en helt vanlig regnig lördag..

 
Ett av resultaten.       Daniel provar hoppgungan

Idag var jag på Gårdeby på morgonen och pysslade så kom regnet och jag åkte hem och blev halvt sjöblöt. Jag hade ju regnkläder men blöt blev jag ändå tyvärr.
Sen arbetade jag på min hemsida som jag nyligen börjat med, HTML koder o.s.v. överallt! Men kul är det när det tar form.

Fotade lillebror lite när han drillade på golvet samt provade hoppgungan för 1:a gången. Det var skojjigt! 
Så redigerade jag några i photoshop, ganska så nöjd iallafall ni ser ju ett av resultaten ovan (svart/vita). Tyvärr är Daniel redan trött på syrrans kamera som bara blixtrar och är överallt. *ler*

Hälsade på Jullan en sväng i hagen, hon hade en ledig dag idag när det regna och var så trist väder.

Jobbsök och skogsklättring

 
Det kliar!..              Ne jag vill inte ha öronen fram!
(blev tyvärr bara mobil foton idag)

Idag var jag på arbetsförmedlingen igen och tramsade med dem.
Sökte tre jobb idag, mailade till 2 och ringde upp ett företag tyvärr inget svar på telefon men jag försöker igen på måndag.
Hur är de tänkt att man ska överleva som nybliven student egentligen? Men de rer sig nog vart efter...

Idag åkte jag med Emelie bort till Sveden och red Frassenasse barbacka. Höll på att åka av när vi klättra! rutschkana ner för halsen nästan,  "grabba mantag" sa Emelie.. vilken man? Han har ju ingen den har hon ju kapat av. *suck*  men jag satt kvar! *hehe*

Sen tog jag en tur på Juli inne i hagen med bett på för 1:a gången sen tandläkaren. Jag har ju haft bett på våra promenader men inte använt det. Det är bara 1 vecka sen hon fick börja ha bett igen. Det gick bra faktiskt, hon kändes helt okej även om vi bara "lulla runt" fin i ryggen och korset idag! *glad*

Tror det blir en liten lugn uteritt i morgon om jag inte ska tömköra beror lite på vädret och hur vi känner oss hästen och jag. Men någonting ska vi hitta på när jag kommer hem från Gårdeby det är ett som är säkert.

Teater i Söderköping

        
Min moster Lisen & Ivan    Kristin & moster Lisen (psst! snygga byxor va?!?)

Idag var det en seg dag.. upp tidigt för att åka till stan och gå på basinformationsmöte på arbetsförmedlinge..
Åkte med Miklos in till stan och hade lite fobiträning på båten "saga Lejon" trevlig besättning de har.
Iallafall jag mer eller mindre hoppade på båten då ingen landgång fanns, duktigt av mig! väl inne spatserade jag runt lite och kikade mig omkring och sen satt jag lugnt på en stol och vänta på Miklos. Men nedrans va jag hoppa högt när motorerna slog igång! HAHA! flög rent ut sagt upp i luften från min stol.
Och då fick jag höra en del "båtmotorsnack" av en kille som jobbade där, fattade inte mycket mer än att oljan pumpades runt *asg*

Sen bar de av till arbetsförmedlingen som inte gav ett *pip* som vanligt. Sen bar de av hem för att ta det lugnt och slipa på hemsidan jag börjat lite smått med.

Blev bjuden på teater av min mormor och morfar min moster hade premiär med sitt teatergäng i Söderköping.
"Den glade skomakaren"
Jätte rolig föreställning som jag varmt kan rekomendera att ni ska kika på! Hade jag råd skulle jag vilja gå på varenda en! (fanns ju en goding där med)
Och min moster är så duktig så! (men jag ska ge dig konkurens en dag) *ler*

chillevippen!

Midsommar!

                     
Vår lilla husvagn &  horn Per       Jag, Madde, Lina

Den firades i Tyrislöt med Jasse, Lina och Madde vi anlände redan på torsdagen runt lunch. Regn och rusk hela dagarna förutom då midsommarstången skulle resas och dansas kring då var det uppehåll. Jag nöjde mig gott med fotografering och filosofering.
En trevlig helg var det, skönt att bara få vara fri från allt annat ett tag. Batteriet i mobilen dog så jag hade inte ens den, sååå himmla skönt! Det enda jag saknade var Juli och min lillebror.

Skulle vara så skönt att få vara hemmifrån yttligare en tid, skulle gärna ta med mig Juli ut någonstanns och bara bo där några veckor och ta promenader med Juli och njuta av naturen. Och självklart ha någon att spela lite kort och prata med och sådär. Helt ensam vill man väl inte vara.

Men det blev en lyckad midsommar iallafall kom hem här runt lunchtaget idag. Packade upp och gav mamma lite tvätt *skäms på mig* och sen åkte jag till Juli och helt oväntat blev det en tur på Frasse med Juli som handhäst. Det gick bra Juli var hur snäll som helst och bara stod blickstilla och glodde på Frasse som vägra stå still när vi mötte bilar och bussen. Han var inte rädd, det är bara oerhört jobbigt att stå stilla förstår ni.
Stackars Jullan bara stod och glodde på honom hon vifta inte ens på öronen! jag svär på att jag hade kunnat släppa henne och hon stått kvar trots Frasses dans. Men de märks att han nästan jämt fått som han vill.. Han blir så sur när man korrigerar honom eller inte ger vika för hans vilja (typiskt karlar)
Men det ska vi ändra på, stå stilla är näst intill A och O i min "regelbok" så det hoppas jag att jag får försöka ordna för Emelie och hennes far.

Jag tror inte jag har så mycket mer att skriva... Jullan ska få massage i morgon! Jag hoppas hon kommer gilla det, jag kommer va genomsvettig och mör i hela kroppen iallafall =P Men vad gör man inte för sin lilla älskade häst!?!

Nu bär det av!


Jullan redo att gå till sommarhagen

Idag åkte jag till jullan på förmiddagen och tog mig en ridtur på 25 minuter. Vi bara hade de skönt i solen och traskade på. Sen myste vi en del innan hon fick gå ut i hagen med Frasse. Hihi han gillade sitt sällskap men Juli var mer intresserad av gräset.

Packade klart det sista för nu bär det av! Ska övningsköra in till stan med Håkan och träffa Madde så ska vi springa runt på stan en sväng och sen kl 9:00 i morgon bitti åker vi! *längtar*
Ska bli så kul att komma iväg ett tag skönt med om inte annat.
Blir borta några dagar och kommer därför inte kunna uppdatera här.
Trevlig midsommar på er!
Och kom ihåg!!!

DON'T DRINK AND DRIVE!
http://www.vv.se/ddd

Sommar dag med regn..

Mormor fotade oss men vilken trött storasyster han har!

http://kurregull.bilddagboken.se/

I nattas satt jag upp en bra stund... inväntade F/X series då de sades att en skådis jag beundrar skulle vara med vilket jag inte kollat upp fast jag vetat om det. Kunde ändå inte sova men där var hon! Christina Cox! *hehe*

Vaknade av ett sms och steg upp... seeeg morgon! Sen kom Emelie på besök med sin nya moppe o vi åkte till Norsholm och käkade klass nere vid Roxen, smaskigt dock var det blåsigt och lite ruggigt.

Väl hemma körde vi rejs med hennes Honda MT5 och Yamaha DT till Ekenberg. Snacka om att Hondan accelerera snabbt i växlingen. Vi bytte i Ekenberg så jag fick testa Yamahan men fn va seg den va i starten men sen när man fått upp farten drog man bara om!
Vi bytte tillbaka vid kyrkan och eftersom Yamahan krävde gas tänkte jag inte på att Hondan va känsligare så den stegra med mig innan jag kom iväg! *asg*
Skojj var det! Men tacka vet jag min hederliga Puch Dakota.

Så red Madde och jag ut på Blazing och Juli. Juli va super pigg och var rädd för brevlådor och lite allt möjligt men Blazing bara traskade på som ingenting. Till och med traven var jämn och fin fast de sprang om mig och Juli. Juli ville galoppera men det ville inte jag, det är inte lätt att övertala henne låtabli med det bettlösa men jag lyckades. På lördag får jag ha bett igen (var hos tandläkaren och får inte ha bett på 10 dagar efter det)
Madde och jag hamnade i spöregn på hemvägen! blöta och kalla blev vi! isch men hem kom vi =)

Och sen kom jag hem och packar inför resan till Tyrislöt =P


Vilken dag...

   
Belle och Emelie       Blazing och Emelie     Daniel sitter på Blazings vagn

Det började med regn och rusk när man skulle åka till Gårdeby för att arbeta lite. På med regnkläder från topp till tå och skutta på moppen och iväg. Blöt blev jag men fram kom jag!
Kom hem efter det blöt och hostig men hel och hållen.

Käkade lite lätt och drog sedan på mig allt igen och packade kameran och åkte till stallet och följde med Emelie till ridhuset med Belle och fotade lite. Gillar dock inte att fota inomhus.. måste skaffa extern blixt och lite sånt först så blir de bättre =P Vill ha perfekta bilder inte halvdanna.. Men i ridhus är det svårt med motljus från fönstren och hästar som går snabbt.

Gosade med Jullan och pysslade lite med henne men då jag inte mådde så bra idag fick hon vila istället.

Senare började solen skina och vi fick besök här hemma av Emelie och Blazing som var ute och körde en sväng och Daniel hälsade på Blazing och provsatt på vagnen när Blazing tog ett par steg. =)

Blir bara så grymt trött på folk... de påstår att jag snackar skit.. med vem då har de tänkt? hur många känner jag här i byggden? (min familj!) så visar det sig sen att de som påstår att jag snackar skit är de som snackar värst. Jätte trevligt.... Jag hatar sånt där! Men folk har väl inget bättre för sig här i kring...
Ska bli skönt att komma härifrån iallafall...

Uteritt

   
Jag red Frasse          Belle & Madde med Blazing och Eme i bak

                    
                                     Madde och Juli

Idag blev det uteritt för alla i stallet Jag red Frasse, Madde red Belle och Emelie körde Blazing! Vi tog en rejäl sväng och jag tror alla njöt av den turen. Frasse verkade ha kul iallafall =P


Jullan fick gå i hagen och vänta på sin tur och jag bestämde mig för att fråga om Madde ville testa henne och det ville hon. Så Juli fick en liten uteritt när matte fick en promenad. R-M följde med på Quinnie med en sväng =)


Jag och Juli hoppa!

          
Jullan!                         Vi hoppar!              Jag hängde inte med!   Tjolahopp!

Idag blev det en lite annorlunda dag.. Vaknade 13:00 av mamma som väckte mig *fy skäms*
Begav mig senare till stallet och blev hinderbyggare och fotograf till Emelie som hopptränade med Bellman.

Lilla Jullan såg så sugen ut när hon gick i hagen brevid att jag tänkte låta henne med hoppa men eftersom vi var hos tandläkaren iförrgår får hon inte ha bett på 9 dagar till så jag tyckte vi kunde hoppa tillsammans istället. Hon tyckte det var super kul! Det var bara hänga med och skutta på! Många skratt och helt sjuka bilder! Det är ju tur att hästen är vacker!


Sen kom Madde och skulle rida Blazing så jag fotade där med! Och fick även jag hoppa upp på Blazing och ta ett par skutt för att prova om hon kunde hålla kvar galoppen efter hindret och det gjorde hon ett par meter iallafall! Duktiga lilla tjeja!


Finns han/hon egentligen?


Jag på promenad

Idag åkte jag med mamma och Daniel till stan och vi shoppade kläder på myrorna och trosade lite. Jag är ännu inte av med min förkylning, den vill inte ge sig!

Roger ville så gärna att jag skulle rida Frasse så jag tog mig en tur ensam då Emelie begett sig till ridhuset. Jag hittade inte hans träns så jag provade Julis och det var perfekt, han fick även låna Julis sadel som också satt som smäck med en padd under! Kalas bra ju!
Han traskade på super snällt och duktigt trots att de blåste halvt storm. Red ca 25-30 min skritt och bara hade det skönt. Goa lilla häst! han har tagit mitt hjärta med storm...

Jullan fick bli ompysslad och lindad på alla 4 så tog vi en promenad i grimma och grimskaft på 15-20 min. Vi var ju hos tandläkaren igår så jag ville ta det lugnt och så får hon ju inte ha bett i munnen än heller.  Jag har ju det bettlösa men det var mycket igår med att åka transport och allt sånt så hon behövde ta det lugnt tyckte jag.

Nu sitter jag här på mitt rum och funderar en del över livet... Alla snackar om att träffa den rätta osv...
Men finns han/hon egentligen?
Finns nog ingen människa som passar in på min dröm kille/tjej om man nu kan ha någon sådan...

Men han/hon ska vara:
snäll, omtänksam, ärlig, ha humor, vara aktiv och ingen soffpotatis, gilla att pilla i trädgården, vilja ha eget hus gärna nära vatten, gilla djur, kunna mecka bil/moped är ju en fördel, gilla att vara hemma hos familjen, vara lite romantisk, gilla att vara med i köket,  måste man nämna trogen? (det är väl självskrivet?)
Finns säkert fler "kriterier" men jag kommer inte på dem nu...

My life is a nightmare...

Idag var Juli hos tansläkaren, hon var lite knepig att lasta när vi skulle dit men med Hasse och Emelies hjälp gick hon snällt in när linorna kom fram. Träning, träning... men det är inte lätt utan bil och utan transport.
Iallafall! Juli fick lugnande medel och blev jätte trött... De öppnade gapet och kikade och Juli hade jätte fina tänder, de verkade nästan förvånade!
Det enda som var, var två små, små vargtänder en på vardera sida som de fick dra ut då de stör bettet. Och så fick jag en lektion i bettutprovning och det visade sig att 11,½ som hon haft hittils (som jag vetat varit lite stort) var ganska mkt stort, hon ska ha 9,½ när det är fasta bettringar som jag använder.
Men eftersom hennes tänder var så fina var det inget farligt att ha 11,½ bara jag håller koll. Men jag ska införskaffa 9½ vart efter. Nu får hon ju inte ha bett på 7-10 dagar då munnen behöver läka ordentligt, jag har ju bettlösa tack och lov.
 
Juli undersöks          Juli påväg ut för att vakna upp ordentligt i en box




Mestadels består nog mitt liv av ett helvete...det går inte en hel vecka innan jag lyckas nå botten minst 1 gång!
Jag gör aldrig någonting helt rätt och inte heller kan jag klara av någonting på rätt sätt.. Senaste 6 månaderna har varit en %¤"# berg och dalbana...
Inget går åt mitt håll...
Jullan har varit skadad till och från och jag fixar behandlingar osv. Min älskade har ont överallt =(
Ändå får man höra från folk som inte sett min häst under hennes värsta dagar att hon är frisk och att jag "letar fel" men inte skulle jag ta ut veterinär, kiropraktor, åka till klinik, IR-Terapeuter, Equiterapeut och djurtolk  och även kosta på ett grundligt tandläkarbesök på Djurtandvården, om jag inte visste att något var fel! Allt detta kostar mig flera tusen men jag VET att något är fel och jag har fått det bekräftat nu! Efter alla resor med skador osv. har jag fått veta att allt beror på en och samma sak och nu kan jag koncentrera mig på felet och hjälpa henne med det. Dessvärre är det inte säkert hon någonsin blir bra och av med sina problem =(
Men jag har inte gett upp än!


Det känns som om jag aldrig lyckas med något.
Mitt hjärta gråter och inte nog med de ska ju nästan alla hjälpa till att strö salt i såren. Vilket inte gör det bätte..
Jag är värdelös... folk bara kör med mig... De får mig tro att jag faktiskt är något värd för att sedan "kasta mig i sjön" då deras dubbelspel avslöjas... Jag är bara nån man kan "ha vid sidan av" de tänker inte på att jag har känslor och faktiskt kan bli sårad.
Jag blev sparkad av en häst i huvudet på jobbet och har blivit rädd för hästar... iallafall hanteringen...

Människan är ett hemsk däggdjur... och vad jag märkt kan man inte lita på dem heller...
Det känns i många fall som om jag inget har kvar. Allt rasade en gång och vill inte byggas upp.. när man väl kommit halvvägs och vill lägga på yttligare en sten så rasar det igen.. det är instabilt från grund och botten.
Folk tycker det går bra för mig att jag verkar vara en så glad och rolig person... Det kanske jag är på utsidan allt som oftast... man lär sig med tiden vad man kan visa och inte. Har man en gång fått stänga sig inne gör man nog det resten av livet...

Juli du är mitt allt.
Min enda trogna vän och vi båda är beroende av varann.
Utan dig skulle inte jag finnas och vara den jag är idag.
Min älskade häst!

Det finns massor av skor där jag bor..

       
Julis fina bakhovar!    Jullan leker myrslok!     Frassenasse dricker vatten!

Men Juli behöver ju bara 4.
Juli har ju nu tvingats gå med skor enbart fram en tid efter att hon slet av sig en baksko och trasade sönder hoven. Införskaffade ett par easyboots till bakhovarna som jag använt en del nu men tyckte det var dags att sko bak. Hon skulle ju bara gått barfota ett par veckor så hoven växte till sig. 

Vi provade en ny hovslagare (Emelies hovslagare Lasse) som faktiskt lyckades efter en hel del slit. Så numera är han även min och Julis hovslagare. Han har verkligen ett bra tålamod och arbetssätt!
Så nu är alla Julis 4 hovar skodda och fina igen!
Men glöm inte bort min hovslagare jag hade innan, Sissel hon är en jätte bra hovslagare hon med!
Det är bara min lilla häst som är lite knepig med sina bakben tyvärr.

Blev en dusch för Jullan innan hon fick gå ut i hagen så åkte Emelie och jag och bada i pappas pool.

Sol, vind och vatten...

       
Emelie och jag badar!         Daniel trött         En and i Söderköping

Sol och värme student firande och utflykter och en del bad, nu är de sommar! Men mitt i allt har man gått och blivit sjuk =( inte orkat någonting nästan och nu är man genomförkyld... isch, isch. Men man får ta en dag i taget ändå. Det är mycket att stå i nu, det ska sökas jobb, Jullan ska masseras och motioneras i lagom portioner och så ska man ta hand om sig själv med sägs det. Känns inte som jag hinner med i svängarna.

Daniel växer och gör nya saker var dag, han hittar händer och fötter, rullar från mag till rygg och tvärt om. Han lyssnar på musik och bara älskar när man sjunger, speciellt om krokodilen i bilen!

"Nyss så träffa jag en krokodil som körde runt i en bil..."
Han bara smilar och tjoar på sitt eget lilla vis då.

Sommaren har bara börjat och jag hoppas det blir en lång och fin sommar...
Dags att sova!

♥Jag älskar dig Juli!♥

Utflykt till Söderköping!

Idag drog jag med mig Emelie till Söderköping där vi smaskade glass på Smultronstället. Jag hade min kamera med mig i högsta hugg och träffade några riktigt trevliga och fina änder som jag fotade som en tok. Sen begav vi oss upp på Ramunderberget och kikade på utsikten.

Väl hemma blev det stallet och jag fick rida Frasse medans Emelie red Blazing på en tur, gosse vilken kuse! Satt mest och garva åt honom och hans små "bravader" på slutet nedrans "gunghäst" 


Gosade med lilla Jullan en stund innan vi släppte ihop dem alla 4 för 1a gången. Jullan kaxig som vanligt sprang som en tok med svansen i vädret och skvätte samtidigt. Tossiga totto... (Vill inte att du ska lämna mig!)

Får hänvisa er till övriga sidor med bilder från dagen:
http://kurregull.bilddagboken.se/
www.sunnasol.pixbox.se


Stora staden väntar (uppdaterad)


Snart är det dags!

Nu har det varit full rulle hela veckan känns det som. Dop i söndags, måndag babysim med fotografering, idag var det meningen att jag skulle åkt till stan och haft brännboll med skolan men de blev inte av. Ingen från min klass är där ändå enl. mina gissningar.

Tog en liten sovmorgon istället och ska in till stan nu om en stund och hämta Filippa på dagis så får vi se vad vi hittar på. Kanske tar en tur till parken och busar runt lite, vi får se vad vi hittar på, känns lite knasigt att sitta inomhus när vädret är så fint.

(Uppdatering)
Var barnvakt och det gick kalas. Filippa är så snäll så =)
Men nu ska man snart in till staden igen och göra stan osäker resten av kvällen =P
kanske resten av veckan till och med!
Min klass är så seg så jag får parta ensam. *hehe*
Det duger det med, nån partynisse kan man nog fiska upp, återstår att se så att säga...

Dop!

 
Dop tårta!          Nästan hela familjen+präst

Idag döptes Daniel! Jätte fint dop, jag sjöng "Underbarn - Linn maria" och "sång till friheten" samt läste två små dikter och fick hälla i dopvattnet samt sätta upp ett hjärta med daniels namn och bild på i dopträdet de skapat!

Det var jätte mysigt alltihop! och dop kalaset på Grönlund var så mysigt så många nöjda släktingar och vänner, goda fina tårtor (hemgjorda av mamma) och mormor Ethels smarriga kakor och kringlor!

Nu är de dags att sova.. ska inte blogga såhär sent egentligen.. babysim i morgon!

Uteritt i skritt

     
Fölisen!                      Gänget på uteritt!     Frasse och Emelie     Frasse och Jag


Idag kom hovslagaren till Emelies kusar och Juli fick en liten "test" han ska ev försöka sko min svårskodda lilla Lullan. Svår och svår.. hon är rädd om sina ben.. och så har hon blivit sömstucken och tycker de är läskigt för det. Men han ska ge de ett försök sa han. Han gillade henne faktiskt! *stolt*
Så det finns lite hopp om skor bak iallafall, han tror som jag att hon kommer bära upp sig och slappna av i kroppen på ett annat sätt.

Så åkte jag till jobbet och arbetade ett par timmar och hade kameran med mig och fotade ett nytt litet föl som inte ens är ett dygn idag. (kommer upp på pixbox)

Undertiden jag varit på jobbet hade Frasse hunnit komma, en häst som Emelies familj ska ha på prov ett tag för ev senare köp. Vi passade på tt rida ut hela gänget Emelie, Madde och jag på Belle, Blazing, och Jullan.
Jullan var snäll med sitt bettlösa och lyssnade bra, var lite stel fram men det blev bättre när jag flyttade bak sadeln =)
Vi skrittade och travade men Jullan och jag provade faktiskt en galopp och det gick bra! och vet ni mer! Hon gick stadigt på tygeln även när jag bad om trav idag, på bettlöst!
Väl hemma fick jag Jessica att sitta lite på Juli ner till stallet! Trode aldrig hon skulle vilja när jag fråga först.

Så skulle Emelie prova Frasse lite innan vi släppte ut alla. Han gjorde några små skutt och visade lite missnöje. Jag fotade dem och så fick jag hoppa upp!
"Jaha vad ska hända nu då, lufthopp och tårta?" tänkte jag.

Satt upp och kände direkt vad han var för häst! en "Frida häst!"
Super känslig i både mun och för skänkel!! =D
Behövde bara spänna vaderna så gick han och tygeln behövde jag knappt röra! En sån häst är det jag ska ha.. Jullan är ju så men hon kommer aldrig kunna tävlas tyvärr.
Emelie får slipa lite på sin ridning där, hon är lite "för hård" hon är van vid "bigga Belle" som man verkligen får RIDA. Belle är en super häst att verkligen lära sig RIDA på vilket jag behöver göra. Har ridit för många "superkänsliga" hästar på senare. Bara unghästar eller hästar som påbörjats inridningen eller som varit känsliga i övrigt.

Jag blev faktiskt ganska så kär i Frasse... det är så en häst ska va att rida enl. mig! och det ska inte Emelie få ändra på. (Akta dig Emelie jag kanske tar honom för dig)