Lycka!

Idag hade jag fullt upp i staden halva dagen men eftermiddagen/kvällen avslutades i stallet.

Barki fick komma in och bli fin och eftersom han tyckte tömkörningen var tråkig sist och inte alls tyckte han skulle gå dit jag ville så bestämde jag mig för att sitta lite på honom istället.

Slutade med att vi skrittade två små varv utan ledare!
Så duktig han är min lilla häst, han provade ju iofs att bocka en gång men märkte att matte satt kvar så då var det inget kul längre.
Avslutade med 2 varv med ledare och 4 st halter som satt klockrent!
Med andra ord trivs min häst bättre med ryttare än med tömmar.. (skumt)

Bilder från idag.
  


dagarna rullar..

Idag har jag haft fullt upp, haft tvättstugan, varit i stan och handlat, tvättat lite till, och varit på middag hos svärmors mor.

Nu är det iallafall bara en vecka kvar tills jag ska åka till Island, har packat ner mina ridkläder nu är det bara vardagskläderna kvar.. Nerverna börjar krypa fram ännu mera och folk har delade meningar om flygning så vet inte vad jag ska tro.

I morgon blir det kvalitets tid med Barki och så hoppas vi på ett gäng bilder med!
Nu ska jag ta hand om mitt viljd djur till kattunge Tux...

Barki fick besök idag

Idag kom Christer Barkis förra ägare och hälsade på i stallet, tror Barki blev lite glad även om han verkade mer intresserad av att få komma ut ur stallet =P

Kändes som om att Christer tyckte han hade det bra och de stod och gosade en stund i boxen.
Jag hoppas de kommer och hälsar på flera gånger! Tror nästan jag får ta mig en tripp upp dit för att hälsa på alla och även hästarna. Saknar iallafall Rakel (Barkis mamma) en del..

Nu är det bara 9 dagar kvar tills jag åker till Island och nerverna börjar sätta in.. jag har aldrig flugit förut så är ganska så nervös inför bara det, men det värsta är nog att vara ifrån alla nära och kära samt alla mina djur (4st) men jag vet ju att de har det bra allihop!

Nu är det snart dags för näst sista dagen på jobbet längtar INTE dit..


Bjuder på en bild på mig och Qunnie när vi övar bågskytte 1a gången.

ISLAND

Gissa om jag är lycklig!
Åker till Island och jobbar i 3 månader.
Kommer att bo hos en familj som verkar urgullig, där jag kommer ha mitt egna rum, jobba mån-fre i stallet med 10 st hästar varav någon/några som ska ridas in är efter en av islands mest kända hingstar 
Þristur frá Þorlákshöfn

Det ska bli så kul men aj vad jag kommer sakna alla här hemma i Sverige...




Min lilla totto häst!


Barki börjar växa till sig!
Ska tömköra honom i helgen vilket vi inte gjort sen i vintras nu så det blir spännande. Ska sätta igång nu med lite mer intensiv träning för honom en kort period för troligen kommer han få vila i ca 3 månader framöver och enbart bli ompysslad och få gå någon enstaka promenad.
Vintern närmar sig ju så tänkte låta honom passa på då när väglag och allt blir så trist.

I morgon vet jag lite mer om allt som sker och jag kännermig gladare än på länge så det är bara fortsätta hålla tummarna och hoppas.

Chillevippen på er därute!
eller kveðja som jag tror man säger på isländska..

Just idag hände något otroligt!

Just idag hände något otroligt!
Jag fick för mig att annonsera ut om hästjobb i ren desperation då jag blir arbetslös 29 augusti  så slängde in en annons och det ringde en urgullig tjej från Island och undrade om jag kunde tänka mig att jobba där.

Tänk! mig på Island!? 
Ända sen jag var 6 år och fick lära mig rida på Dellen och Sunná har jag drömt om att få åka till Island och även lära mig lite av språket.
Nu har jag chansen och jag tror att jag kommer att ta den, känns som nu eller aldrig!..

Barki får jag hyra in någonstans och se till att hovis kommer var 4de vecka och att han får bra vård.
Det är ju "bara" 3 månader till att börja med och för Barkis del passar det bra att få vila på vintern då vägarna är så hala och tråkiga att gå promenader på.

Så nu ska jag bara se till att allt ordnar upp sig, sambon säger att jag får åka så nu är det bara att kolla upp allt med Barki så att jag vet att han har det bra. Att sambon klarar sig i lägenheten och att allt som går att spara in pengar på blir fixat.
Sen är det finansiering av resan som måste kollas upp hur det blir med den och om jag ska sälja bilen eller ställa av den och var den då ska stå (inomhus hellst)¨

ovanpå detta fick jag skjuts på MC hem av Joel och kom att tänka på de gamla goda tiderna när man var ute och åkte med Jasse.. Jag bara måste ta MC kort...

Åhh vad spännande! jag vill.. men lite läskigt att flyga men hellre det än båt!!