puss sjuk

 
Midsommar ute i Bylingstad var helt klart klockren! Hade jätte trevligt och tårtan jag gjorde smakade smaskens!
Gosade med fölis och Campino är verkligen finast! attans att man är för stor för B-ponny...

Här hemma är det lugnt och skönt och jag gosade med Barki igår, han var riktigt puss sjuk =P
Sitter just nu i en rolig telefonkö som mer eller mindre börjar kännas som en vardag.. men fy fabian vad tjatigt det är att höra en röst som säger samma sak om och om igen typ var 60de sekund eller nått..

Nu ska jag äta mat sen ska jag nog bara ta det lugnt idag, ska hitta spån åt mina stackars små rådisar som har det lite småstökigt just nu.
Ne nu kommer jag inte på något mera att skriva..

Chillevippen!

Direkt från Bylingstad

Sitter här i köket och lyssnar på radion, klockans tickande, och en knarrande resesäng.
Alla utom djuren och jag verkar mer eller mindre utslagna efter en trevlig kväll på granngården som kanske avslutades om än lite sent.

Jag sov faktiskt helt ensam där nere i källaren! jag som är både mörkrädd och inte gillar källare något vidare värst men inte kom det några gremlings eller ödlor för att skrämmas i allafall. *haha*
Snart bara "bylingarna" vaknar blir det tårta till frukost! Vi orkade den inte igår efter all sill och potatis med grillat ovanpå det.

Nu fick jag nästan idée torka.. såhär på förmiddagskvisten finns det inte så mycket att skriva...

Day dreams are free



Så sant som det är sagt... en dagdröm är verkligen en perfekt flykt från verkligheten för en kort stund..

En dröm jag haft länge är att jag har en hästgård tillsammans med min "partner" (vet inte vem det är ännu) och att vi sköter den ihop på alla tänkbara vis.
Har inte klurat ut om vi har någon verksamhet mer än att vi rider, kör och tränar hästarna och är ute på tävlingar då och då. Vår gård är lagom stor, har nära till skogen och stora fina hagar med olika sorters terräng...
Det går inte beskriva.. det måste upplevas! Men det är min dröm..
Gäller att hitta personen som har det rätta intresset precis som jag, men vad jag upplevt hittills är det tyvärr ont om dem.. de är oftast redan upptagna! *attans bananskal*
 
Men, men det gäller att hålla huvudet högt ändå jag har ju som sagt vad ingen brådska!

Idag har jag packat upp fler kartonger och röjt lite men det är en hel del förvaring som måste lösas. Det är inte lätt att vara nyinflyttad i en lägenhet som har mindre förvaringsutrymmen än vad man är van vid. *haha*
Det löser sig nog vart efter...

Nej nu ska jag återgå till städande och dagdrömmar


Kurser, var finns de!?


Juli och jag började träna trix, här gör vi "buga" en av de första gångerna..

Man borde ha börjat tidigare.. tänk om man haft möjligheten att bo på en gård full av hästar att få arbeta och träna med.
Då hade jag kunnat starta upp mitt eget idag..
Det känns så tråkigt att jag inte har någon häst redo att träna på det sättet med, varför var din tid inne Juli!?
"Jullan" och jag tränade mycket trix, lite western på låg nivå, och vi hade så sjukt roligt ihop!

Tyvärr har inte jag och hästarna jag är hos nu riktigt de träningsmöjligheterna samt att de är inte vana vid den formen av träning alls. Jag har gjort några försök med Rakel men hon ser på mig ungefär som ett frågetecken, troligen är jag för otydlig med mitt kroppspråk men jag har ju inte heller kunnat utvecklas genom åren.
Jag letar med ljus och lykta efter kurser i western, akademisk ridning, hästmassage, hästkommunikation m.m.
Vet du någon kurs? lång eller kort period, TIPSA!
(hellst inom sverige men är beredd att flytta bara det finns plats åt min 2åriga islandsvalack!)

Jag vill så gärna lära mig mera om hästkommunikation, har alltid varit lite skeptisk till spön, hjälptyglar, och inspänningar och dyl. Tänk att få hästen att dansa utan ens grimma! (Juli och jag kunde mot slutet =)

Tyvärr kommer jag inte ha råd med utbildningen nere i Ystad (scenisk hästkonst) det är riktigt synd för den är verkligen något som troligen skulle kunna passa mig. Men det går fler tåg hoppas jag...

Jag tänker inte ge upp!


Tävling!


Idag har jag och Rakel gjort vår tävlings debut i dressyr!
Det gick jätte bra tycker jag! 49,63% räckte in te till någon rosett men det är inte allt!
Rakel skötte sig exemplariskt, hon var lugn i vänster galoppen och hon gick in i ridhuset! Hon trivdes inte där inne och längtade bara ut men vi genomförde vårat program =D
Jag är sjukt stolt!
Rakel <3

åkt "bergodalbana"


Våran Rakel från ponnyridningen på Ekenäs

Jag slarvar visst lite med bloggen.. men det beror på att jag bara inte orkar sitta här och printa ner massa meningslöst svammel när huvet är en enda stor röra. Bättre skriva när man känner för det tycker jag.

Den här veckan har varit händelserik så det räcker för mig ett tag känns det som, möte på jobbet, möte inne i stan, telefonköer, kringslussning, och ett humör och känslor som åkt "bergodalbana",
En granne som har party både tis-ons långt in på nätterna och inte kan han sova heller, han ska dundra i dörrar, spola vatten, sjunga (skrika), jag har fått ha öronproppar!!

Känns som om man bara vill dra täcket över huvudet och inte gå upp, men samtidigt så strejkar min rygg just nu så att sitta och ligga är inte så bekvämt.
Måste verkligen till en kiropraktor eller massör men har man inte pengar till det så har man inte..

Men, men.. igår såg jag över grabbarnas fötter uppe i stallet och fixade till dem lite trots ryggens protester.
Blev personligen riktigt nöjd med Barkis fötter =D Andris blev bra de med men inte lika fina som Barkis om jag får säga det själv. Brandi fick jag hjälp med av Anette. Alla 3 stod uppbundna och skötte sig jätte bra! =D


Sen red jag lätt C1 2008 med Rakel, det gick bra men hon vägrade gå rakt på ridvägarna bara för att jag ansträngde mig och vi körde väl mer eller mindre slalom. Sen är det ju det där med att sitta ner i traven med.. det gååår men jag får kämpa för att inte studsa som en toka och Rakel som bara vill öööööka.

Våra halter från trav och igång från halt till trav kan ju diskuteras.. men det GÅR, hon är ju trots allt ingen direkt skolad häst från början.

Anette provade henne lite när jag red Pila på slutet och hon kände en viss skillnad *stolt*

Dessvärre är det Rakel som står på tur för försäljning framöver då hon är äldst och vi ska satsa på unghästarna, det är ju trots allt en mindre verksamhet där vi avlar, rider in, tränar och säljer..
Men jag har ju Rakels Barki och de andra 10 men tomt kommer det bli, vi har ju blivit ett team hon och jag =P
Får se om det blir någon dressyr tävling på lördag.. *hoppas* allt hänger på en chaufför men jag hittar ingen..