Barkis stora dag!

Idag är jag lycklig!
Trots att dagen inte började som planerat så blev det bra iallafall, båda mina "medhjälpare" som skulle följt med till stallet fick förhinder så jag åkte upp ensam.
På med ridvästen för att ge ryggen stadga och på vatten dunkarna bara, sån tur är så behöver man inte bära dem så mycket. Man fyller på dunken, släpar den till dörren vippar upp skottkärran på högkant och puttar i dunken och vippar upp kärran och kör iväg! väl framme vid vattentråget så tippar man av dunken skruvar av korkar och vilar dunken mot trågets kant och puttar upp den. Gick kalas bra!

Sen hämtade jag in min alldeles egna lilla kuse Barki och började borsta bort snö och is från den decimeterlånga pälsen, han njöt i stora drag!
Tänkte först (trots mitt ridförbud från sjukgymnast) ta ut Willimey på en tur men med tanken på smärtan jag skulle få utstå efteråt så ändrade jag planerna.

Barki fick på sig sele och sidepull tränset som ställdes in för att passa, sen började jag att klappa och vifta med tömmarna kring och på honom. Han tittade på mig med en lugn blick ungefär som "vad håller du på med har du blivit galen"
Så jag tog med tömmar och en pekpinne (ett spö) upp till paddocken där jag släppte honom lös och bad honom stå stilla och fortsatte klappa och vifta med tömmarna kring och på honom.

Han bara stod där och filosofera så jag kopplade fast tömmarna och provade smacka på honom frammåt, första gången tittade han bara på mig och sa nog "vad gör du där bak? jag brukar alltid gå bakom dig" så jag puttade på lite samtidigt som jag smackade och då gick det! (har man ingen medhjälpare så får man hitta på sina knep)

Så efter att ha puttat på sådär en 3 gånger och smackat samtidigt förstod han vad det handlade om och knallade sakta men säkert frammåt och matte var överlycklig! och gissa om matte nästan hoppade jämfota när han dessutom gjorde halt när hon bad om det.



Chillevippen nu väntar spisen!



Sjukgymnastik

OHOJ vad mycket det varit idag... fick en välförtjänt sovmorgon efter att ha vaknat skapligt med en öm höft, kl 14 bar det av till sjukgymnasten..

Mycket intressant sades och mitt problem är äntligen funnet! 
Jag har ridförbud med restriktioner att göra 3 olika övningar 2 gånger om dagen för att stärka musklerna kring bäckenet. Måste förbättra min hållning i allt jag gör så att bäckenet inte kan rotera och fara runt hej vilt samt störka mina muskler som är svaga i höger sidan pga spänningar.

Jag hoppas nu att jag ska få ordning på detta, det positiva är ju att jag har en unghäst som inte behöver ridas utan ska promeneras och ev tömköras längre fram sen då kan vi träna ihop!
Jag ska gå promenader och tänka på hur jag går och vilka muskler jag använder och se till att bäckenet är fixerat i rätt position under tiden, kan bli riktigt spännande!
Så varför inte göra detta tillsammans med hästen!? pulsa i snö måste ju vara nyttigt då musklerna ska tänjas *hehe* Så i morgon innan stallet blir det övningar här hemma som uppvärmning!
Måste öva ordentligt då det är återbesök nästa vecka, hejja på mig!

Sen kom Lina med tåget och även Patrik och Linnea kikade förbi! kul, kul! Jag blev lite mera hästsaker fattigare medans Linnea fick lite mer! =P
En trevlig kväll med härliga människor!

Chillevippen!!

Bågskytte på ingång!

Jag är dålig på att uppdatera här jag vet... men jag orkar inte skriva dagligen det går i perioder helt enkelt. Det mesta hänger på hur dagarna ser ut helt enkelt =)

Iallafall så börjar jag få en rätsida på det mesta nu, arbetet med Barki börjar komma igång, han har nästan lärt sig göra halt när jag gör ett tecken med handen får hjälpa till lite med rösten ännu men ibland sitter det!
Flytta sig går jätte bra med enbart tecken vissa dagar och andra dagar får jag ta det från början och påminna honom genom tryck. Men frammåt går det! I vår börjar mera allvar då tömkörning ska in på schemat.

Har lite planer för oss vad det lider om några år, jag ska ta mig några lektioner i akademisk ridkonst och se om det kan vara något för mig att lära Barki. Annars rider jag honom som jag red Juli det fungerade kanon.
En blandning av klassisk ridning med en liten nypa av western kan man nog säga...

Jag kommer även införskaffa mig en båge och börja öva på bågskytte för att sedan lära Barki detta och ev bli en beriden bågskytte med en hel del övning och en skopa tur. *haha* lovade mig själv för många år sen att jag skulle lära mig kasta lasso med men det blev aldrig av tyvärr. Kanske ska ta upp det igen?
vi får se vad framtiden utvisar! =D

Sitter ofta nu om kvällarna och kikar efter en större lägenhet eller hus alt. mindre gård.. men herre mig ge vad dyrt det är här i Östergötland! Kikar man i andra län runt omkring i Sverige är det mycket billigare.
Skulle kunna flytta vart som hellst MEN det är ju det där med jobb också. Kan ju inte bara säga upp mig, flytta och tro att allt fixar sig när jag kommer dit... Har ju även min kära sambo att tänka på, måste ju finnas jobb till honom också så vi inte sitter där i vårt hus eller på vår gård och inte har jobb sen..
Aja än är vi unga! mycket kan hända! *haha*
Nu ska jag nog mysa ner mig i sängen är en dag i morgon med!


Min älskade häst och jag! <3


Tjosan hoppsan!

Idag slutade jag tidigt från jobbet =D
Åkte hem och röjde lite för att rasta snabeldraken och nu värker min rygg något grymt!
Men det är bara bita ihop ändå..

Buffy och jag saknar husse... han jobbar hela denna vecka och får åka med sin bror och är därför där nu.
Men i morgon kommer han hem! och gör han inte det åker Buffy och jag dit! *thihi*

Får se vad morgondagen har att erbjuda, en tripp till stallet är det tänkt iallafall ridningen vet jag inte om jag vågar ge mig på som det känns just nu.. Blir spännande att se vad sjukgymnasten säger nästa vecka..


Här sitter vi och myser! =)

inget blir som man tänkt sig

Idag blev inte dagen riktigt som jag tänkt mig...
Skulle åka till stallet 10:30 men när jag kommer ut vägrar bilen att starta, bara gå in och ringa runt efter hjälp...
Håkan kom några timmar senare och hjälpte mig så jag kunde till slut åka till stallet.
 
Där tog jag in Barki och pysslade lite för att sen gå en promenad men de kändes så kallt så vi höll oss på fälten kring gården där vi övade lite NH och enklare trix. Han har blivit mycket trevligare och han tycker det är super kul!
Så kom Anette förbi så vi gick en promenad med Andri och Brandi. Andri hade över energi så det hette duga kan jag lova! *haha* glad att jag inte satt på om man säger så. =P

Sen bar det av hem där jag har myst med älsklingen och rastat bilen lite extra nu på kvällen så att den ska vilja starta i morgon.