Jag har vunnit!!

Jag har nog lyckats! Hovslagaren var här igår och verkade Barki, han blev förvånad över att Barkis röta faktiskt är borta.
Han trodde inte att jag skulle lyckas få bort det på så kort tid och han sa även att det troligen var marken i gammla stallet som det beror på eftersom jag på 12 dagar lyckats få bort det.

Så nu behöver jag bara behandla hovarna en gång i veckan istället för dagligen, naturligtvis ska hovarna kratsas och hållas koll på varje dag men jag slipper iallafall alla medel och daltande.
Barki verkar trivas ännu och i helgen släpper vi grabbarna på betet!

Just det mina pilar kom idag också! Så nu inväntar jag bara bågen som jag hoppas är här i slutet på nästa vecka. Ska bli sååå spännande och kul att få komma igång. Ska be pappa om lite virke att snickra ihop en piltavla med bara.

Nya jobbet går som en dans, provet blev godkänt med god marginal och jag har inte tuppat av under mina första samtal heller. Så skönt att ha en rutin i vardagen jag mår förträffligt bra just nu sånär som på en envis snuva (pollenallergi?)

Nepps nu ska jag sova. Natti natt! (som Kurre min pappegoja hade sagt)

   

Sommarväder

Allt med Barki har gått super! Goliat och han har funnit varandra, de delar grästuvor och leker som om de alltid kännt varandra.
Det bästa med hela kalaset är att Barkis röta verkar ha stannat av! *ÄNTLIGEN*
(hovis kommer på tisdag, får höra hans utlåtande då)

Idag vågade vi oss på en promenad en bit ifrån gården och det gick super bra, han var frammåt och nyfiken, dock så gnäggade Goliat som en tok efter honom så han blev lite kluven ibland när han ville gå frammåt samtidigt som han var sugen på att vända tillbaka.

Snart har han tappat all vinterpäls med, han kommer bli såå fin. Vi vänjer in dem på gräsbete och de är såå glada när de kommer in till all mat. Sötisarna!

Buffy (min katt) leker ännu huligan då och då så vi har beslutat att hon nu ska få en kattkompis då vi båda ofta kommer vara borta i veckorna på jobb. (förhoppningsvis)

Nu ska jag vara social med min käresta och katten!
Chillevippen!

 
Ovan: från promenaden idag.

   

Glad häst! =)

Vilken häst jag har!
Fick ett supergullig mms i morse av stallägaren som hade mötts av en pigg och glad Barki som hade legat och sovit så hela hästen var full av spån och hö.

Lika glad var han när jag kom, han är så lugn och snäll och har en vaken blick. Gick snällt med ut till hagen men gjorde inget väsen av sig, hittade en och annan grästuva så vi släppte ut nästa häst.

Vi var redo med kameran men hästarna sa inte ens ett pip! De gick iväg och delade på en grästuva istället..
efter en stund började de hälsa lite mer på varandra men fortfarande inget väsen, den stora hästen kliade huvudet på Barkis rumpa men Barki tittade bara på honom. *haha*

Bundisar direkt så de andra åkte till stan och jag var kvar och gjorde iordning Barkis box och annat.
När jag sen skulle ut med kameran i hagen hade Barki rullat sig..
han var sååå fin! (jag trodde jag hade köpt mig en brun häst?!)
men skönt det iallafall då vet vi att han trivs! =)

 
     

Barki har flyttat!

Idag var det en stor dag för Barki och mig.
För Barki då han skulle åka transport för första gången sen han var föl och dessutom flytta från Ulveryd.

Transporten var inte så farlig, han nosade lite på lemmen, provade en hov, gick undan, provade en hov till och vips var vi inne!
Sen stod han blick stilla under hela resan och väl framme helt lugn och inte ett enda tecken på stress eller svett!
Cool häst!

Väl framme väntade han snällt på att min svärfar fällde ner luckan och backade på mitt kommando HELA vägen nerför lemmen för att längst ner på kanten stå kvar med framhovarna och nyfiket se sig omkring.
Vi gick ett varv framför stallet så han fick se lite vad det var för ställe och så skulle vi in i boxen men underlaget var så mjukt så det var lite läskigt.
Men han klev in och dök på maten med god aptit, fick hälsa på sin granne som de tog in från hagen och de stod mule mot mule en stund utan ett ljud.

Jag var kvar ganska så länge för att försäkra mig om att allt var lugnt men han åt, drack och var lugnet själv så jag kunde åka hem utan att vara orolig. I morgon blir det ihopsläpp vilket kan bli spännande men jag tror grabbarna kommer trivas ihop.

Tack R-M för lånet av transporten och svärfar för att du ställde upp på att köra med din bil!

Nedan: Barki står med fram hovarna på lemmen och spanar mot stallet.
(Nej han åkte INTE i repgrimma jag bytte innan avlastning!)


Nu händer det saker!

Nu händer det saker!
Saker och ting börjar falla på plats nu under utbildningen på nya jobbet så jag kan knappt vänta på att få börja ta samtalen.

Idag har jag haft en del att stå i.. skjutsat sambon, haft tvättstugan, myst med Barki samt packat Barkis alla saker och kört till nya stallet.

Ja.. som du just läste.. vi ska flytta, är en kuse som behöver sällskap så jag tänkte vi kunde ställa upp hoppas även på att få tag i en tränare som kan hjälpa oss med framtida träning.
Finns ju lite isisfolk i dessa trakter och säkerligen någon som utövar NH så vi kan få hjälp med det också.
Första veckan på gården nu blir det tid för hästarna att bekanta sig med varandra kanske gå en sväng kring ägorna så han vet hur det ser ut runt i kring. Sen har sommaren mycket spännande att erbjuda, långa promenader med sällskap, fina hagar, förhoppningsvis bli fri från rötan, bli bortskämd och få växa till sig.

Listan kan göras lång..

Min pilbåge är påväg också så den kommer troligen inom de närmsta 1-2 veckorna så himmla kul!
det bästa är att jag kan träna inte så långt från stallet och att jag KANSKE har en häst att kunna låna för att träna beridet bågskytte på. Har inte hunnit fråga ägaren då jag kom på idag att den hästen kan passa men tror hon är öppen för förslag.
Återstår att se. =)

Nu är det sovtime, blir en lång dag med jobb 8-16:30 för att sen åka direkt till stallet och lasta häst.
Chillevippen!


Min finaste som kommer bli ännu finare utan vinterpäls och när han fått växa till sig lite.

Maj 8, 2010

Nya jobbet känns helt underbart! Det är mycket information att ta in såhär under utbildningstiden men det är så roligt och all personal är så trevlig =)

Barki har dock fått tillbaka rötan i framhovarna så nu har vi 3 hovar som vi fått trixa med och som behandlas (behandlar den 4de med i förebyggande syfte) Inatt stod han inne med en polare då regnvädret inte ville ge sig, lera och blöta marker gör inte hovarna bättre tyvärr..
Vi får hoppas på att det blir en torr sommar för hovarnas skull.

Idag blev det även en shopping runda med Tessan så Barki blev lite extra bortskämd..