Handikappad...

Vad handikappad man blir utan bil när man bor på landet...

Min bil gick sönder igår.. när jag skulle köra in i stockholmsrondellen var kopplingspedalen helt borta jag fick ju panik! Bara att köra igenom rondellen utan att bromsa och fick vika av och panikparkera på Mc Donalds parkeringen.

Jaha vad hände nu då? Öppnar motorhuven kan inget konstigt se... pillar lite på pedalen nehepp den tar inte alls... Ringer till Håkan vars batteri på mobilen dör, ringer mamma som säger att Håkan inte är hemma utan i verkstaden, ringer pappa som är på jobbet..


Stackars syssling Sara som var med mig.. vi hade ju handlat hem för att ordna med god mat och dyl. Men vi kilade upp till farmor som blev glad över sällskapet och gav mig massa "bra att ha" saker och Sara fick 2 väskor.

Till slut ringer mamma och säger att jag ska kila bort till Mekonomen och köpa en kopplings vajer.. ok Sara och jag kilar iväg i regnet och vattenpölar för att införskaffa det och blöta blev vi.. Håkan kommer men det var inget fel på vajern så den fick vi lämna tillbaka.


Håkan skjutsa hem oss så vi kunde fixa mat så hjälptes Håkan och pappa åt att bogsera hem min bil som numera står och tjurar utanför min dörr...


Pappa skulle vara snäll och låna ut sin bil till mig idag en skruttig gammal Volvo som mer eller mindre inte borde rulla mycket längre... fy fabian säger jag bara... gasen svara inte, växlarna gick knappt inte att få i och den lät som den skulle falla sönder när som helst och sommardäcken är ännu på och det törs jag inte ut och åka med när det nu snöar och fryser på..

Så pappa får komma och hämta den jag vågar inte köra 1meter till för då har jag sönder den totalt..
Våga Vägra Volvo säger jag bara...

Pinsamt bara att behöva bli skjutsad till och från jobbet... tänk vad handikappad man är utan bil på landet... borde kanske flytta till stan trots allt?...(eller?)

Emelie lånade ut Athos till mig idag så att vi kunde rida ut tillsammans det var jätte skönt att komma ut och Athos är riktigt trevlig.

Nu sitter jag ensam hemma och tjurar över bilen och försöker få upp värmen inne med värmeljus för här är det kallt just nu... *suck*


2 nya pojkar i mitt liv =)

   

Idag sov jag hos mamma men fy fabian vad illa jag sov... Kunde först inte somna alls pga fariga tankar sen började det regna och blåsa halv storm och knasig som jag var skulle jag sova på soffan (som numera står i köket pga ombyggnationen vilket innebär att de inte finns några fönster i vardagsrummet utan bara någon plast!)

Det gick inte somna då så kl 2 (3 sommartid) begav jag mig med filtarna, kuddarna och täcket in i lillebrors rum och vek ihop dem och la mig på golvet och guu vad skönt det var att ha de lite tyst men de va kallt där inne...
På morgonen kom lillebror och mamma och väckte mig smått och sa att jag kunde lägga mig i hennes säng så Daniel kunde leka i sitt rum och att jag skulle få sova lite bättre. Det gjorde jag men sov nog inte så mycket mera ändå..

Vi begav oss in till Norrköping där mamma skulle kila in på elgiganten för att kika på diskmaskin, kyl och frys men jag fick jaga lillebror som inte ville sitta i famnen och inte hålla handen. Så han skene runt! *phu*
Jag kilade in på djurmagasinet men där fanns inte alls vad jag sökte så jag ringde Tess som hängde med mig till Linköping där jag shoppade loss och införskaffade terrarie och bas tillbehören till gerbiler och köpte 2 sådanna små pojkar.
Nu ska de stackarna bara få ett varsitt namn men jag kan inte bestämma mig!
Namnförslag?!

Skönt att slippa vara helt totalt ensam hemma jämt =)


Norrköping/Linköping


Jag, lillebror & våra kusiner Viktor & Filippa

Ja i helgen har jag inte varit mycket hemma sammanfattar fredag och lördag här.

Fredag:
Åkte in till Norrköpings staden och var på möte kl 11 sen gick jag på stan med moster Lisen och kusin Viktor och kikade på barnkläder, inredning och efter nattlinnen. Men vi alla tre blev hungriga och gick för att äta lille Viktor fick inte äta vår mat för han är så liten =P
Christian kom förbi en sväng och hälsade, Viktor blev överlycklig av att se sin pappa och smilade upp sig. Sen fick Viktor komma till mig när han hade ätit färdigt så Lisen kunde äta upp sin mat.
Vi kilade vidare och Viktor satt hos mig för att slippa ligga i vagnen hela tiden men fy vad ovan jag blivit vid sådär små.. min lillebror har växt för fort...
Det slutade med att Viktor kräktes över min arm och jag pep -"Lisen lite assistans tack.."  hon skratta åt mig!!...

Jag har alltid haft svårt för småttingar som skiter och kräks.. speciellt nära mig. Fy fabian för den gången Filippa sket när mamma precis lämnat huset och jag var själv.. Daniel gjorde likadant en annan gång... stackars små barn när jag kom där med halsduk kring näsan och la dem på skötbordet för att byta. *hugaligen*
Tacka vet jag att mocka hästskit då har man en greps avstånd =P (och det luktar inte lika illa!)

Sen bar det av till Farmor där jag även träffa min farbror Bosse vi satt och pratade gammla minnen och jag fick höra hur kusinen har det i Norge det låter helt underbart! och vilket hus han har byggt!  Jag vill flytta dit snacka om härlig natur!

Det var tänkt att jag skulle åka hem men jag hamnade istället hos en kompis fram till midnatt vi satt och såg på nån sjuk film som jag inte fattade så mycket av, bortrövade barn, pang, pang och blod, *haha*

Lördag:
Vaknade hemma i min mysiga säng av att en enda ynkas retlig liten fluga väckte mig! *grr*
Jag avskyr flugor men jag gav tillslut igen genom att döda den.. *oups jag som inte gör en fluga förnär..* aja jag brukar vara snäll..
Sen bar det av hem till mamma och vi åkte till Linköping för att shoppa lite mamma var värst som vanligt *haha*
Kikade på djurmagasinet och hittade ett perfekt akvarie/terrarie jag kan ha mina gerbiler i. Jag måste ha något att få bry mig om och tycka om och eftersom jag inte kan ha katter kan jag ju prova med gerbilder jag hade som liten.
Ska nog ta en sväng in till djurmagasinet i Norrköping där jag hittat mina rådisar och se om de också har ett likadant akvarie/terrarie så köper jag allt på en gång. Får se vad som händer =)
Hittade lite smått och gott på IKEA och äntligen kan jag få ordning i mitt skafferi då jag köpte mera burkar, bara pappa får tummen ur att hjälpa mig med hyllan som saknas.
Sitter nu hemma hos mamma som leker med sin Nikon D40 (avundsjuk) hon kan ju inte ändå, jag kan få den så tar hon min (god ideé!) =P
Ringt på 2 lägenheter och ska kika på en 3a i morgon *yeey* den andra svarade inte.. =(
Nu ska jag nog kila..


Jag är GALEN!

 

HAHA
nu tror ni säkert det är värsta spännande händelsen men icke sa nicke jag fick bara total städnojja!
Kuta runt och plocka ordning på all skit som man alltid drar på sig *suck* diska, damma bokhyllorna och fixa böckerna så de skulle se snyggt ut. 
Fram med disktrasor och damvippor, skura och damma hela köket, även badrummet där jag skura allt utom golvet! (det moppar jag istället) 
Sen fram med snabeldraken och krypa på alla fyra för att komma åt under soffor och allt vad det nu är samt skicka ut allt bråte från hallen till boden. In med sängkläderna i tvättmaskinen och bädda rent med nytt tvätta fönstrena för att få bort små kattnosar för att sen ställa allt på ordinarie plats och slå ner baken framför dumburken och skriva här. *haha*

Så kort och gott det jag gjort sen i förmiddags till nu är att ha städat så nu är det fritt fram att komma på fika! men vänta till i morgon när jag har hunnit köpa hem fika bröd det är slut! =P

(fler bilder finns på http://sunnasol.bilddagboken.se) fråga så får du gästlösenordet av mig.