev rädd för en vatten pöl och råkade hoppa över den och springa rakt in i all sly så jag fick ett mindre träd mellan sadeln och benet så jag gled av henne och nerför trädstammen.
En annan gång när jag stod på kvästad och det började ösregna så red jag barbacka och hon tvärvände men jag satt kvar i sken (enda gången hon skenat med ryttare) ända till stallet där hon gjorde en lov runt så jag åkte av men då gick vi tillbaka till samma plats där jag tog mig upp och hon fick skritta med mig på hela vägen tillbaka till stallet igen.

Jag vet att jag får låna Quinnie och Mirazon hur mycket jag vill och när jag vill men det är så jobbigt att gå till stallet utan att Juli är där och Mirazon är ju inte ens klar för ridning än och Quinnie är inte alls samma sak som Juli även om hon är hur lugn och go som hellst.
Gordon får jag låna av Madde om jag vill men han känns så liten och jag känner honom inte så bra heller, visserligen gammal ridskole häst och egentligen bra för mig som är så ringrostig och behöver påminnas om hur man verkligen rider en häst.

Vi får se hur det blir... livet måste som sagt gå vidare men utan min älskade Juli bli det tufft...

Du är saknad Juli! <3


Jag vet inte alls vad jag ska göra eller ta vägen... Jag mår inget vidare alls fast jag vet att Juli äntligen har det bra och springer på de evigt gröna ängarna utan smärta.
Men saknaden efter henne är extremt stor... jag har gråtit massor sovit ca 4 timmar inatt om ens det trots att Tobias varit vid min sida... gråter ännu kunde inte ligga kvar i sängen så jag gick upp och satte mig under en filt vid tvn men jag tittar knappt på tvn.

Känns som om jag har tappat en del av andledningen till att leva... Juli var verkligen mitt allt det är för hennes skull jag har kämpat så för att få ihop pengar för att hjälpa henne med hennes ryggproblem. Vad ska jag nu göra om dagarna när jag inte har min älskade Juli vid min sida..? Juli som var så underbart bra på att lyssna och trösta.. min bästa vän i vått och torrt... var de tvunget att bli såhär?!?...

På ett sätt vet jag att det var en mening med detta... det var nog meningen att Julis tid var inne... Jag har gjort allt jag kunnat och hennes sista vecka i livet var mer eller mindre en form av spa behandling. Nya skor, equiterapeut behandlig och en "skanning" som hjälpte henne att få smärtorna att släppa lite. Tyvärr fick jag aldrig veta om det gjorde någon verkan men jag vet att Juli tyckte om det då hon nästan somnade vi behandlingen.

Min älskade lilla häst! <3 kan inte tacka dig nog för allt du gett mig!....
Holiday July forever and ever!


Holiday July



R.I.P
Min älskade häst!

Tack för alla underbara år och allt du lärt mig Juli du är nummer 1 nu och föralltid!

Idag somnade min käraste häst in på Marbys hästklinik...

Hittade henne intrasslad i taggtråd på morgonen och det var ingen vacker syn... veterinären kom men vi hade handlat helt rätt allihopa och lagt tryckbandage m.m.

Väl på kliniken berättade jag om våra tidigare problem och de fick se vad som hänt nu och jag fick ta mitt livs svåraste beslut på plats...

Juli somnade lungt in med Emelie och veterinärerna vid sin sida (vet inte hur jag ska kunna tacka dig gumman!)
jag klarade inte av att vara där just i ögonblicket, jag var med när hon fick lugnande sen inför det sista så gick jag men kom tillbaka när allt var över och klappade om henne en sista gång innan jag åkte hem med en sko, en grimma och en toffs av hennes vackra man...

Du är saknad gumman...
(en av de sista bilderna som togs på oss två tillsammans för några dagar sen)


  Juli nybadad och friserad  None  None 

Tack för allt gumman!




Djur och åter djur..

 
Nu har det varit både mycket och lite att göra, min älskling har varit hos mig i flera dagar och det var varit super mysigt. Juli har fått gå och gotta sig i hagen och bara äta och vara häst men tyvärr så tål hon verkligen inte regn längre inte ens lättare skurar så jag vet inte vad jag ska göra. Kommer jag med ett täcke går hon bara undan hon vill verkligen inte ha det på sig.

Nu idag hade jag en tjej ute som "skannar" hästen hon har några instrument som sitter i änden av några långa sladdar man får fästa vid hästens ben och ett pannband i pannan. Så skannar hon hästen med hjälp av en speciell data som mäter hästens energi flöden m.m.
Hon hittade väl inget direkt nytt förutom att jag nu vet varför Juli alltid har haft "ansträngningshosta" hennes smärtor går från ryggen ända ner i bröstet så därför hostar hon vid ansträngning... min stackars häst...

På torsdag nu bär det iallafall iväg till kliniken jag hoppas de kan hitta vad som verkligen är felet..

I helgen flyttar en av katterna, lilla Tindra får ett nytt hem då hon inte riktigt trivs med sin något energiske bror som inte är så snäll alla dagar mot henne. Istället flyttar "Bollen" in hos oss Theodor och Tindras bror så får vi se hur det går.

Blääääh!

Så jävla typiskt! (ursäkta mina ord) nu är det någon nedrans busstrejk i hela sverige så Tobias och jag kommer inte fram till Örnsköldsvik så som det var tänkt... sista milen är det nämerligen bussar som går istället för tåg... *suck*
Jag hatar sånthär inte nog med att jag mår dåligt av mina arbetsförhållanden, ovissheten med Juli om hur det ska gå, nee då ska mina förhoppningar om att få åka iväg gå i kras med! Vilken härlig semester (eller inte!)

Känns som om hela jag är någon form av botten napp det är alldeles uppenbart att inte ett skit ska få gå bra för mig och fungera bra nån enda gång i ett par år. Alltid ska det vara något skit... otur med djuren har jag jämt haft så snart kommer jag väl inte heller ha ett enda djur kvar...

Jag känner mig så jävla misslyckad när allt bara går åt skogen... förlorar jag Juli förlorar jag allt....

Jag vet varken ut eller in...


Min älskling efter sin massage

Ena stunden vill jag bara tjuta, andra stunden vill jag bara fly från allt, och den tredje vill jag bara att allt ska vara över.
Idag var equiterapeuten Linda hos oss... hon skulle känna igenom Juli men Juli markerade tydligt att hon inte ville vara med om det.
Lyckades efter 1 ½ timme med genomkänning, magnettäcke, akupunktur, laser och massage komma fram till att hon har ont i hela bakdelen och att de strålar ut i ryggen ända ner i bak knäna... Men vi blir inte kloka på varifrån de kommer...
Min stackars lilla totto!! :'(

Jag är så ledsen och helt kluven för jag vet inte vad jag ska göra över huvudtaget... Jag gör det jag kan och vill verkligen göra ännu mera men jag kan inte... det tar stopp nu... jag har verkligen gjort allt... Jag vet inte hur jag ska kunna berätta för stackars Nathalie... (hon läser säkert här med men jag måste ju berätta allt ändå)

Nu har jag även masserat in hela julis rygg och bakdel ända ner över knäna med arnika och jag kan lova att min höger hand som inte mår så bra inte är bättre av det... (men jag gör allt för min häst!) så nu sover hon inne i natt för att i morgon eftermiddag flyttas till betet över helgen när jag och Tobias är iväg på en resa och sover på hotell. =)

1000 frågor och en knut i magen...

Jag är så nervös... på torsdag nästa vecka bär det av till Mantorps kliniken... tankarna bara far runt i skallen på mig...
blir hon utdömd? vad gör jag då? hur blir det? vad gör jag med alla saker? vad ska jag göra då när jag ingen häst har?
kan det finnas något att göra ändå? kan hon bli helt bra? kommer hon att kunna ridas över huvudtaget om hon kan bli fri från smärtorna? går det då att avla på henne istället? kanske få en fin avkomma att rida in som håller bättre?
 
Det finns 1000 frågor till... på ett sätt är jag rädd för svaret för någonstanns känns de som om att jag redan vet...
Jag hade tur... Jag fick låna/hyra en transport av några bekanta. (Tusen Tack Hans med familj!!)

Jag har sån tur så Jezz ställer upp med sin bil och som chaffis om jag inte får köra själv såklart.
Men Jezz är en sån vän som man verkligen kan ha med sig om det blir tråkiga nyheter för hon vet hur mycket Juli betyder för mig och låter mig tjuta hejdlöst om jag så behöver och tar hand om Juli på bästa sätt till 100%
Och hon lyssnar så bra på alla så hon snappar upp sånt som jag kanske missar.
Vi får se vi ska varken skrika bu eller bä just nu. Nu ska jag bort och slänga till Juli mera hö ute i hagen innanjag åker efter några balar till.

Varför min älskade lilla häst...?

Åhh dumma lilla häst!
Idag kom hovslagaren 6:30 och skulle sko Jullan... det gick ganska bra förutom att vi blev tvugna att bremsa för att kunna ta bakfötterna... Min tottis har ont i korset igen... Jag vet snart inte vad jag ska göra med henne! Jag har testat nästan allt! slängt ut över 12 000 på bara behanlingar om inte mer! Fråga mig inte hur jag haft råd för det vet jag inte... men på något sätt har jag lyckats åt min älskade häst...
Jag börjar undra om det är dags att ge upp... nu är det sommar, nu är det inte kallt med minusgrader, klarar hon inte ens några regn skurar är det kanske ingen ideé det är ju inte humant för en häst att gå med täcke dygnet runt året runt...

Hon stod inne i natt men ändå är det såhär... Hela hästen sjunker när jag trycker lite lätt uppe i korset och på de punkter jag är visad att kolla. Jag förstår inte hon har vilat massor, vi har promenerat och jag har tagit några lugna turer barbacka och hon har pinnat på och tyckt livet varit super kul! Hon har musklat sig fint och lagt på hull men inte för mycket än så det ska inte vara det.

Veterinärer kan inget hitta, kiropraktorer kan inget hitta, kliniken kan inget hitta, IR-terapeuten hittade problem i hennes muskler och kunde hjälpa henne men de är dyra grejer, Jag hittade Linda en equiterapeut som är underbar som hittade problem med Julis muskelatur... det sitter i hela kroppen och går runt, runt... Ska ta ut henne så fort jag kan men plånboken tryter.

Nu öser regnet ner... täcket kommer nog inte så emot så här mycket regn... Jag måste iallafall bege mig bort till stallet och hämta hem henne till betet iallafall om jag inte kan få tag i bil o transport+ lasthjälp och ta med henne till vikbolandet, men det blir inte lätt...
None
______________________________________________________________________________________
Det blev ingen resa till vikbolandet... Jag fick jaga hö till Juli och fick rådet av vår terapeut att ha henne inne idag och inatt med täcke och om hon ska ut i ruggigt väder ha täcke på henne då. Terapeuten kommer på onsdag morgon och ska gå igenom henne så får vi se..
Hon var inte bättre nu frammåt kvällen iallafall trots massage med arnika, fleece täcke och små promenader med regntäcke så hon står inne och mummsar hö i natt med så får vi se i morgon. Hon ska få gå ut i fållan med täcke några timmar oavsett väder iallafall medans jag ska sitta i telefonen hela morgonen sen och ringa hästkliniken och rådfråga om vad jag ska göra. Jag måste få en utredning på detta nu! Jag har gjort allt jag kan men nu kan jag inte göra mera...

Linda Equiterapeuten kommer ut på onsdag.
Hoppas på en tid på kliniken.
Ska ta ut en som kan ta reda på om hästen saknar några viktiga ämnen i kroppen eller nån form av orsak som kan finnas (någon ny metod jag hört talas om)
Och jag ska ta ut Lotta vår IR-Terapeut
allt detta ska jag göra om inte veterinärerna kan hjälpa mig hitta något, och blir ingen av oss klokare kan jag med gott samvete säga att jag provat allt. Har tidigare haft ute veterinär, kiropraktor, varit på klinik m.m. men ingen har blivit klokare.. går det inte denna gång kommer det aldrig mer att fungera...

Snabeldraken och golvmoppen...

Uj uj... nästan en turdag... Vaknade med min käraste brevid mig i morse såå mysigt! men jag hade skallebank och värk i min hand för att sedan upptäcka att jag har en visdomstand påväg *sur*

Men ändå verkar de va lite av min turdag (solen skiner inte men äsch) åkte till jobbet trots att jag är lite ut gängorna och 30 min senare fick jag kila hem!
Så nu ska jag nog ta och passa på att knäppa på lite musik och ta ett par städtag till mina katters stora förtret, de avskyr snabeldraken och golvmoppen. *hehe*
För i morgon bär det av till Jezz! *trallalalala!* måste ladda kameran! =P

Ska lägga mig tidigt ikväll för hovslagaren kommer i morgon kl 6:30! Hoppas bara Julis skor sitter kvar nu när hon går i nya hagen, får följa Sissels råd och ha boots på henne de första dagarna så hon inte trampar av dem.

Ne nu... bered dig på en strid mot dammråttorna... Snabeldraken här kommer jag!!


Ge mig ett nytt jobb!...

Jag vill inte längre jobba på donken, jag vill ha mera variation, faktiskt så skulle jag kunna sitta på ett kontor och redigera bilder dagarna i ända för då fick man iallafall fika raster och kunde prata med övriga på arbetet iallafall. (Hade praktik på sjöfartsverket för något år sen)
Ne jag är en aktiv människa som vill göra saker men kanske inte yra runt som en yr stressad höna och knappt veta vad jag gör och varför. Jag jobbar mer än vad jag tjänar på det känns det som, jag får ju betalt men det är banne dyrt att leva...
Jag vet!... att ha en häst är dyrt ni behöver inte påpeka det, men Juli är mitt liv.. utan henne hade jag inte varit den jag är idag det svär jag på. Jag behöver bara hitta ett bättre jobb med regelbundna tider (kan tänka mig skift också, bara det att mc donalds tider inte kan kallas för skift för 5 öre, snarare slumpmässiga tider enl mig...)
Har sökt hur många som hellst men just nu har de sommar arbetare och vikarier m.m. så de lär väl inte höra av sig fören efter sommaren om ens då...

Ibland får jag för mig att det hade varit lättare att vara arbetslös och kunnat ta lite strö jobb här och där, fixat ett extra jobb kvällar och helger och så bygga på det på något vis. (önske tänkande jag vet!)
Men det finns massor av vikarie jobb och sånt just nu.. bara man har kvalifikationerna så att säga....

Får se hur dethär ska gå... Jag behöver få upp en struktur på mitt liv... måste just nu planera NÄR jag kan rida Juli, NÄR jag kan träffa Tobias och NÄR jag kan städa. Det är inte kul att behöva sitta med näsan i almanackan varenda dag och peta in allt man ska göra och hinna med. *suck*
Har du ett jobb att erbjuda så säg till fortare än kvickt!


20 ÅR!!

Födelsedag!


Woho nu är jag 20 år! (blev jag inatt 00:01)
Fick fullt med folk i sovrummet, frukost på sängen och skönsång att vakna till och ett och annat paket och kan du gissa vad jag fick att äta?!? smörgåstårta! *smaskens*

Har haft några besök under dagen Josse och Tessan har varit här och det var super trevlig och eftermiddagen väntar flera gäster så jag har gjort tårta!


Blääch!...

Idag blev hela dagen konstig...
Ska jobba eftermiddag och jag HATAR sådanna dagar för jag hinner aldrig avsluta det jag börjar med.
Idag skulle jag gå upp tidigt åka och ta hand om och rida Juli sen åka hem och städa, diska, tvätta.
Men mamma o Håkan kom och hjälpte mig klippa gräs o få fjutt på kökslampan så planerna sprack, fick en maskin tvätt, disken, och förrådet urstädat istället. Jullan fick en ryckt och lite gos mer hann jag inte med.. Jo jag åkte till Blacka och handlade inför i morgon och tankade bilen..

Och nu ska jag strax byta om och åka...